reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja całe szczęście wózek, łóżeczko, bujak, fotelik mam po synku. Nic nie oddawałam, bo wiedziałam że chce mieć więcej dzieci. Właściwie z wyprawki to tylko jakieś rzeczy kosmetyczne będę potrzebować, no i jeśli będzie dziewczynka to ubranka.

reklama
Dziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej ❤️ Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.

Dziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej ❤️ Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.
Ja miałam usg już 8 razy ...ale to ze względu na krwiaka, którego trzeba podglądać ;)

Ja też juz dziś po wizycie. Zrobiłam drugie USG prenatalne, tym razem prywatnie. Wogóle nie ma co porównywać to tego z NFZ! Badanie trwało ok. 30 min, a nie 10 min. Lekarz mi dokładnie wszystko omawiał, gdzie co i jak. Dostałam film, zdjecia usg i zdjecia 3d. i znam płeć. Lekarz ocenił ryzyko trisomi jako niskie.
To fajnie że wszystko ok [emoji846][emoji846] filmik napewno super sprawa ja niestety takiego nie mam
Ja już po prenatalnych [emoji3059]
Wyglada na to, że wszystko jest w porządku :) czekamy tylko jeszcze na wyniki krwi z pappy. Ze względu na krwiaka mam leżeć jeszcze kolejny miesiąc [emoji85]
Dzidziuń ma 12+4 i 6 cm [emoji3590]
Współczuję tego leżenia ale dziecko wynagrodzi wszystko [emoji846] badań gratuluję [emoji846]

Nie wiedziałam ze temat został zakończony [emoji51] Także powiedzcie jak sie czujecie? Macie jeszcze jakieś objawy ktore sie utrzymują? U mnie tylko lekkie mdłości i ból piersi po za tym chyba już nic [emoji16]
U mnie też został tylko ból brodawek i czasami mam silne bóle głowy, a tak to jest wszystko ok.

Ja miałam usg już 8 razy ...ale to ze względu na krwiaka, którego trzeba podglądać ;)
Ja miałam chyba 5, bo też mam krwiaka ale jak mus to mus. Jak nie ma przesłanek nie robię. Z synkiem do tego etapu ciąży miałam tylko 2, ale z czasem też wymagałam częściej, bo było podejrzenie hipotrofii asymetrycznej.

reklama
właśnie dziewczyny jak wyglądają wasze wizyty ? Kącie robione USG w cenie wizyty ? Macie badana szyjkę co jakiś czas ? Zastanawiam się nad zmienieniem lekarza
Za kazdym razem robi mi usg, bada szyjke, jajniki itp i cena jest taka sama. Ostatnio tylko dopłacałam 30 zl za biocenoze. Mój lekarz jest taki "na czasie", można do niego napisać na WhatsAppie w razie czego. Wysyłałam mu tam wyniki z NIFTY i prenatalnych :)

Do góry