reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Moja przyjaciółka w dwóch ciążach była na metforminie jak dobrze kojarzę, nie każdy lekarz się zgadza, ale ponoć takie są na zachodzie praktyki i część lekarzy prowadzi z leczeniem. Ponoć lepiej dla dziecka, żeby nie zaburzać tego poziomu i mniej inwazyjne jest przyjmowanie leku. Tylko ona ciążę prowadziła jedną 7, drugą 4 lata temu więc może się coś zmieniło. Pogadaj z lekarzem :)
Ja nie ukrywam tęsknię bardzo za białym pieczywem, za chipsami 🥲
Moja lekarka mówi aby utrzymywać.metformime do 12tc, dzisiaj jestem 10+6 więc stąd muszę wziąść się za dietę. Tyle że ja nie mam problemu z cukrem a z insulina. Zobaczymy co powie jutro mam wizytę po prawie 4 tygodniach i mam nadzieję że będzie ok ;)

reklama
Moja lekarka mówi aby utrzymywać.metformime do 12tc, dzisiaj jestem 10+6 więc stąd muszę wziąść się za dietę. Tyle że ja nie mam problemu z cukrem a z insulina. Zobaczymy co powie jutro mam wizytę po prawie 4 tygodniach i mam nadzieję że będzie ok ;)
Trzymam kciuki!! :)
I łączę się w diecie 🤣

Cześć :) trochę późno się witam, ale to dlatego, że pracuję, a w domu mam trzylatkę ;)
U mnie termin na okolice 10 października, ale wiem, że przesunął mi się cykl, więc możliwe, że wcześniej 🙈
Objawów w zasadzie teraz już żadnych, na początku ból lędźwi i ciągłe zmęczenie, lekkie mdłości. Teraz aż wyczekuje wizyty, żeby się upewnić, że wszystko dobrze ;)
W między czasie w badaniach wyszła mi glukoza na czczo najpierw 5.01, potem 5,25 i dostałam skierowanie na krzywą. Wyszła w normie, glukoza na czczo nawet 4,9, ale trzymam się diety z niskim ig. Któraś z Was też?
Postaram się coś ponadrabiac i poznać Was bliżej. Każdej gratuluję i trzymam kciuki :)
Tym, dla których to pierwsza ciąża - zazdroszczę, odpoczywajcie ile możecie :) przy drugim i pewnie kolejnym to walka o przetrwanie do wieczora 🤣
Przy pierwszej ciąży korzystałam z forum i znalazłam tam fantastyczne koleżanki, z którymi mam kontakt do tej pory, także mam nadzieję, że i Wy znajdziecie tu dużo wsparcia :)
Witaj. E nie jest tak źle jak rodzi się kolejne. Tylko jak już dziecko na pokładzie to jest co robić, a czas zasuwa jak szalony ;).

Mi bardzo brakuje spokojnego snu i odpoczynku w trakcie dnia 🙈
Ale młoda chodzi do przedszkola, myślę, że jakoś w kwietniu/maju pójdę na L4 i wtedy liczę, że będzie więcej czasu
To popołudniowa drzemka po pracy, a tatuś niech ogarnia córcię :). Teraz ładna pogoda :).
Ja mam dziś maluchy w domu 5 latka(wczoraj mu wyszła grypaB) i 2 latkę(od września do przedszkola). I w nocy średnio spałam i też czuję, że na drzemkę wszyscy pójdziemy 🤣😂

To popołudniowa drzemka po pracy, a tatuś niech ogarnia córcię :). Teraz ładna pogoda :).
Ja mam dziś maluchy w domu 5 latka(wczoraj mu wyszła grypaB) i 2 latkę(od września do przedszkola). I w nocy średnio spałam i też czuję, że na drzemkę wszyscy pójdziemy 🤣😂
Mam duże szczęście, bo mąż jest bardzo zaangażowanym tatą i mam tego czasu dla siebie trochę, co nie zmienia faktu, że pierwszą ciążę wspominam pięknie 🫠 kawki w kawiarniach, książka, sen, w simsy nawet grałam 😬😅
To już nie to samo

Mam duże szczęście, bo mąż jest bardzo zaangażowanym tatą i mam tego czasu dla siebie trochę, co nie zmienia faktu, że pierwszą ciążę wspominam pięknie 🫠 kawki w kawiarniach, książka, sen, w simsy nawet grałam 😬😅
To już nie to samo
Simsy!!!! Jeny! Chyba z 20 lat nie grałam 🥹
Chyba sobie dzisiaj kupię 😁

reklama
Do góry