reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Nieeee za sama wizytę 130, ale jak musi zrobic usg to właściciel przychodni dolicza 150zl.. niestety.. dlatego myślę.. strasznie chce do niego chodzić, mam tez nadzieje że jednak założy mi tą książeczkę w kwietniu ,ze wezmie mnie poza kolejką..a tak prywatnie to pracuje tylko w tej przychodni niestety.. :(
Ja w ginekologa, który bedzie prowadził ciążę płacę 250. Niezależnie czy jest USG czy go nie ma. Nie mówiąc o stawkach w klinice nieplodności u ginekologa 😱😱
Także oszczędność masz w tym, że bez USG płacisz 130.

reklama
A mojej mamie i teściowej zrobiłam krzyżówkę. Wymyśliłam pytania A hasłem było "Mama jest e ciąży" babcie zrobiły i bardzo się ucieszyły. To było 6t1 D w moim przypadku.
Super pomysł 😍
Ja planuję powiedzieć bliskiej rodzinie po pierwszym badaniu, jeżeli będzie już serduszko. A badanie wypada tak przed 7 tygodniem. Test robiłam z mężem, a wiadomością musiałam podzielić się już z moimi kobietkami, mamą i babcią 🙃.
Dobre podejście 😊 Tez poczekam chyba do serduszka:)

Ja w ginekologa, który bedzie prowadził ciążę płacę 250. Niezależnie czy jest USG czy go nie ma. Nie mówiąc o stawkach w klinice nieplodności u ginekologa 😱😱
Także oszczędność masz w tym, że bez USG płacisz 130.
Ja za wizytę "nie w ciąży" z USG + cytologia płaciłam 150zl. Teraz na wizycie ciążowej płaciłam 200zl. U mnie wizyta trwa koło godziny czasu bo gin straszny gaduła i wyjaśnia wszystko dokładnie. Chodzę do niego prywatnie ale pracuje też w poradni na NFZ i w poradni będzie wystawiał mi skierowania żeby badania były za darmo :)

Dziewczyny potrzebuję dobrego słowa albo kopa w tyłek..
Siedzę i rycze, w zasadzie bez powodu, trochę z wyrzutów sumienia, że nakrzyczałam na córkę, trochę z głodu (jest mi dzisiaj wyjątkowi niedobrze, a ogólnie od tygodnia jest masakra), a trochę się martwię, usg dopiero 31, a ja już chodzę po ścianach z niecierpliwości :( dodam, że pierwszy test pozytywny wyszedł 28.02, więc już prawie 3 tyg, a ja nie wiem nic 😭
Jeśli potrzebujesz to rycz, ja z tych co uważają że niezdrowo emocje w sobie trzymac.
Wyrzutów sumienia nie miej, córka da ci jeszcze popalić nie raz zanim dorośnie więc niech będzie że jej się na zaś oberwało ;)
Ja ja się przed wizyta pierwsza denerwowalam to robiłam testy apteczne, wiele wiecej się nie dowiedzialam ale kreski badał były ;)

Nieeee za sama wizytę 130, ale jak musi zrobic usg to właściciel przychodni dolicza 150zl.. niestety.. dlatego myślę.. strasznie chce do niego chodzić, mam tez nadzieje że jednak założy mi tą książeczkę w kwietniu ,ze wezmie mnie poza kolejką..a tak prywatnie to pracuje tylko w tej przychodni niestety.. :(
Kurcze, to ja chodzę do kliniki leczenia niepłodności i place tylko 100 zł za badanie z USG, przy Was to mi się super tanio wydaje.
Chociaż z drugiej strony ja w marcu tych wizyt u nich będę miała w sumie 4, więc na jedno wychodzi

Kochane No muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Strasznie się bałam ze coś jest nie tak i udało mi się umówić wizytę na dzisiaj żeby się uspokoic bo od rana miałam strasznie głupie myśli o pustych jajach płodowych i o innych...
Zobaczyłam zarodek! Ale jeszcze cudowniejszym widokiem było bijace serduszko 😍 strasznie się cieszę

IMG_20210319_183706.jpg

reklama
Kochane No muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Strasznie się bałam ze coś jest nie tak i udało mi się umówić wizytę na dzisiaj żeby się uspokoic bo od rana miałam strasznie głupie myśli o pustych jajach płodowych i o innych...
Zobaczyłam zarodek! Ale jeszcze cudowniejszym widokiem było bijace serduszko 😍 strasznie się cieszę

Zobacz załącznik 1250255
Gratulacja! 😍to teraz możesz się rozluźnic i cieszyć weekendem

Do góry