reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Pisałyscie o tych mixach sałat i jak na złość zjadłabym strasznie dobra sałatkę :d tego mąż napewno nie ogarnie, on z tych co toleruje jako warzywa tylko ogórki kiszone albo buraczki zasmazane

reklama
No u nasz finalnie między chłopakami jest 5 lat bez miesiąca. Zaraz starszy tez konczy 6lat ❤️ bardzo sie balam tej różnicy, ale okazalo sie to niepotrzebne,bo starszy jesy cudownym starszym bratem. Teraz bedzie roznicy miedzy nim a najmlodszym 6 lat i 8 miesiecy. Prawie 7 wiec jeszcze tragedii nie ma. :) Ale za to moedzy mlodziakami tylko 21miesiwcy roznicy i tego malego sie obawiam bardziej jak on zareaguje na bobaska i jak bedzie się zachowywał.. teraz juz jest lobuz ancymonek,a co dopiero pozniej jak dotrze ze juz nie jest najmniejszy.. troche sie boje dwojki takich maluchow , ale nie ma już wyjścia i innej opcji!
Wyczuwam, że z Ciebie twardzielka:) i dasz sobie swietnie rade z dwojka maluszków :) pewnie będzie trochę zazdrosci ze strony mlodszego. Poki co to chcialabym przejsc 1 trymestr😉

Dziewczyny a ja mam trochę inne pytanie. Jak często planujecie chodzić na usg już po wizycie serduszkowej? Ja bym mogła co 2 dni bo ledwo co wyjdę z gabinetu a już się zastanawiam czy na pewno wszystko dalej dobrze. I nie wiem jak się przyjęło i z jakaś częstotliwością się chodzi? Wiecie coś?

Acart na dobre przepływy krwi i zagnierzdzanie A kwas foliowy jest szalenie potrzebny przy budulcu kości dziecka.
8 tc to nie jest za późno A wręcz w sam raz ale rozumiem że wolała byś wcześniej.
Nie martw się będzie dobrze i witaj :)
Kwas foliowy wpływa na prawidłowy rozwój i zamknięcie cewy nerwowej, powinno się go brać nawet 3-6 miesięcy przed zajściem w ciążę i przynajmniej do zakończenia pierwszego trymestru :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja mam trochę inne pytanie. Jak często planujecie chodzić na usg już po wizycie serduszkowej? Ja bym mogła co 2 dni bo ledwo co wyjdę z gabinetu a już się zastanawiam czy na pewno wszystko dalej dobrze. I nie wiem jak się przyjęło i z jakaś częstotliwością się chodzi? Wiecie coś?
Ja w pierwszej ciazy chodzilam co 4 tyg o zgrozo nie wiem jak to przetrzymalam😱 teraz to mysle ze optymalnie byloby co 2 tyg, ale chcialam jutro dopytac czy będę natarczywa, jesli bede przyjezdzac co tydzien😆😆🤣chociaz na początku :p

Cześć dziewczyny ☺️ Zdjęcie z dzisiejszej wizyty 6 tydzień + 6 zgodnie z @ a według usg 7+3.Pięknie biło serducho😊

Załączniki

• CDAE1A61-C294-427F-BA27-95B2595F6AC9.jpeg
    CDAE1A61-C294-427F-BA27-95B2595F6AC9.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 74
reklama
Ja w pierwszej ciazy chodzilam co 4 tyg o zgrozo nie wiem jak to przetrzymalam😱 teraz to mysle ze optymalnie byloby co 2 tyg, ale chcialam jutro dopytac czy będę natarczywa, jesli bede przyjezdzac co tydzien😆😆🤣chociaz na początku :p
Ototo ja bym mogła tak samo :D ale nawet jeszcze nie wybrałam lekarza bo się boje ze jak wybiorę to coś się zepsuje 😜😜

Do góry