Ja mam termin w 20tc, dokładnie 19w6dW którym tygodniu planujecie albo najlepiej iść na połówkowe? Bo robi się je od 18 do 22tc prawda? Czy myślicie, że w 20tc jest ok? Mam jeszcze trochę czasu ale myślę, że niedługo będę musiała zaklepać termin bo zależy mi na konkretnym lekarzu.
reklama
My gdzieś pojedziemy, jeszcze do końca nie wiem gdzie i kiedy, bo wszystko zalezy kiedy nam na to pozwoli praca mojego męża. No chyba, że nie dam rady i chłopaki pojadą we dwoje.Dziewczyny, a wybieracie się w tym roku gdzieś na urlop, czy ostrożnie wycieczki dookoła komina? [emoji3526]. My zawsze jeździliśmy w Tatry, ale wiem, że wspinaczka po wysokich górach nie wchodzi w grę i zastanawiam się czy w pod koniec czerwca nie pojechać chociaż w Bieszczady... Czy to byłaby przesada? (mieszkam blisko morza, ale lubię aktywny wypoczynek)
Ja dostałam karteczkę z terminem połówkowych po prenatalnych i wypada wtedy dokładnie 19+6W którym tygodniu planujecie albo najlepiej iść na połówkowe? Bo robi się je od 18 do 22tc prawda? Czy myślicie, że w 20tc jest ok? Mam jeszcze trochę czasu ale myślę, że niedługo będę musiała zaklepać termin bo zależy mi na konkretnym lekarzu.
hikari_ona
Fanka BB :)
Tak, najlepiej robić w 20-21 tc, opinia lekarza. Ja już jestem zapisana - mam 2 lipca, i będę miała wtedy skończone 19+6.W którym tygodniu planujecie albo najlepiej iść na połówkowe? Bo robi się je od 18 do 22tc prawda? Czy myślicie, że w 20tc jest ok? Mam jeszcze trochę czasu ale myślę, że niedługo będę musiała zaklepać termin bo zależy mi na konkretnym lekarzu.
A co do wakacji, marzy mi się wyjazd gdzieś dalej, ale odpuszczamy. Więc podejrzewam, że skoczymy nad morze na kilka dni - ale może jeszcze jakoś w czerwcu, bo szczerze mówiąc wolałabym uniknąć tłumów ludzi. Później jeszcze ewentualnie we wrześniu, ale wtedy będę już raczej z dużym brzuchem, i nie wiem czy będę miała ochotę na wojaże
Natalia9898
też mam termin na 14 listopada co do połówkowych też planuje w 20 tcJa mam podobnie, na 14 listopada Też chłopiec
Amarka
Zaciekawiona BB
Ja będę miała w 18tc, dokładnie 17+4Ja mam termin w 20tc, dokładnie 19w6d
Natalia9898
ja w sumie raz miałam infekcje i po każdym korzystaniu z toalety. Się podmywalam i stosowałam żel Venus z liściem z jakiegoś dębu i podobno sok żurawinowy dziewczyny tutaj na stronie polecająDziewczyny,
Rozpoczyna mi się infekcja intymna - co bierzecie na takie przypadłości?
MałaMi30
Najlepiej jakby zobaczył ginekolog bo moze trzeba antybiotyk zwykłe tabletki bez recepty mogą nie pomóc i tez nie wszystkie mozna stosować w ciazy.Dziewczyny,
Rozpoczyna mi się infekcja intymna - co bierzecie na takie przypadłości?
reklama
Trzeba też się regularnie udzielać na takiej grupie. Mnie dziewczyny usunęły, ale się nie dziwię bo nie udzielałam się. Dla mnie to było za szybko. Przed potwierdzającą wizytą u ginekologa nie chciałam zapeszać. Teraz jestem po USG 1trymestru i dalej gdzieś z tyłu głowy są obawy czy wszystko będzie ok.
To jest ta druga grupa zamknięta ta bez spiny, duża część dziewczyn która pisze tu pisze też tam.
Ja początkowo chciałam być w zamkniętym wątku, jednak zrezygnowałam zanim powstał. Tam zalecane jest częste udzielanie się, a czasem po prostu brak czasu lub sił. Rzeczywiście jest też druga grupa, i tam podobno jest luźna atmosfera, ale ja zdecydowałam że jestem tylko tu na ogólnym. Na szczęście tutaj wszyscy są życzliwi i zawsze można liczyć na wsparcie. U mnie z dobrych wiadomości to krzywa cukrowa wyszła w normie a z gorszych to telefonicznie skontaktował się ze mną endokrynolog i powiedział że musimy pilnie się spotkać... pewnie chodzi o rosnące ft4 i wysokie tsh
Hej dziewczyny, tak na szybko odnośnie waszych wpisów wyżej.
Ja założyłam drugi wątek listopadowych ze względu na to, że wiem, że niektórzy boją się pisać na otwartym o niektórych rzeczach i to rozumiem, przynajmniej na zamkniętym mają pod tym względem bezpiecznie. Niestety niektóre z tych osób nie przeszły selekcji pierwotnej grupy zamkniętej i dlatego zrobiłam zamknięty oddzielny. Dlaczego ktoś ma na tym "cierpiec" i koniecznie pisać na otwartym bo ktoś nie przyjął jej do zamkniętej z zasadami czytałam, że nikt nie wiedział jak założyć wątek prywatny to to zrobiłam i ułatwiłam sprawę.
Odnośnie udzielania się to ja nie praktykuje codziennego pisania bo to jest w niektórych przypadkach naprawdę niemożliwe. Nie każdy żyje tylko internetem, ma czas nadrabiać po ponad 50 stron dziennie i na dodatek konwersować z innymi.
Jak to jedna dama mnie skwitowała, że tylko dwie osoby się nie zaliczają do ich grupy i niepotrzebnie zrobiłam dym dla dwóch osób które miałby być w "mojej" grupie. Hmm, dziwne, że kilka osób już "wyrzuconych" tu mamy a łącznie nazbierało się ok 40 osób. O czymś to świadczy, no ale...
Całe szczęście mamy luz i nikt nikomu nic nie narzuca. Jak ktoś chce to zapraszam do grupy a jak nie to nie, też nie namawiam
Link do grupy :
PS. Ja połówkowe mam 20+4