reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Raju.. Ja już nie ogarniam ilości tych grup listopadowych mam i szczerze jest to smutne, że coś co powinno Nas łączyć i w czym się powinnyśmy wspierać - dzieli Nas..
Osobiście nie jestem w stanie udzielać się na wszystkich i zaczynam się zastanawiać, która grupa jest adekwatna do moich potrzeb..

reklama
Czy ktoś jeszcze dostał wiadomość od użytkownika Smaily (?) o kolejnej grupie..? Ja wczoraj dostałam i naprawdę niewiem oco chodzi..

Ja tez zostaje tylko i wyłącznie na tej otwartej bo nie ogarnę więcej :) jeśli ktoś miałby jakieś prywatne pytanie to zawsze można użyć prywatnej wiadomości do którejś z użytkowniczek.

Ja też jednak zostanę tylko tu. Trochę Was tu już poznałam, bardzo polubiłam i mi tu dobrze :) Nie lubię żadnych spin, a tu jest spokojnie :) A jak chcę zapytać o coś prywatnego, to właśnie są wiadomości jeszcze, tak jak napisała Juana19 :)

Ja szczerze zazdroszczę i życzę by się i tym razem udało. Ja swoje przepłakałam i sama siebie obwiniałam że jestem do niczego, bo nie potrafię tak jak bym chciała dzielić pracy i opieki nad dzieckiem. Musiałam sama zdecydować czy poświęcę pracę czy dobro dziecka. Smutno mi że jest dużo dzieci jak mój syn, a rodzice nie mogą sobie pozwolić na to by jedno z nich zostało w domu. Nawet nie pójdą z dzieckiem do psychologa mimo sugestii przedszkola.
Jeśli podjelas decyzje w zgodzie z sobą i rozważając wszystkie możliwości to nie ma się co biczować. A już na pewno tym ze nie umiałas czegoś pogodzić. Staralas się i okazało się to niemożliwe. Dokonałaś wyboru a inwestycja w macierzyństwo jest równie ważna. Jeśli widzisz efekty swojego poświęcenia to mam nadzieje ze daje Ci to dużo satysfakcji. Jeśli myślisz w przyszłości o powrocie do pracy zawodowej to proponuje starać się w jakimś stopniu być na bieżąco z Twoja dziedzina plus oczywiście współtworzyć jakikolwiek plan powrotu razem z mężem. Mnie jest smutno jak myśle ze dużo kobiet czuje ta presję żeby wszystko pogodzić. Jakos nie widzę żeby wśród mężczyzn ten rodzaj dylematu był wysoki a powinno być inaczej. A przede wszystkim zgodne z naszym wyborem a nie zmuszaniem się do czegokolwiek

reklama
Dziewczyny, czy zauważyłyście u siebie nasilone swędzenie skóry? Nie mam tu na myśli piersi, czy brzucha, bo one się powiększają i mogą powodować swędzenie. Mnie natomiast ogromnie swędzą nogi. Czasami trudno mi sobie z tym poradzić. Nie swędzą cały czas, ale tak kilka razy dziennie. I tylko nogi. Używam oleju ze słodkich migdałów do nawilżania i balsamu Palmersa, ale jakichś super efektów to nie daje. Nie jest to uczulenie, bo swędzenie pojawiało się zanim zaczęłam używać tych kosmetyków. Nie zmieniałam też ostatnio płynów do prania i płukania. W środę za tydzień powiem o tym lekarzowi, ale chciałabym wcześniej sobie jakoś ulżyć, bo naprawdę bywa to uciążliwe.

Do góry