reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej, mi dokuczają bóle pleców i tak jakby bóle kości ogonowej, które promieniują w dół. Też nie wiem czy to normalne. Pytałam się koleżanek, które były w ciąży one też miały podobne bóle.
Już sama nie wiem 🤔

reklama
No właśnie, ten mój prywatny lekarz też mi dał numer do siebie i już kilka razy dzwoniłam do niego jak miałam jakieś wątpliwości. A ten drugi przyjmuje tylko raz w tygodniu i wogóle raczej ciężko sie do niego dostać jak się nie ma umowionej wizyty wcześniej.

No właśnie mnie zbadał tylko na pierwszej wizycie usg u siebie nie ma a tak to zleca tylko badania i wpisuje do karty ciąży , trochę głupio płacić 200 zł za nic tak w zasadzie chociaż wiem że jakby się cud działo to by pomógł

Hej, mi dokuczają bóle pleców i tak jakby bóle kości ogonowej, które promieniują w dół. Też nie wiem czy to normalne. Pytałam się koleżanek, które były w ciąży one też miały podobne bóle.
Już sama nie wiem 🤔

Bratnia dusza. Mnie też boli. Niby jest to normalne ze względu na napieranie narządów na kość ogonową..

Kochane, bierzecie nadal duphaston/luteine? Ja biorę duphaston, ale lekarz kazał powoli odstawiać. I znów mam stresa.....

Kochane, bierzecie nadal duphaston/luteine? Ja biorę duphaston, ale lekarz kazał powoli odstawiać. I znów mam stresa.....
Ja biorę Duphaston, ale mam wizytę we wtorek, więc może się to zmienić. Na początku ciąży rozmawiając z lekarzem zakładaliśmy że w 2 trymestrze będziemy odstawić. W ciąży z synem bałam się odstawić i miałam prawie przez całą ciąże. Trochę też nie ufałam swojej poprzedniej lekarce.

Hej u mnie podobnie.
Mam wybrać leki do końca opakowania i będziemy odstawiać. Powiem szczerze, że też mam stresa bo to jednak są konkretne leki ale z drugiej strony ten doktor kazał mi odstawić acard i wyszło na dobre więc niewiem czy mam powód do tego żeby mu nie ufać.
W sumie zawsze do tych leków można wrócić..

reklama
Hej u mnie podobnie.
Mam wybrać leki do końca opakowania i będziemy odstawiać. Powiem szczerze, że też mam stresa bo to jednak są konkretne leki ale z drugiej strony ten doktor kazał mi odstawić acard i wyszło na dobre więc niewiem czy mam powód do tego żeby mu nie ufać.
W sumie zawsze do tych leków można wrócić..
Ja miałam Douphaston, Luteine i estrofem do 10tygodnia. Potem z tego co mi pani doktor wytłumaczyła, łożysko juz jest w pełni wykształcone i przejmuje punkcje podtrzymywania ciązy, więc nie ma potrzeby brania dodatkowo hormonów. Więc ja od 10tego stopniowo wszystko odstawiałam i od 12tego jestem już tylko na witaminach

Do góry