reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny czy Wy tez macie taka słaba kondycję? Właśnie wróciłam z 15 minutowego spaceru i normalnie prąd mi odcięło 😂a miałam jeszcze dzisiaj ciasto drożdżówkę zrobić 😔🍰🥮

Witam przyszłe mamy! jestem położną w trakcie pisania magisterki, miałabym ogromną prośbę o uzupełnienie ankiety dotyczącej jakości snu w ciąży. Każda odpowiedź jest na wagę złota!! Dziękuję

Hej dziewczyny! Dolacze do wątku, długo wyczekiwane malenstwo - 9tyg i 4 dni 🙂
Proszę powiedzcie czy ktoras z Was miala grzybicę już we wczesnej ciazy? Ja chociaz objawow nie zauwazylam, po badaniu dzisiaj Pani Doktor przepisala Gynazol krem, wykupilam lek i wlasnie przeczytalam ulotke na ktorej pisze zeby go nie stosować przez pierwsze 3 miesiące ciąży... Ufam mojej lekarce ale jakos i tak pojawil sie niepokoj... Czy ktoraś z Was stosowala moze ten lub inny lek na takie dolegliwosci w ciazy?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Dolacze do wątku, flugi wyczekiwane malenstwo - 9tyg i 4 dni 🙂
Proszę powiedzcie czy ktoras z Was miala grzybicę już we wczesnej ciazy? Ja chociaz objawow nie zauwazylam, po badaniu dzisiaj Pani Doktor przepisala Gynazol krem, wykupilam lek i wlasnie przeczytalam ulotke na ktorej pisze zeby go nie stosować przez pierwsze 3 miesiące ciąży... Ufam mojej lekarce ale jakos i tak pojawil sie niepokoj... Czy ktoraś z Was stosowala moze ten lub inny lek na takie dolegliwosci w ciazy?
Hej ja mam grzybice od początku ciąży, miałam przepisana nystatyne,pimafucin i teraz mam gynazol (dopochwowo) i jeszcze na dodatek mam bakterie w moczu i miałam antybiotyk. I właśnie czytalam, ze ten gynazol nie powinien być stosowany w 1 tc ale myśle ze moja ginekolog wie co robi.
Przepraszam nie gynazol tylko gyno-femidazol

Hej ja mam grzybice od początku ciąży, miałam przepisana nystatyne,pimafucin i teraz mam gynazol (dopochwowo) i jeszcze na dodatek mam bakterie w moczu i miałam antybiotyk. I właśnie czytalam, ze ten gynazol nie powinien być stosowany w 1 tc ale myśle ze moja ginekolog wie co robi.
Przepraszam nie gynazol tylko gyno-femidazol
Troche mnie uspokolilas ;) ale tez wydaje mi się że na ulotkach troche się zabezpieczaja producenci no i jednak lekarz wie co jest lepsze dla nas, bo wyleczyc to jakos trzeba...

A skąd wiecie o grzybicy? Robiłyście badania na posiew?
Nie, u mnie wlasnie tylko z badania na fotelu...
Ja z kolei nie mam plamien ale mam krwiaka pod kosmowką i lekarz mi mówił że lepiej jakby plamienie nastąpiło bo to by znaczyło ze krwiak się oczyścił. A u mnie nic...
Nie mam zalecenia "lezec" wiec normalnie chodzę, pracuje itp.
U mnie dzis 11+3
Tez podczas dzisiejszego badania USG okazalo sie że mam krwiaka. Ale rowniez nie krwawie -nie krwawilam, troche się tym zestresowalam ale moja Pani Doktor uspokajala ze to nic powaznego...
I również bez takiego zalecenia, tylko aby sie oszczedzac, nie dzwigac.

reklama
A skąd wiecie o grzybicy? Robiłyście badania na posiew?
U mnie ten tylko na fotelu ale mialam robioną od razu na pierwszej wizycie cytologię.
I ja miałam dość sporą to grzybice, mam nadzieje ze po tych tabletkach ją wyleczę bo mnie przeraża, że mogę zaszkodzić jakoś maleństwu

Do góry