Ja całe szczęście wózek, łóżeczko, bujak, fotelik mam po synku. Nic nie oddawałam, bo wiedziałam że chce mieć więcej dzieci. Właściwie z wyprawki to tylko jakieś rzeczy kosmetyczne będę potrzebować, no i jeśli będzie dziewczynka to ubranka.
reklama
Dziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.
Malinki123
Zaciekawiona BB
Teraz 20 maja.Kiedy masz prenatalne?
MiśZielinka
Fanka BB :)
Dziewczyny czy was też tak brzuchy klują? Lekarz na wizycie powiedział że to normalne i prawidłowe ale ja się wszystkim stresuje
Ja.mama
Mój lekarz wczoraj też powiedział, ze to normalne, że w kłuje, ciągnie, a nawet boli jak na okres i żebym się tym nie przejmowała.Dziewczyny czy was też tak brzuchy klują? Lekarz na wizycie powiedział że to normalne i prawidłowe ale ja się wszystkim stresuje
Ja.mama
Ja miałam usg już 8 razy ...ale to ze względu na krwiaka, którego trzeba podglądaćDziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.
Domi2104
To fajnie że wszystko ok [emoji846][emoji846] filmik napewno super sprawa ja niestety takiego nie mamJa też juz dziś po wizycie. Zrobiłam drugie USG prenatalne, tym razem prywatnie. Wogóle nie ma co porównywać to tego z NFZ! Badanie trwało ok. 30 min, a nie 10 min. Lekarz mi dokładnie wszystko omawiał, gdzie co i jak. Dostałam film, zdjecia usg i zdjecia 3d. i znam płeć. Lekarz ocenił ryzyko trisomi jako niskie.
Współczuję tego leżenia ale dziecko wynagrodzi wszystko [emoji846] badań gratuluję [emoji846]Ja już po prenatalnych [emoji3059]
Wyglada na to, że wszystko jest w porządku czekamy tylko jeszcze na wyniki krwi z pappy. Ze względu na krwiaka mam leżeć jeszcze kolejny miesiąc [emoji85]
Dzidziuń ma 12+4 i 6 cm [emoji3590]
U mnie też został tylko ból brodawek i czasami mam silne bóle głowy, a tak to jest wszystko ok.Nie wiedziałam ze temat został zakończony [emoji51] Także powiedzcie jak sie czujecie? Macie jeszcze jakieś objawy ktore sie utrzymują? U mnie tylko lekkie mdłości i ból piersi po za tym chyba już nic [emoji16]
Ja miałam chyba 5, bo też mam krwiaka ale jak mus to mus. Jak nie ma przesłanek nie robię. Z synkiem do tego etapu ciąży miałam tylko 2, ale z czasem też wymagałam częściej, bo było podejrzenie hipotrofii asymetrycznej.Ja miałam usg już 8 razy ...ale to ze względu na krwiaka, którego trzeba podglądać
reklama
Za kazdym razem robi mi usg, bada szyjke, jajniki itp i cena jest taka sama. Ostatnio tylko dopłacałam 30 zl za biocenoze. Mój lekarz jest taki "na czasie", można do niego napisać na WhatsAppie w razie czego. Wysyłałam mu tam wyniki z NIFTY i prenatalnychwłaśnie dziewczyny jak wyglądają wasze wizyty ? Kącie robione USG w cenie wizyty ? Macie badana szyjkę co jakiś czas ? Zastanawiam się nad zmienieniem lekarza