reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Raju.. Ja już nie ogarniam ilości tych grup listopadowych mam i szczerze jest to smutne, że coś co powinno Nas łączyć i w czym się powinnyśmy wspierać - dzieli Nas..
Osobiście nie jestem w stanie udzielać się na wszystkich i zaczynam się zastanawiać, która grupa jest adekwatna do moich potrzeb..

reklama
Czy ktoś jeszcze dostał wiadomość od użytkownika Smaily (?) o kolejnej grupie..? Ja wczoraj dostałam i naprawdę niewiem oco chodzi..

Ja tez zostaje tylko i wyłącznie na tej otwartej bo nie ogarnę więcej :) jeśli ktoś miałby jakieś prywatne pytanie to zawsze można użyć prywatnej wiadomości do którejś z użytkowniczek.

Ja też jednak zostanę tylko tu. Trochę Was tu już poznałam, bardzo polubiłam i mi tu dobrze :) Nie lubię żadnych spin, a tu jest spokojnie :) A jak chcę zapytać o coś prywatnego, to właśnie są wiadomości jeszcze, tak jak napisała Juana19 :)

Ja szczerze zazdroszczę i życzę by się i tym razem udało. Ja swoje przepłakałam i sama siebie obwiniałam że jestem do niczego, bo nie potrafię tak jak bym chciała dzielić pracy i opieki nad dzieckiem. Musiałam sama zdecydować czy poświęcę pracę czy dobro dziecka. Smutno mi że jest dużo dzieci jak mój syn, a rodzice nie mogą sobie pozwolić na to by jedno z nich zostało w domu. Nawet nie pójdą z dzieckiem do psychologa mimo sugestii przedszkola.
Jeśli podjelas decyzje w zgodzie z sobą i rozważając wszystkie możliwości to nie ma się co biczować. A już na pewno tym ze nie umiałas czegoś pogodzić. Staralas się i okazało się to niemożliwe. Dokonałaś wyboru a inwestycja w macierzyństwo jest równie ważna. Jeśli widzisz efekty swojego poświęcenia to mam nadzieje ze daje Ci to dużo satysfakcji. Jeśli myślisz w przyszłości o powrocie do pracy zawodowej to proponuje starać się w jakimś stopniu być na bieżąco z Twoja dziedzina plus oczywiście współtworzyć jakikolwiek plan powrotu razem z mężem. Mnie jest smutno jak myśle ze dużo kobiet czuje ta presję żeby wszystko pogodzić. Jakos nie widzę żeby wśród mężczyzn ten rodzaj dylematu był wysoki a powinno być inaczej. A przede wszystkim zgodne z naszym wyborem a nie zmuszaniem się do czegokolwiek

reklama
Dziewczyny, czy zauważyłyście u siebie nasilone swędzenie skóry? Nie mam tu na myśli piersi, czy brzucha, bo one się powiększają i mogą powodować swędzenie. Mnie natomiast ogromnie swędzą nogi. Czasami trudno mi sobie z tym poradzić. Nie swędzą cały czas, ale tak kilka razy dziennie. I tylko nogi. Używam oleju ze słodkich migdałów do nawilżania i balsamu Palmersa, ale jakichś super efektów to nie daje. Nie jest to uczulenie, bo swędzenie pojawiało się zanim zaczęłam używać tych kosmetyków. Nie zmieniałam też ostatnio płynów do prania i płukania. W środę za tydzień powiem o tym lekarzowi, ale chciałabym wcześniej sobie jakoś ulżyć, bo naprawdę bywa to uciążliwe.

Do góry