reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Tak, trzeba wejść na len link i tam później wyświetla się dołącz do grupy. Ale moderator musi zaakceptować, z tego co mi wiadomo.

reklama
Bo infekcje są generalnie wirusowe albo bakteryjne. Częściej wirusowe. Bakteryjne wymagają antybiotyku, wirusowe nie. Wirusowe nasilają się objawy tak do 3 czy nawet 5 dni potem organizm sam je zwalcza. Bakteryjne rozwijają się dalej. Wirusowe leczymy objawowo, boli gardło to tabletki czy psikanie na gardło, katar to inhalacje, kaszel to syropek, temperatura to paracetamol.
Ja piję witaminę c w proszku rozpuszczoną w wodzie, działa cuda.
O tak witamina C działa cuda ja tez zawsze lecze sie końskimi dawkami wiraminy C i d3, dwa trzy dni i po chorobie 🙃

Dziewczyny, a pytanie z innej beczki - jesteście też na tym wątku zamkniętym listopadowych mam? Ja tu na forum znalazłam gdzieś link, ale jest komunikat o błędzie i że nie znaleziono takiej grupy.
Ja jestem tylko tu bo ledwo ogarniam jeden kanał :) nie wiem co daje zamknięta grupa ale wiem ze nie byłabym w stanie uczestniczyć w niej aktywnie

Trzeba też się regularnie udzielać na takiej grupie. Mnie dziewczyny usunęły, ale się nie dziwię bo nie udzielałam się. Dla mnie to było za szybko. Przed potwierdzającą wizytą u ginekologa nie chciałam zapeszać. Teraz jestem po USG 1trymestru i dalej gdzieś z tyłu głowy są obawy czy wszystko będzie ok.

Ja jestem tylko tu bo ledwo ogarniam jeden kanał :) nie wiem co daje zamknięta grupa ale wiem ze nie byłabym w stanie uczestniczyć w niej aktywnie
No właśnie też się zastanawiałam, czy jest mi to potrzebne - bo w sumie mamy tu jakieś stałe grono, a nawet jak wczoraj nie miałam czasu tu zajrzeć, to i tak miałam kilka stron do nadrobienia :) Po prostu pamiętam, że była dyskusja na ten temat cała i w końcu chyba powstały 2 wątki prywatne i tak mnie to ciekawiło, czy warto :)

No właśnie też się zastanawiałam, czy jest mi to potrzebne - bo w sumie mamy tu jakieś stałe grono, a nawet jak wczoraj nie miałam czasu tu zajrzeć, to i tak miałam kilka stron do nadrobienia :) Po prostu pamiętam, że była dyskusja na ten temat cała i w końcu chyba powstały 2 wątki prywatne i tak mnie to ciekawiło, czy warto :)
Ja początkowo chciałam być w zamkniętym wątku, jednak zrezygnowałam zanim powstał. Tam zalecane jest częste udzielanie się, a czasem po prostu brak czasu lub sił. Rzeczywiście jest też druga grupa, i tam podobno jest luźna atmosfera, ale ja zdecydowałam że jestem tylko tu na ogólnym. Na szczęście tutaj wszyscy są życzliwi i zawsze można liczyć na wsparcie. U mnie z dobrych wiadomości to krzywa cukrowa wyszła w normie :) a z gorszych to telefonicznie skontaktował się ze mną endokrynolog i powiedział że musimy pilnie się spotkać... pewnie chodzi o rosnące ft4 i wysokie tsh

reklama
Ja początkowo chciałam być w zamkniętym wątku, jednak zrezygnowałam zanim powstał. Tam zalecane jest częste udzielanie się, a czasem po prostu brak czasu lub sił. Rzeczywiście jest też druga grupa, i tam podobno jest luźna atmosfera, ale ja zdecydowałam że jestem tylko tu na ogólnym. Na szczęście tutaj wszyscy są życzliwi i zawsze można liczyć na wsparcie. U mnie z dobrych wiadomości to krzywa cukrowa wyszła w normie :) a z gorszych to telefonicznie skontaktował się ze mną endokrynolog i powiedział że musimy pilnie się spotkać... pewnie chodzi o rosnące ft4 i wysokie tsh
Super, że krzywa wyszła w normie :) Wiem, co czułaś, bo ja robiłam krzywą już w 9 tygodniu - też na szczęście wyszła dobrze :) A co do tsh - miałaś wcześniej już jakieś problemy z tarczycą? Bierzesz leki? Dużo dziewczyn tu ma wysokie tsh i bez problemu da się to ogarnąć lekami, więc głowa do góry, będzie dobrze :)

Do góry