reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Muszę robić. Badania tam gdzie robilam wczesniej poprostu, z tego wszystkiego poszłam spać. Właśnie dostałam kolacje do łóżka i ciepła herbatkę 😘😘😘😘.. a kotek kładzie blisko brzuszka nie odstępuje mnie na krok moje drugie dziecko.. kotek pilnuje fasolki

reklama
Ja właśnie wróciłam od ginekologa. Miałam USG. Było widać pęcherzyk żółtkowy :) Co do plamień, to mam się nie martwić, bo nic nie wskazuje na jakieś nieprawidłowości. Takie plamienia podobno czasem się przytrafiają 🤷‍♀️ Dostałam Duphaston 3x1 "na wszelki wypadek". Także uspokoiłam się wreszcie, choć dalej plamię 🙄

Ostatnia edycja:
Muszę robić. Badania tam gdzie robilam wczesniej poprostu, z tego wszystkiego poszłam spać. Właśnie dostałam kolacje do łóżka i ciepła herbatkę 😘😘😘😘.. a kotek kładzie blisko brzuszka nie odstępuje mnie na krok moje drugie dziecko.. kotek pilnuje fasolki
Mam wrażenie, że mój pies też zrobił się bardziej opiekuńczy 😆😆 na codzień to szalony wulkan energii a ostatnio tylko łazi za mną i się przytula albo kładzie na brzuszku 😆

Mam wrażenie, że mój pies też zrobił się bardziej opiekuńczy 😆😆 na codzień to szalony wulkan energii a ostatnio tylko łazi za mną i się przytula albo kładzie na brzuszku 😆
a moja kota mnie omija szerokim lukiem, a ostatnia noc spedzila w innym pokoju
Wczoraj byłam u taty na kawie. Ojca pies zawsze jest szczęśliwy jak mi widzi i skacze. Wczoraj tak samo ale zaraz usiadł przy mnie i położył łapę na nodze potem na brzuszku.. ale zabrałam żeby nie machnął się za bardzo bo to duży pies. I patrzył się ciagle na mnie... mowie co kolego czujesz dzieciątko...😊😊😊😊

Coś w tym jest mój również wyczuwał od samego początku. Przestał nagle chcieć non stop " na raczki", nie chodzi po mnie, w okolicach brzucha jest bardzo ostrożny... i na krok mnie nie opuszcza...
... ostatnio czytałam artykuł o tym...
Psy, które znają nasze zapachy to czują, że zachodzą zmiany w naszym organizmie i czują się za nas odpowiedzialni. Chcą nas chronić, poza tym widzą, że jesteśmy bardziej ostrożniejsze, inaczej się poruszamy itp 😁

😂 tak samo koty, jak mu zamknę drzwi to drapie Miauczy. No i muszę otworzyć, odrazu się ładuje na lozko.. i gdzie on rzadko miauczy 😳 rzadko to robi i cicho a teraz miauczy głośno.. 🙈 i odrazu się tulić..

Też mam szczeniaka 4 mce i też go uczymy załatwiania na dworze 😂🤣a tu na zdj mój cockerek Elmo

Załączniki

• Screenshot_20210310_004515_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210310_004515_com.android.gallery3d.jpg
    380,5 KB · Wyświetleń: 80
Nie zawsze człowiek będzie miał pod górkę. Może wlasnie Twój los się odmienia. [emoji846]
No wlasnie nie wiem. Zawsze wszystko mi nie przychodzilo latwo, pozegnalam sie juz z macierzynstwem bo przez wiele lat nie moglam sobie ulozyc zycia, pozniej sie balam ze trafie na partnera przy ktorym nie czulabym sie na 100% pewna. Ta ciaza przyszla nam tak latwo, ze az nie moge uwierzyc ze to mnie sie przytrafilo. Biorac pod uwage otylosc i tarczyce, to w ogole odlot. Wczoraj rano zrobilam ten test, potem przebilam sie przez 90 stron o ciazach biochemicznych i poronieniach, zaczelam sobie wyobrazac nie wiadomo co. Poza tym w moim wieku wiekszosc kolezanek albo dala sobie spokoj albo ma to za soba wiec czuje sie dosc osamotniona. Rok juz zyjemy we wzglednej izolacji, bo jestem w grupie ryzyka itp. Tak sie ciesze, ale teraz sie martwie, ze beda klopoty. Czyli w zasadzie nic sie nie dzieje i sobie wkrecam
Na pewno wynik będzie pozytywny [emoji846]
Pobrałam krew.. południu Będzie wynik bety[emoji85][emoji33] oszaleje.. lekko mam spuchnięte piersi.tylko i jestem mega głodna bo jestem jeszcze w przychodni
Najlepsza alternatywa jednak niestety mój mąż nie lubi więc jak robię to jem tylko ja i syn a mężowi muszę jakąś zupę gotować [emoji85]
Spagetti to najlepsza alternatywa na wszystko[emoji1787] co do serialu zbieram. Się do niego od kilku dni. Ale dzisiaj większość już ogarnęłam więc choćby się waliło i paliło odpalam.
Co do kawy, też uwielbiam ale z braku smaku i węchu smakuje wszystko jak trociny i woda. Więc wypiłam dwa łyki i odstawiłam.
Współczuję. Mnie zauważyłam że mdli po napojach gazowanych i kawie z ekspresu.
U mnie dziewczyny coraz gorzej mdłości od rana do wieczora plus wymioty brak apetytu i wszystko mi śmierdzi już na amen otwieram lodówkę i biegnę wymiotować [emoji33][emoji33] nie mam siły dzisiaj na nic. Zmuszam się żeby jeść..moja fasolka daje mi ostro popalić [emoji1787][emoji1787]ale to nic zniosę wszystko dla niej [emoji7]
Zgadzam się z tobą z tego co moja gin powiedziała to że pierwsze USG zawsze jest dopochwowo a czasem drugie robią też dopochwowo jeśli ktoś ma więcej ciała.
A ja spod Warszawki jestem :) a Ty. Z tym usg to pierwsze jest raczej dopochwowe wiec mięśnie brzucha nie maja znaczenia tu.. chodzi o to ,że dopiero po 6 tygodniu jest isc bezpiecznue bo powinno byc juz widac serduszko, co swiadczy ze zarodek żyje:

reklama
Do góry