reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Też mam szczeniaka 4 mce i też go uczymy załatwiania na dworze 😂🤣a tu na zdj mój cockerek Elmo
Ale słodziak 😍
A to ja też się pochwale moim łobuzem Teddym, który mi osikal kanape noo 😂 ale on nie jest taki wrażliwy jak wasze psiaki, on nie czai o co cho, wącha mnie tylko bardziej, ale ogólnie zachowuje się tak samo.
IMG_20210311_222136.jpg

reklama
Czesc dziewczyny!
U mnie juz pewne- Rysia tylko mnie podejrzliwie wacha i omija z daleka. Jest bardzo malo opiekuncza i kolejna noc zamiast w lozku (normalnie jest nie do wygonienia i spi miedzy nami) spi na swoim drzewie.

Poza tym u mnie wazystkie objawy z rana sa bardzo lagodne (bol piersi prawie mija) i nasilaja sie w ciagu dnia.
Wczoraj wieczorem prawie zasnelam pod prysznicem.

Jak zadzwonie do przychodni i dowiem sie co i jak, to pojde prywatnie na usg, zeby sie troche uspokoic. Wizyta 120€ i usg kolejne 100€ 🤯. Nie wytrzymam do 12-14 tygodnia.

Załączniki

• IMG_2335.jpg
    IMG_2335.jpg
    133,5 KB · Wyświetleń: 48
Ja jutro idę do lekarza miałam mieć we wtorek ale przestraszyłam się i jutro jadę
To dobrze, daj znać, co powie.

Do dziewczyn, które biorą Duphaston: jak długo, macie go brać? Mi ginekolog zalecił do 11. tygodnia, ale mam wrażenie, że to trochę długo. Nie zlecił mi też żadnych badań progesteronu z krwi.

To dobrze, daj znać, co powie.

Do dziewczyn, które biorą Duphaston: jak długo, macie go brać? Mi ginekolog zalecił do 11. tygodnia, ale mam wrażenie, że to trochę długo. Nie zlecił mi też żadnych badań progesteronu z krwi.
Ja go nie biore, ale jesli Cie to uspokoji to duphaston mozna brac d 18 tygodnia ciazy. Jest to syntetyczny progesteron w zupełności bezpieczny dla ciezarnych. Badanie progesteronu w ciazy troche mija sie z celem bo jest on do organizmu wyrzucany falowo.. raz moze byc wiekszy raz mniejszy ale wszysgko musi byc w granicach normy.. zazwyczaj wlasnie jego wachania powoduja delikatne plamienia. Wtedy lekarz zlecabluteine lub wlasnie duphatson. Inne badania krwi lekarze zlecaja dopiero po potwierdzeniu na usg zdrowej ciazy.

Ja go nie biore, ale jesli Cie to uspokoji to duphaston mozna brac d 18 tygodnia ciazy. Jest to syntetyczny progesteron w zupełności bezpieczny dla ciezarnych. Badanie progesteronu w ciazy troche mija sie z celem bo jest on do organizmu wyrzucany falowo.. raz moze byc wiekszy raz mniejszy ale wszysgko musi byc w granicach normy.. zazwyczaj wlasnie jego wachania powoduja delikatne plamienia. Wtedy lekarz zlecabluteine lub wlasnie duphatson. Inne badania krwi lekarze zlecaja dopiero po potwierdzeniu na usg zdrowej ciazy.
Dziękuję, uspokoiłaś mnie 🤗

Też ostatnio lenię się w pracy. Mam coś problemy z koncentracją od paru dni. Na szczęście dziś piątek 🥳

Cześć Dziewczyny. Witamy się 😊 mój termin według apki to 4.11😊 pierwsze usg mam juz za sobą, ale nie bylo jeszcze serduszka tylko mała 2 mm kropeczka😍 beta za pierwszym razem 91 po 3 dniach 529.
Jak się czujecie? Ja zaczęłam 6 tydzien i wczoraj dopadło mnie jakieś załamanie... ryczałam sama nie wiem o co... do tego trochę pobolewalo mnie podbrzusze... dziś już lepsze samopoczucie... Ale szału nie ma.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was chce powiedzieć rodzinie o ciąży w święta? Zastanawiam się, jak to zrobić, żeby było tak.. z jajem 🤣

Do góry