reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny czy Wy tez macie taka słaba kondycję? Właśnie wróciłam z 15 minutowego spaceru i normalnie prąd mi odcięło 😂a miałam jeszcze dzisiaj ciasto drożdżówkę zrobić 😔🍰🥮

Witam przyszłe mamy! jestem położną w trakcie pisania magisterki, miałabym ogromną prośbę o uzupełnienie ankiety dotyczącej jakości snu w ciąży. Każda odpowiedź jest na wagę złota!! Dziękuję

Hej dziewczyny! Dolacze do wątku, długo wyczekiwane malenstwo - 9tyg i 4 dni 🙂
Proszę powiedzcie czy ktoras z Was miala grzybicę już we wczesnej ciazy? Ja chociaz objawow nie zauwazylam, po badaniu dzisiaj Pani Doktor przepisala Gynazol krem, wykupilam lek i wlasnie przeczytalam ulotke na ktorej pisze zeby go nie stosować przez pierwsze 3 miesiące ciąży... Ufam mojej lekarce ale jakos i tak pojawil sie niepokoj... Czy ktoraś z Was stosowala moze ten lub inny lek na takie dolegliwosci w ciazy?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Dolacze do wątku, flugi wyczekiwane malenstwo - 9tyg i 4 dni 🙂
Proszę powiedzcie czy ktoras z Was miala grzybicę już we wczesnej ciazy? Ja chociaz objawow nie zauwazylam, po badaniu dzisiaj Pani Doktor przepisala Gynazol krem, wykupilam lek i wlasnie przeczytalam ulotke na ktorej pisze zeby go nie stosować przez pierwsze 3 miesiące ciąży... Ufam mojej lekarce ale jakos i tak pojawil sie niepokoj... Czy ktoraś z Was stosowala moze ten lub inny lek na takie dolegliwosci w ciazy?
Hej ja mam grzybice od początku ciąży, miałam przepisana nystatyne,pimafucin i teraz mam gynazol (dopochwowo) i jeszcze na dodatek mam bakterie w moczu i miałam antybiotyk. I właśnie czytalam, ze ten gynazol nie powinien być stosowany w 1 tc ale myśle ze moja ginekolog wie co robi.
Przepraszam nie gynazol tylko gyno-femidazol

Hej ja mam grzybice od początku ciąży, miałam przepisana nystatyne,pimafucin i teraz mam gynazol (dopochwowo) i jeszcze na dodatek mam bakterie w moczu i miałam antybiotyk. I właśnie czytalam, ze ten gynazol nie powinien być stosowany w 1 tc ale myśle ze moja ginekolog wie co robi.
Przepraszam nie gynazol tylko gyno-femidazol
Troche mnie uspokolilas ;) ale tez wydaje mi się że na ulotkach troche się zabezpieczaja producenci no i jednak lekarz wie co jest lepsze dla nas, bo wyleczyc to jakos trzeba...

A skąd wiecie o grzybicy? Robiłyście badania na posiew?
Nie, u mnie wlasnie tylko z badania na fotelu...
Ja z kolei nie mam plamien ale mam krwiaka pod kosmowką i lekarz mi mówił że lepiej jakby plamienie nastąpiło bo to by znaczyło ze krwiak się oczyścił. A u mnie nic...
Nie mam zalecenia "lezec" wiec normalnie chodzę, pracuje itp.
U mnie dzis 11+3
Tez podczas dzisiejszego badania USG okazalo sie że mam krwiaka. Ale rowniez nie krwawie -nie krwawilam, troche się tym zestresowalam ale moja Pani Doktor uspokajala ze to nic powaznego...
I również bez takiego zalecenia, tylko aby sie oszczedzac, nie dzwigac.

reklama
A skąd wiecie o grzybicy? Robiłyście badania na posiew?
U mnie ten tylko na fotelu ale mialam robioną od razu na pierwszej wizycie cytologię.
I ja miałam dość sporą to grzybice, mam nadzieje ze po tych tabletkach ją wyleczę bo mnie przeraża, że mogę zaszkodzić jakoś maleństwu

Do góry