reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Kochane No muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Strasznie się bałam ze coś jest nie tak i udało mi się umówić wizytę na dzisiaj żeby się uspokoic bo od rana miałam strasznie głupie myśli o pustych jajach płodowych i o innych...
Zobaczyłam zarodek! Ale jeszcze cudowniejszym widokiem było bijace serduszko 😍 strasznie się cieszę

Zobacz załącznik 1250255
Gratuluję 🥰
Teraz się trochę zestresowałam, ja wczoraj na wizycie wg OM 5t4d a tylko pęcherzyk widoczny :(

reklama
Może być młodsza ciąża nie martw się lub sprzęt był nie zbyt pierwszej świeżości ja tak właśnie miałam jak poszłam w 5ti4d nic nie było widać tylko pecherzyk. A u mojego gina już i serduszko widziałam 6t1d. Nie martw się:)
Gratuluję [emoji3059]
Teraz się trochę zestresowałam, ja wczoraj na wizycie wg OM 5t4d a tylko pęcherzyk widoczny :(

Jeśli potrzebujesz to rycz, ja z tych co uważają że niezdrowo emocje w sobie trzymac.
Wyrzutów sumienia nie miej, córka da ci jeszcze popalić nie raz zanim dorośnie więc niech będzie że jej się na zaś oberwało ;)
Ja ja się przed wizyta pierwsza denerwowalam to robiłam testy apteczne, wiele wiecej się nie dowiedzialam ale kreski badał były ;)
Testy robiłam już 3, robiłam bhcg, żeby sprawdzić czy prawidłowo rośnie, ogólnie fiksuje, bo to pierwszy cykl po biochemicznej i sie boję powtórki.. ale mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok :)

Gratuluję 🥰
Lekarze chyba dopiero jak już jest serduszo to określają wiek ciąży dokładniej. U mnie na pierwszych wizytach zapisywali to co im podałam z aplikacji. A owulację każda ma inaczej więc patrząc na date ostatniej @ to może wyjsc różnie.
Jeśli lekarz Ci nie powiedział że coś jest nie tak na tym etapie to nie masz się chyba co martwić na zapas.

Lekarze chyba dopiero jak już jest serduszo to określają wiek ciąży dokładniej. U mnie na pierwszych wizytach zapisywali to co im podałam z aplikacji. A owulację każda ma inaczej więc patrząc na date ostatniej @ to może wyjsc różnie.
Jeśli lekarz Ci nie powiedział że coś jest nie tak na tym etapie to nie masz się chyba co martwić na zapas.
Teoretycznie ten 5t4d też mam z apki, lekarz też sobie podliczył. Podczas usg powiedział, że wszystko jest ładnie przygotowane na przyjęcie zarodka, że widocznie jest jeszcze za wcześnie. Czyli niby jest dobrze ale to czekanie jest najgorsze. Niby nie dzieje się nic złego a i tak człowiek panikuje :(

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale męczą mnie takie mdłości, że dopiero wieczorem zaczynam funkcjonować [emoji85] dzisiaj byłam na drugiej wizycie i wg USG mam 7t6d. Dzidzia pięknie urosla od ostatniej wizyty, serduszko pięknie bije [emoji7] gratuluję wszystkim nowym dziewczynom na grupie i życzę szczęśliwej i zdrowej ciąży [emoji3059][emoji2]
IMG_20210319_193508.jpeg

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale męczą mnie takie mdłości, że dopiero wieczorem zaczynam funkcjonować [emoji85] dzisiaj byłam na drugiej wizycie i wg USG mam 7t6d. Dzidzia pięknie urosla od ostatniej wizyty, serduszko pięknie bije [emoji7] gratuluję wszystkim nowym dziewczynom na grupie i życzę szczęśliwej i zdrowej ciąży [emoji3059][emoji2]Zobacz załącznik 1250279
Wow jakie wyraźne USG :)
U ciebie to dopiero super widać 😍

Teoretycznie ten 5t4d też mam z apki, lekarz też sobie podliczył. Podczas usg powiedział, że wszystko jest ładnie przygotowane na przyjęcie zarodka, że widocznie jest jeszcze za wcześnie. Czyli niby jest dobrze ale to czekanie jest najgorsze. Niby nie dzieje się nic złego a i tak człowiek panikuje :(
Ja też się tak martwe, dlatego dzisiaj leciałam na usg, chociaż byłam we wtorek ostatnio, ale rzeczywiście jest jeszcze wcześnie, u ciebie może być później widoczny zarodek i to nie oznacza że coś jest źle. Daj sobie czas kochana.

reklama
Dzień się jeszcze nie skończył ale chyba mogę odtrąbić sukces ;)
Serduszko 164 uderzenia na minutę ,”gadzina” ma już 1.7cm, wiek ciąży 8t1d.
Co prawda trafiłam na strasznego buraka, który na moje pytanie czy wszystko wygląda ok odpowiedział tylko - "ja tylko stwierdzam ciąże, ciąża żywa " ;) więc więcej pytań już nie miałam :d

Ale buc!! [emoji52] Najważniejsze że wszystko dobrze, jakie już masz duże maleństwo! [emoji7]

Dziewczyny potrzebuję dobrego słowa albo kopa w tyłek..
Siedzę i rycze, w zasadzie bez powodu, trochę z wyrzutów sumienia, że nakrzyczałam na córkę, trochę z głodu (jest mi dzisiaj wyjątkowi niedobrze, a ogólnie od tygodnia jest masakra), a trochę się martwię, usg dopiero 31, a ja już chodzę po ścianach z niecierpliwości :( dodam, że pierwszy test pozytywny wyszedł 28.02, więc już prawie 3 tyg, a ja nie wiem nic [emoji24]

A robiłaś betę? Może to Cie uspokoi. Jeśli potrzebujesz to płacz, uwolnij te złe myśli, będzie Ci lżej. To normalne że się boisz, my wszystkie mamy jakieś obawy.. Też na co dzień mam sporo stresu i biegam za starszym albo go noszę i boję się czy nie szkodzę tym fasolce.. Ale wiem też że muszę dbać o siebie i Ty też musisz [emoji3508] jeśli się uda to niech córką zajmie się tata/dziadkowie a Ty zajmij się sobą, doładuj baterie:) a jeśli nakrzyczalas na córkę to trudno, to się zdarza. Nie wiem czy jest na świecie jakiś rodzic który nie stracił nigdy cierpliwości.. [emoji85]Przeproś ją niech wyciągnie z tego lekcję że nakrzyczalas z jakiegoś powodu ale szczerze przeprosiłaś, wtedy i ona będzie miała faktyczny przykład jak się postępuje kiedy się zrobi coś nie tak. Trzymaj się, widze ze Ci ciężko, spróbuj daj sobie pomoc komuś z najbliższych [emoji847]

Kochane No muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Strasznie się bałam ze coś jest nie tak i udało mi się umówić wizytę na dzisiaj żeby się uspokoic bo od rana miałam strasznie głupie myśli o pustych jajach płodowych i o innych...
Zobaczyłam zarodek! Ale jeszcze cudowniejszym widokiem było bijace serduszko [emoji7] strasznie się cieszę

Zobacz załącznik 1250255

Piękne! [emoji7]aleee zazdroszczę wam tych zdjęć z USG i bijących serduszek! już nie mogę doczekać się swojej wizyty :)

Do góry