Martita8904
Zaangażowana w BB
Dokladnieooo i jeszcze wtedy kiedy najfajniejszy brzuszek to śmiga się latem w sukienkach, i bez kombinowania i kupowania kurtek ciążowych, bo nas to minie![]()
![Rolling on the floor laughing :rofl: 🤣](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f923.png)
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokladnieooo i jeszcze wtedy kiedy najfajniejszy brzuszek to śmiga się latem w sukienkach, i bez kombinowania i kupowania kurtek ciążowych, bo nas to minie![]()
Mierze ciśnienie 2 razy dziennie z zalecenia lekarza bo mam nadciśnienie tętnicze.Dziewczyny, czy któraś z Was mierzy sobie ciśnienie? Jestem niskociśnieniowcem i wynik 90/60 to dla mnie szałMierzyłam ostatnio ciśnienie 2 dni pod rząd i 120/85
Wiem, że to norma, ale zdziwiłam się takim skokiem
![]()
Tak, zgadzam sięDokladniezaraz wiosna, sukieneczki te sprawy . I latem 2 trymest gdzie energii więcej
🖐
Właśnie muszę kontrolować, bo nigdy tak książkowego nie miałam, jakkolwiek to brzmiMierze ciśnienie 2 razy dziennie z zalecenia lekarza bo mam nadciśnienie tętnicze.
Nie będę pisać o swoich ciśnieniach bo ciągle próbujemy je ujarzmić z lekarzami i jest za wysokie
Ale tak powiem. Ciśnienie może być bardzo niskie w ciąży. Fizjologicznie się obniżaa skoki się zdarzają
Zgłaszaj lekarzowi jakby dalej rosło bo wtedy trzeba interweniować
Jejciu kochanaWiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciążyjest mi po prostu przykro jak o tym myślę
ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka
Musimy sobie chyba po prostu popłakać w zły dzień i iść do przodu. Myślę, że już będziemy się inaczej czuły psychicznie gdy zacznie się drugi trymestr![]()
Właśnie sobie zmierzyłam z ciekawości i faktycznie mam niższe niż zazwyczaj.Mierze ciśnienie 2 razy dziennie z zalecenia lekarza bo mam nadciśnienie tętnicze.
Nie będę pisać o swoich ciśnieniach bo ciągle próbujemy je ujarzmić z lekarzami i jest za wysokie
Ale tak powiem. Ciśnienie może być bardzo niskie w ciąży. Fizjologicznie się obniżaa skoki się zdarzają
Zgłaszaj lekarzowi jakby dalej rosło bo wtedy trzeba interweniować
Mega jesteś dzielna!! Dasz radę.Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciążyjest mi po prostu przykro jak o tym myślę
ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka
Musimy sobie chyba po prostu popłakać w zły dzień i iść do przodu. Myślę, że już będziemy się inaczej czuły psychicznie gdy zacznie się drugi trymestr![]()
Wiem o co Ci chodzi bo ja też czuje smutek, że nie mogę mieć bezproblemowej ciążyjest mi po prostu przykro jak o tym myślę [emoji25] ja sobie policzyłam, że biorę 20 tabletek dziennie i 2 zastrzyki, żeby maluszek dał radę. Czasem mi się podnosi już po tych tabletkach [emoji17]
Do tego ciągle leżę bo mam dużego krwiaka, zawsze jest ryzyko jak będę chodzić, że pęknie i pociągnie za sobą dziecko![]()
Czasem mam takie myśli, że chciałabym brać jedną tabletkę suplementu i chodzić na spacery, cieszyć się ciążą. Chcę mi się płakać jak myślę o tym dlaczego mnie to spotyka [emoji25]