reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U mnie podobnie - największe kłucia mam w nocy. Poza tym brak objawów.
Bardzo współczuję wszystkim Dziewczynom z mdłościami! Trzymam kciuki, żeby się skończyło jak najszybciej 🤞
Wizyta w poniedziałek, zniosę jajko do tego czasu 😜

Cześć nowe Mamy!
a ja. Co mam powiedzieć wizyta 31 hahaha wiekszosc z Was już będzie miała. To za sobą😆🙃

reklama
A chodzicie na wizyty prywatnie czy na NFZ? Mam super lekarza na NFZ, z terminami nie ma problemów i prywatnie tj. z pakietu medycznego z pracy. I się zastanawiam czy jest sens mieć 2 lekarzy prowadzących 🤣

Ja chodzę prywatnie ale nie ukrywam że chętnie znalazłabym kogoś na NFZ dla samych skierowan za darmo;)

Śliczne kreski, dziewczyny :)

Jak się dziś czujecie?

Ja jeszcze mialam trochę plamienia w nocy i rano :( I pewnie to z nerwów, ale od dziś zero apetytu i lekkie mdłości. Ginekolog dopiero o 17. I jak tu się skupić w robocie? [emoji24]

Koniecznie daj znać po lekarzu, i nie stresuj się kochana tak bardzo. Wszystko napewno jest dobrze :)

Pobrałam krew.. południu Będzie wynik bety[emoji85][emoji33] oszaleje.. lekko mam spuchnięte piersi.tylko i jestem mega głodna bo jestem jeszcze w przychodni

Jeszcze chwilką i będzie beta :)

A dzień dobry :) a jak dzieciaki, lepiej też?
Ja uwielbiam kawę, ale przestałam pić bo mam zgagę po niej i nudności [emoji23] ale nawet ochoty nie mam, więc chociaż tyle, nie ciągnie mnie[emoji1]
Ja to dzisiaj mam jakieś źle samopoczucie, jeszcze wczoraj wieczorem pies mi nasikał na kanape, zapralam od razu, a dzisiaj próbowałam coś z tym zrobić i chyba wyszło gorzej niż było. Bo rano nie było plamy, a teraz zrobiły się zacieki...

Oj współczuję tej zasika ej kanapy. Nasza niedawno co skończyła sikać gdzie popadnie bo jest młoda i pamiętam jak się już wkurzałam.

U mnie dziewczyny coraz gorzej mdłości od rana do wieczora plus wymioty brak apetytu i wszystko mi śmierdzi już na amen otwieram lodówkę i biegnę wymiotować [emoji33][emoji33] nie mam siły dzisiaj na nic. Zmuszam się żeby jeść..moja fasolka daje mi ostro popalić [emoji1787][emoji1787]ale to nic zniosę wszystko dla niej [emoji7]

Ehh współczuję, w poprzednich ciążach miałam identycznie. Teraz zero objawow

U mnie brak objawów praktycznie i kompletnie nie pamietam czy było podobnie 7 i 10 lat temu. Dziś urodziny starszego i wspominam 17sto godzinna przygodę na porodówce :) czekam na usg w poniedziałek i okaże się czy moje wyliczenia trzymają się kupy. Czy któraś z was wie jak liczyć cykl w którym nastąpiło poronienie? Zaczęłam liczyć pdc od najniższej temperatury no i wypadałoby ze jestem teraz w 33 dniu ciąży. Tylko betę miałam dość już wysoka 5tys w 26 dniu ciąży. Wiec może jednak coś inaczej. Wierze ze w poniedziałek się okaże bo teraz chyba najłatwiej obliczyć wiek ciąży. Widze ze jest kilka dziewczyn z Krakowa - pozdrawiam :)
Jakich apek używacie?
Miłego dnia :)
Sto lat dla starszego. I współczuję tyłu godzin na porodówce. U mnie wszystkie porody ekspresowe i mało bolesne. Pierwszy to do tego stopnia że byłam w szoku ze to juz, zresztą nie tylko ja byłam w szoku bo cała załoga szpitala też [emoji85]

A ja spod Warszawki jestem :) a Ty. Z tym usg to pierwsze jest raczej dopochwowe wiec mięśnie brzucha nie maja znaczenia tu.. chodzi o to ,że dopiero po 6 tygodniu jest isc bezpiecznue bo powinno byc juz widac serduszko, co swiadczy ze zarodek żyje:
Skąd dokładnie? Ja też spod Warszawy:)

Cześć, mam na imię Ania. To mój trzeci raz ;) Mam dwie córeczki 8 i 11 lat. Przycupne tu na chwilę ;) Termin mam wyliczony na 4 listopada, ale zawsze rodziłam równo dwa tygodnie przed terminem. Się zobaczy [emoji1787]
Witaj :)

Hej witam się dzisiaj i ja;) kurier mnie obudził o 11[emoji16][emoji16][emoji16]
Ja po nocy czuje się zawsze super ekstra ale od 15 zaczyna łapać mnie brzuch. Mocny bol miałam po północy i potem spokój oprócz tego chwilami nie czuje ze w ciąży jestem piersi trochę bolą ale ja ich prawie nie mam więc jak nie dotykam to nie czuje[emoji23][emoji23][emoji23] ja też mam spagetti z wczoraj i robię zupe pomidorowa na szybko.

@Ania936 współczuję osikanej kanapy i zazdroszczę że zrobił to pies nam po remoncie na nowy narożnik nalal kot[emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959] całe szczęście jakieś płyny z zoologicznego uratowały syt i nic nie wali.

My siedzimy z mezemnpo nocach i kończymy watahę.
A co do kawy nie pije wcale po niej to dopiero bym latała jak nakręcony motorek;) ja to będę tęsknić za Carlo rosi haaha bo jak wszystko dobrze pójdzie to karmie do 18stki[emoji23][emoji23]

Matko biedne jesteście z tymi mdlosciami @Bunia49 przepraszam ale rozbawiłas mnie smierdzacym mężem[emoji23][emoji23] do pralki go!!!

@Krakowianka89 widzę że mamy podobnie chwilami nic mi nie jest a za moment padam na kolana Ciebie tez zalewają przy tym tak poty? Mnie zauważyłam że zaczęło boleć też w pachwinach. To u Ciebie były super gołąbki prawda? Co dziś partner serwuje?
@Kikamika28 czekamy na wyniki [emoji8][emoji8][emoji8]
@Violett jak maluszek dzisiaj? Dalej tak wysoko goraczkuje?

Dziękuję że pytasz, Ernest już lepiej. Tzn dzisiaj jeszcze łapie go goraczka ale niższa i dłuższe odstepy. Badania krwi i moczu okej wiec to poprostu zęby.

Cześć chyba też się przywitam, chociaż z pewnym lękiem, bo w poprzednim cyklu poroniłam, udało się nam od razu, ale cały czas się boję.. niestety na wizytę udało mi się umówić dopiero na 31.03, ale w tamtym tygodniu sprawdzałam betę i ładnie rośnie. Mąż jest teraz za granicą i nic jeszcze nie wie, chciałam poczekać do wizyty, bo boję się zapeszyć. Pozdrawiam :)
Super, będzie dobrze :)

Koniecznie daj znać po lekarzu, i nie stresuj się kochana tak bardzo. Wszystko napewno jest dobrze :)

Jeszcze chwilką i będzie beta :)

Oj współczuję tej zasika ej kanapy. Nasza niedawno co skończyła sikać gdzie popadnie bo jest młoda i pamiętam jak się już wkurzałam.

Ehh współczuję, w poprzednich ciążach miałam identycznie. Teraz zero objawow

Sto lat dla starszego. I współczuję tyłu godzin na porodówce. U mnie wszystkie porody ekspresowe i mało bolesne. Pierwszy to do tego stopnia że byłam w szoku ze to juz, zresztą nie tylko ja byłam w szoku bo cała załoga szpitala też [emoji85]

Skąd dokładnie? Ja też spod Warszawy:)

Witaj :)

Dziękuję że pytasz, Ernest już lepiej. Tzn dzisiaj jeszcze łapie go goraczka ale niższa i dłuższe odstepy. Badania krwi i moczu okej wiec to poprostu zęby.

Super, będzie dobrze :)
A z takiego miasta po prawej strone wislełki 🤣😂 na literkę O. Jakis czas temu zasłynęło z poszukiwan Pytona 🤣😂🤣😂

reklama
Do góry