Haha nie zupełnie nie o to chodziło. Tylko w pierwszej ciąży. Np. po pracy chcesz się położyć/poczytać książkę to po prostu to robisz. Jak masz maluszka na pokładzie to niestety, wybierasz czas z dzieckiem( bo zabawa, jedzenie, spacer), a nie kanapę. Także nie doszukujmy się innej narracjiBez dziecka kobiety też mają co robićto nie jest tak ze albo ma się dzieci albo się leży i pachnie, bo tu trochę taka narracja poszła
![]()
reklama
Klemensa
Fanka BB :)
No chyba ze idziesz do drugiej pracy albo z psem na spacer, to też nie pośpiszHaha nie zupełnie nie o to chodziło. Tylko w pierwszej ciąży. Np. po pracy chcesz się położyć/poczytać książkę to po prostu to robisz. Jak masz maluszka na pokładzie to niestety, wybierasz czas z dzieckiem( bo zabawa, jedzenie, spacer), a nie kanapę. Także nie doszukujmy się innej narracji, że mamy w pierwszej ciąży nic nie robią
. Bo takich słów nie użyłam.

Żołna
Nie wiem, w poprzednich ciążach tak nie miałam... Teraz to się tylko budzę na jedzenie, leki i siku a tak prawie non stop śpię...No chyba ze idziesz do drugiej pracy albo z psem na spacer, to też nie pośpisza właśnie - kiedy mija ta wieczna senność?
W 2 trymestrze, ale wraca w 3No chyba ze idziesz do drugiej pracy albo z psem na spacer, to też nie pośpisza właśnie - kiedy mija ta wieczna senność?

Klemensa
Ale jakie wraca?! A na kiego grzyba mi to potrzebne?W 2 trymestrze, ale wraca w 3![]()

Ty nie mnie pytaj, a matki naturyAle jakie wraca?! A na kiego grzyba mi to potrzebne?![]()

Edit :
myślę, że wie co robi
Ostatnia edycja:
Piq
Nie zawsze wraca, ja miałam w 3 trymestrze chroniczną bezsennośćAle jakie wraca?! A na kiego grzyba mi to potrzebne?![]()

I zgodzę się z tą różnicą między 1 a kolejną ciążą, pierwsza to był taki czas dla mnie, leżenie w wannie, oglądanie seriali, wyjścia do kawiarni, gotowanie, odpoczywanie itd a też pracowałam i miałam dużo aktywności, no a teraz też jest fajnie, ale inaczej

Niestety ale ja też nie mogę wejść pod podany linkDziewczyny jest prywatny wątek.
Poniżej link
Jeżeli @Flavinka lub @Mama_Pączka nie macie dostępu dajcie znać w prywatnej wiadomości, będę pisać do administratora, nie wiem na podpowie którego maila stworzyła grupę czy uwzględniła poprawki.

ew_ew
Oj to zupełnie nie miałam takiej intencji, pisząc że pierwsza ciąża jest wyjątkowa.Bez dziecka kobiety też mają co robićto nie jest tak ze albo ma się dzieci albo się leży i pachnie, bo tu trochę taka narracja poszła
![]()
To oczywiste, że każdy ma co robić
reklama
ew_ew
O to to! Ja zwyczajnie wspominam z ogromnym sentymentem pierwszą ciążę i rozbijanie się po kawiarniach, picie soczków wyciskanych, kawki.Haha nie zupełnie nie o to chodziło. Tylko w pierwszej ciąży. Np. po pracy chcesz się położyć/poczytać książkę to po prostu to robisz. Jak masz maluszka na pokładzie to niestety, wybierasz czas z dzieckiem( bo zabawa, jedzenie, spacer), a nie kanapę. Także nie doszukujmy się innej narracji, że mamy w pierwszej ciąży nic nie robią
. Bo takich słów nie użyłam.
Teraz przy drugiej glukoza w górę, więc soczki odpadają, jest dietka