reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć wszystkim 😊 melduję się na pokładzie listopadowych mam. Moja pierwsza ciąża, póki co potwierdzona tylko testem. Pierwsza wizyta 31.03. Z moich wyliczeń 5 tydzień 💝 czuję się dobrze. Moja jedyna obawa to przebyty covid od 28.02. Tak więc w dniu zagnieżdżenia zarodka i jakiś czas po na pewno jeszcze byłam chora (przebieg bardzo delikatny). Mam nadzieję, że w tym czasie nie miało to żadnego wpływu.
Pozdrawiam cieplutko💐

Wlasnie chodzi o to ze ja bylam zapisqna na 2.04 a wizyte przełozyli bo doktora wogole nie bedzie..

No to obie jestesmy zczarnej d... No licze ze juz zobaczumy to co trzeba .. ale jeszcze zadzwonie w jeno miejse i najwyzej pojde do innego
Ja już nie szukam bo nie chcę iść do kogoś innego. Liczę, że się uda i będzie wszystko widać 😉

Miłego weekendu dziewczyny. Nie nadrobiłam 80 stron forum ale widzę ze powoli sypia się dobre informacje.
Ja dziś świętuje urodziny i planuje powiedzieć przyjaciółce.
Mignęło mi ze zbieracie grupę na messangerze lub whatsapp - jestem chętna jak coś :) z forum nie wyrabiam. Praca-rodzinka-dom.
Dziś koncze 6 (wg mnie) lub 7 (wg gino) tydzień. Powoli umawiam się na usg. W przyszłym tygodniu mam takie do 10tego tygodnia wiec drugi raz podglądne nasze #bonusbaby. Choć mąż już ochrzcił go Gniewkiem bo niby ze mam humory... 🙄
Czy któraś z Krakowianek ma jakieś polecone miejsce do testu Pappa?
Pozdrawiam dziewczyny na różnych lekach. Jesteście silne babki, podziwiam i mam nadzieje ze będzie dobrze :)

Ja już nie szukam bo nie chcę iść do kogoś innego. Liczę, że się uda i będzie wszystko widać 😉
Tzn wiesz ja teraz zapisalam sie do ginekologa u ktorego finalnie chcę prowadzic ciaze na nfz.. ale na nfz do niego termin byl dopiero na 12 maja😂🤣 wiec jestem zapisana na tego 12 maka dopiero. A karte cizy bede musiala zakladac u siebie. Przychodni rejonowj wic moglabym isc pozniej do pracowni usg. I tak na jedno wyjdzie.. ale pogadm z mezm wieczorem to podejme decuzje ale raczej zostanę na tym 26 ym .. jednak myśl ze wywale 280 zl i dowiem sie tylko ze jest zarodek i nie wiadomo czy zyje.. trochę mnie stresuje..

Mi to krwawienie już też minęło, trochę plamię ciągle.
Kurczaki 3mam kciuko mocno,daj znac co na wizycie [emoji110]

Eej ten Luxmed to chamy trochę, dyskryminacja albo dziwna politka firmy [emoji15]
Ja byłam z krwotokiem na izbie przyjęć. Dostałam cyclonamine. Dzień później miałam kontrolę u lekarza prowadzącego i podtrzymał 3 razy 1 do następnej kontroli.
Wiesz co w ulotkach to zawsze wszystko dla ciężarnych nie wolno ;)
Rozmawiałam z lekarzem o tym na IP i mówił, że zawsze muszą wybrać mniejsze zło. Lepiej tak niż poronić [emoji2368]
U mnie krwawienie ustało po 4 dniach dopiero. A plamienie zostało do teraz. Czyli już drugi tydzień.
Dziś mam kontrolę wieczorem i zdaje sobie sprawę, że to będzie wóz albo przewóz [emoji2368]
Ale jestem jakoś spokojna [emoji3526]

Mi w Luxmedzie odmówili prowadzenia ciąży. Że za trudna i oni się takimi nie zajmują [emoji2356][emoji1787]
Także medicover może lepszy pod tym względem [emoji848]

reklama
Miłego weekendu dziewczyny. Nie nadrobiłam 80 stron forum ale widzę ze powoli sypia się dobre informacje.
Ja dziś świętuje urodziny i planuje powiedzieć przyjaciółce.
Mignęło mi ze zbieracie grupę na messangerze lub whatsapp - jestem chętna jak coś :) z forum nie wyrabiam. Praca-rodzinka-dom.
Dziś koncze 6 (wg mnie) lub 7 (wg gino) tydzień. Powoli umawiam się na usg. W przyszłym tygodniu mam takie do 10tego tygodnia wiec drugi raz podglądne nasze #bonusbaby. Choć mąż już ochrzcił go Gniewkiem bo niby ze mam humory... 🙄
Czy któraś z Krakowianek ma jakieś polecone miejsce do testu Pappa?
Pozdrawiam dziewczyny na różnych lekach. Jesteście silne babki, podziwiam i mam nadzieje ze będzie dobrze :)
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳🥳

Do góry