reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny a jak tam samopoczucie i libido? Mnie od jakiś dwoch dni glowa boli ale nie na tyle żebym nie mogla wytrzymać dlatego narazie nic nie biorę. Dziąsła to krwawią prawie po każdym kęsie takie krwiste sie zrobiły. Piersi już chyba zwiększyły sie o dobry rozmiar bo mąż nawet mowi ze jakie duże [emoji86]ale ciągle bolą nawet jak delikatnie dotknę to jakbym okropnie sie uderzyla. Z kolei libido od miesiąca strasznie spadło może dlatego że naczytałam się że można plamić po stosunku bo wszystko przekrwione i troche sie cykam zeby nie zobaczec tych plamień [emoji51] Dajcie znać co u was czy tylko ja wariuje[emoji3061]
gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała że jestem w ciąży 😂 a co do libido u nas różnie jest tylko że my mamy zabronione uprawianie seksu czy czegoś co mnie dotyczy😉o tych plamieniach czytałam ale może spytaj lekarza jeśli on nie widzi przeciwwskazań to czemu by nie

reklama
Ja mam za tydzień prenatalne. To bedzie 12 tydzień. Strasznie sie boję, bo poprzednia ciąża obumarła wlasnie w 12 tygodniu i nie zdążyłam ich zrobić. Caly czas patrze na kalendarz i myślę o tych badaniach. Chyba oszaleje. Poradzcie coś, jak odwrócić uwagę żeby nie myśleć o tym cały czas. Może jakiś film, książka.
Poradzcie coś plis. Tylko nie wycieczka bo ze względu na plamienia mam sie oszczędzać. Najchętniej to bym poszła na usg, ale bylam w czwartek. Myślałam o detektorze tętna, ale chyba jeszcze za wcześnie... Jak myślicie?

My to widzę chyba podobnie 10.05 mam prenatalne i u mnie będzie to 11+6.
Z książek to podobno chyłka jest dobra jeśli nie oglądałaś serialu, jeśli chodzi o telewizję to tylko netflix. Tam masz do wyboru do koloru a wykupienie nie jest aż tak drogie. To idealna opcja dla nas. Ni i ewentualne youtube. Ja oglądam dużo jakichś kryminalnych zagadek jest jedną dziewczyna Karolina Anna, która fajnie opowiada i ciekawie przedstawia różne historie oparte na faktach oczywiście.
Ja mam detektor tętna i przy córce bardzo mi się przydał, ale w momencie kiedy zaczęłam czuć ruchy, czyli u Nas to jakoś w czerwcu. Takiego detektora można używać co 4 tygodnie ale uważam, że jak dla mnie było to przydatne bo miałam wizyty mniej więcej co 3/4 tygodnie i między wizytami używałam sobie detektora czyli serduszko słyszałam co 2 tygodnie. Przy częstych ruchach, jak zjadłam coś słodkiego albo napiłam się soku slodkiego i mała szalała to nie używałam bo nie uważałam za konieczne, ale czasem się przydaje.
Chociaż mimo wszystko narazie bum się wstrzymała bo mówię.. Nie u każdego może być jeszcze słychać a poco dokładać sobie zmartwień. Jak używać to lepiej w bardziej zaawansowanej ciąży

Ja pomimo że mam prenatalne jutro czekam jak mąż wroci z pracy i zawiezie mnie na IP. Plamienia mam cały czas, już nie przez chwilę. Nie jest to krwawienie ale przybrało na sile. Cała się trzęsę jednak chcę żeby mnie tam obejrzeli.

Będzie wszystko dobrze kochana. Jeśli nie jest to żywa krew, skrzepy i nie boli cię podbrzusze to może u ciebie też jakiś krwiaczek czy naczynko poszło.. Wiem co przechodzisz.. A nie możesz się też skontaktować ze swoim lekarzem?
No cóż.. Tylko spokój może pomóc. Dzidziuś czuje twoje nerwy i wiem że to łatwo pisać ale pamiętaj że jesteśmy tu z tobą i mocno trzymamy kciuki za bąbelka i ciebie. Wierzę, że to nic poważnego. Też spróbuj w to uwierzyć. Wiara ma duża moc. Będzie dobrze. Czekam na dalsze info 💗

gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała że jestem w ciąży [emoji23] a co do libido u nas różnie jest tylko że my mamy zabronione uprawianie seksu czy czegoś co mnie dotyczy[emoji6]o tych plamieniach czytałam ale może spytaj lekarza jeśli on nie widzi przeciwwskazań to czemu by nie
O kurczę to tylko pozazdrościć z tymi objawami [emoji1787] a w ktorym tygodniu jestes? Za tydzień wizyta to podpytam ale zawsze coś z tyłu będzie świtało ze może to zaszkodzić taki chyba urok martwienia sie [emoji51]

Ja pomimo że mam prenatalne jutro czekam jak mąż wroci z pracy i zawiezie mnie na IP. Plamienia mam cały czas, już nie przez chwilę. Nie jest to krwawienie ale przybrało na sile. Cała się trzęsę jednak chcę żeby mnie tam obejrzeli.
Mocne masz to plamienie? Jaki kolor?W którym jesteś tygodniu? Bierzesz progesteron ?

Dziewczyny a jak tam samopoczucie i libido? Mnie od jakiś dwoch dni glowa boli ale nie na tyle żebym nie mogla wytrzymać dlatego narazie nic nie biorę. Dziąsła to krwawią prawie po każdym kęsie takie krwiste sie zrobiły. Piersi już chyba zwiększyły sie o dobry rozmiar bo mąż nawet mowi ze jakie duże [emoji86]ale ciągle bolą nawet jak delikatnie dotknę to jakbym okropnie sie uderzyla. Z kolei libido od miesiąca strasznie spadło może dlatego że naczytałam się że można plamić po stosunku bo wszystko przekrwione i troche sie cykam zeby nie zobaczec tych plamień [emoji51] Dajcie znać co u was czy tylko ja wariuje[emoji3061]
13+4.U mnie cały czas mdłości, większe lub mniejsze ale są. Wczoraj zwymiotowalam koktajl z kiwi i ananasa a dzisiaj obiad 🤮
Od kiedy biore aspargin 3x1 to tfu tfu odpukać nie boli mnie brzuch😊
Jeśli chodzi o plamienia to tfu tfu odpukać nie ma ich ponad 2 tyg.
Z jedzeniem jest różnie, staram się przemycać dobre składniki😊
Mam potworna zgagę i węch taki, ze spokojnie mogłabym pracować na lotnisku😂
Udało mi się pozbyć wzdęć wiec super😀
Co do libido: mam kompletny zakaz bo to ciąża blizniacza 😊
Trochę zmęczenie mnie łapie popołudniami ale nie śpię w dzień, No chyba, ze jestem w samochodzie to od razu zasypiam 😀

Nie było mnie 3 dni, a tu do nadrobienia kilkanaście stron! Ale cieszę się, że jest tu tak aktywnie :)
Ja potrzebowałam kilku dni, żeby złapać oddech i trochę dystansu. Sobotę to praktycznie przeleżeliśmy z moim narzeczonym, ale to, co było dziwne - to w sobotę miałam 11t1d i nagle poczułam ogromny głód. Ale to byłam głodna non stop, aż sama z rozsądku powstrzymywałam się przed jedzeniem. W niedzielę było podobnie, ale już trochę bardziej znośnie, a wczoraj i dziś już jest całkiem spoko. Ważyłam się dziś i od kilku dni waga się nie zmieniła, czyli od początku ciąży mam na minusie 4kg.

@mini_ja85 mam podobnie - jest mi ciągle zimno, W ciągu dnia też tylko pod kocem, zimne ręce - ale ja od zawsze byłam zmarzlakiem.

@Isanaa , pytałaś o cytologię. Ja mam z lipca tamtego roku (wynik dobry, bo 1) i teraz lekarz mi powiedział, że będziemy robić, ale trochę później, bo po cytologii mogą wystapić małe plamienia, a to nie działa dobrze na psychikę przyszłej mamy ;) dlatego, żeby się dodatkowo nie stresować, zrobimy to później, tym bardziej, że nie jestem w grupie zagrożenia.
Piszesz też, że wariujesz przed prenatalnymi. Ja mam 2 dni po Tobie, 12 maja - i też się stresuję, ale te kilka dni jakoś tak spowodowały, że trochę odpuściłam. Nie myślałam o tym tak dużo i się uspokoiłam. Oglądaliśmy filmy, gotowaliśmy, chodziliśmy na spacery - to pomagało.I przed majówką myślałam, że kurcze, jeszcze 2 tygodnie, jak ja to wytrzymam - a teraz został już tylko tydzień - u Ciebie nawet mniej :) Damy radę! Nie stresuj się, bo na maleństwo to też wpływa :)

@MiśZielinka - mam nadzieję, że z krwiakiem nie będzie więcej problemów i że wszystko już będzie ok. Wyobrażam sobie, ile stresu Cię to kosztowało :( Najważniejsze, że z maleństwem jest ok. A cod o Twoich wcześniejszych pytań, śpię i na prawym i na lewym boku i na wznak (a wcześniej rzadko tak spałam). Herbatę uwielbiam, ale w ciąży mnie trochę od niej odrzuciło - i piję 1- czasami dwie dziennie. Nie dlatego, że nie można, ale dlatego, że po prostu nie mam ochoty. Ale w między czasie piję sobie też rumianek. Myślałam o detektorze, ale na razie chyba odpuszczę. I mój lekarz prowadzący jest ordynatorem w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. On często przyjmuje ze swoją żoną, która też jest ginekologiem i też pracuje w tym szpitalu :) Więc tak jakoś pewniej się czuję :)

@blondynka11 - u mnie samopoczucie generalnie ok, chociaż do mnie chyba dalej nie do końca dociera, że jestem w ciąży. W sensie, boję się już tak w pełni ucieszyć - i mam nadzieję, że badania prenatalne za tydzień zdejmą ze mnie już ten stres :) Nie mam dużych huśtawek nastrojów, ani zachcianek ciążowych - jedynie jestem bardzo senna i bez siły czasami - chociaż teraz jest już trochę lepiej. No i pobolewa brzuch od czasu do czasu, a to też stresuje.
A co do libido - na pewno jest mniejsze, niż przed ciążą, ale znowu nie aż tak małe :) Czasami miewam nawet sny erotyczne, więc jak się później budzę, to jestem nabuzowana ;) Zauważyłam też, że orgazmy są bardziej intensywne, więc to też zachęca :) Raz się zdarzyło, że po wszystkim miałam lekko zabarwiony na różowo śluz, delikatne plamienie - ale minęło następnego dnia. Następnym razem byliśmy trochę bardziej delikatni i już nic się nie działo :)

@margola29 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! jeśli nie ma żywej krwi, to wierzę, że jest ok - ale lepiej sprawdzić i dla Twojego spokoju.

reklama
13+4.U mnie cały czas mdłości, większe lub mniejsze ale są. Wczoraj zwymiotowalam koktajl z kiwi i ananasa a dzisiaj obiad [emoji2961]
Od kiedy biore aspargin 3x1 to tfu tfu odpukać nie boli mnie brzuch[emoji4]
Jeśli chodzi o plamienia to tfu tfu odpukać nie ma ich ponad 2 tyg.
Z jedzeniem jest różnie, staram się przemycać dobre składniki[emoji4]
Mam potworna zgagę i węch taki, ze spokojnie mogłabym pracować na lotnisku[emoji23]
Udało mi się pozbyć wzdęć wiec super[emoji3]
Co do libido: mam kompletny zakaz bo to ciąża blizniacza [emoji4]
Trochę zmęczenie mnie łapie popołudniami ale nie śpię w dzień, No chyba, ze jestem w samochodzie to od razu zasypiam [emoji3]
O to ciąża wogole inna niż moja [emoji86] Oby te mdłości Ci przeszły bo dla mnie to chyba było najgorsze a jak jeszcze siedzialam nad muszlą to odświeżacz do wc teraz mi się kojarzy tylko z wymiotami [emoji51]

Do góry