reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Moja przyjaciółka w dwóch ciążach była na metforminie jak dobrze kojarzę, nie każdy lekarz się zgadza, ale ponoć takie są na zachodzie praktyki i część lekarzy prowadzi z leczeniem. Ponoć lepiej dla dziecka, żeby nie zaburzać tego poziomu i mniej inwazyjne jest przyjmowanie leku. Tylko ona ciążę prowadziła jedną 7, drugą 4 lata temu więc może się coś zmieniło. Pogadaj z lekarzem :)
Ja nie ukrywam tęsknię bardzo za białym pieczywem, za chipsami 🥲
Moja lekarka mówi aby utrzymywać.metformime do 12tc, dzisiaj jestem 10+6 więc stąd muszę wziąść się za dietę. Tyle że ja nie mam problemu z cukrem a z insulina. Zobaczymy co powie jutro mam wizytę po prawie 4 tygodniach i mam nadzieję że będzie ok ;)

reklama
Moja lekarka mówi aby utrzymywać.metformime do 12tc, dzisiaj jestem 10+6 więc stąd muszę wziąść się za dietę. Tyle że ja nie mam problemu z cukrem a z insulina. Zobaczymy co powie jutro mam wizytę po prawie 4 tygodniach i mam nadzieję że będzie ok ;)
Trzymam kciuki!! :)
I łączę się w diecie 🤣

A na co się bierze metforminr.?

Cześć :) trochę późno się witam, ale to dlatego, że pracuję, a w domu mam trzylatkę ;)
U mnie termin na okolice 10 października, ale wiem, że przesunął mi się cykl, więc możliwe, że wcześniej 🙈
Objawów w zasadzie teraz już żadnych, na początku ból lędźwi i ciągłe zmęczenie, lekkie mdłości. Teraz aż wyczekuje wizyty, żeby się upewnić, że wszystko dobrze ;)
W między czasie w badaniach wyszła mi glukoza na czczo najpierw 5.01, potem 5,25 i dostałam skierowanie na krzywą. Wyszła w normie, glukoza na czczo nawet 4,9, ale trzymam się diety z niskim ig. Któraś z Was też?
Postaram się coś ponadrabiac i poznać Was bliżej. Każdej gratuluję i trzymam kciuki :)
Tym, dla których to pierwsza ciąża - zazdroszczę, odpoczywajcie ile możecie :) przy drugim i pewnie kolejnym to walka o przetrwanie do wieczora 🤣
Przy pierwszej ciąży korzystałam z forum i znalazłam tam fantastyczne koleżanki, z którymi mam kontakt do tej pory, także mam nadzieję, że i Wy znajdziecie tu dużo wsparcia :)
Witaj. E nie jest tak źle jak rodzi się kolejne. Tylko jak już dziecko na pokładzie to jest co robić, a czas zasuwa jak szalony ;).

Witaj. E nie jest tak źle jak rodzi się kolejne. Tylko jak już dziecko na pokładzie to jest co robić, a czas zasuwa jak szalony ;).
Mi bardzo brakuje spokojnego snu i odpoczynku w trakcie dnia 🙈
Ale młoda chodzi do przedszkola, myślę, że jakoś w kwietniu/maju pójdę na L4 i wtedy liczę, że będzie więcej czasu

Mi bardzo brakuje spokojnego snu i odpoczynku w trakcie dnia 🙈
Ale młoda chodzi do przedszkola, myślę, że jakoś w kwietniu/maju pójdę na L4 i wtedy liczę, że będzie więcej czasu
To popołudniowa drzemka po pracy, a tatuś niech ogarnia córcię :). Teraz ładna pogoda :).
Ja mam dziś maluchy w domu 5 latka(wczoraj mu wyszła grypaB) i 2 latkę(od września do przedszkola). I w nocy średnio spałam i też czuję, że na drzemkę wszyscy pójdziemy 🤣😂

reklama
To popołudniowa drzemka po pracy, a tatuś niech ogarnia córcię :). Teraz ładna pogoda :).
Ja mam dziś maluchy w domu 5 latka(wczoraj mu wyszła grypaB) i 2 latkę(od września do przedszkola). I w nocy średnio spałam i też czuję, że na drzemkę wszyscy pójdziemy 🤣😂
Mam duże szczęście, bo mąż jest bardzo zaangażowanym tatą i mam tego czasu dla siebie trochę, co nie zmienia faktu, że pierwszą ciążę wspominam pięknie 🫠 kawki w kawiarniach, książka, sen, w simsy nawet grałam 😬😅
To już nie to samo

Do góry