reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja też jestem taka zbita, zawsze jak porównywałam się z koleżankami to mniej ważyły odemnie, a ja byłam szczuplejsza. A jak byłam dzieckiem to zawsze wszyscy się dziwili ze jestem taka ciężka a nie wyglądam 😃
Dokładnie mam to samo zawsze bylam ciężka nawet cięższa od grubszych koleżanek:) mysle ze dużo daje budowa mi sie tłuszczu rozkłada proporcjonalnie zawsze mam taki sam obwód piersi i tylka 🤣 jednak wolałabym ważyć z 10 kg mniej. Ale coś czuje ze będzie ciężko. W sumie teraz martwie sie tylko o to zeby cukrzycy ciążowej nie mieć. Dlatego ściśle trzymam soe dieta wygląd póki co odstawiam na bok :)

reklama
Przeżyłam szok dzisiaj na pobieraniu krwi. Pani mi dzisiaj pobrała krew do strzykawki i rozlewala do fiolek i później zamykała...
Spotkała się któraś z was z tym? Zawsze miałam pobierana krew prosto do fiolek.
Ta krew się wogole nadaje do badania jak miała kontakt z tlenem? Dziwne rzeczy :D
To faktycznie ciekawa metoda, tak nigdy nie miałam krwi pobieranej 🙂

Co do wagi to też myślę, że jej po mnie nie widać. U mnie sporo pewnie jest w biuście, więc to zawsze ogólny rachunek podnosi 🙈 mam nadzieję, że do końca ciąży nie zobaczę trzech cyferek na wadze (czyli mogę przytyć 10-12 kg 🙈)

To co ma tusza do usg przez pochwę ? 🤣 Fajny lekarz. Zawsze jakoś trzeba wytłumaczyć słaby sprzęt. A najlepiej zwalić winę na kobietę. Mężczyźni już tak mają 😃
Położna w rejestracji powiedziała to samo! 😂 Taka Solidarność. Już się nie stresuje. Myślę, że wszystko jest ok, cieszę się tylko po prostu sprzęt jest do dupy 😂 wychodzi na to, że pierwsze usg miałam w 4 tygodniu😂 a ja liczyłam na cuda 😂 w apce już zmienilam tydzień ciąży :D

To faktycznie ciekawa metoda, tak nigdy nie miałam krwi pobieranej 🙂

Co do wagi to też myślę, że jej po mnie nie widać. U mnie sporo pewnie jest w biuście, więc to zawsze ogólny rachunek podnosi 🙈 mam nadzieję, że do końca ciąży nie zobaczę trzech cyferek na wadze (czyli mogę przytyć 10-12 kg 🙈)
Mi to znowu idzie w tylek i biodra, biust to mam mały, po cichu liczę że moze w ciąży się trochę powiększy :D

Ja z 3 tyg temu prałam koce i płikałam w tym Coccolino czy jakoś tak ( wtedy uwielbiałam ten zapach) i teraz nie mogę tego wąchać. Zbiera mnie na 🤮🤮 Też mam mdłości przez cały dzień i czasem w nocy jak się obudze, ale jeszcze ani razu nie musiałam na szczęście 🤮🤮🤮
Dokładnie to samo mam, świeżo wyprane rzeczy u mnie odpadają, śmierdzą mi strasznie.

Położna w rejestracji powiedziała to samo! 😂 Taka Solidarność. Już się nie stresuje. Myślę, że wszystko jest ok, cieszę się tylko po prostu sprzęt jest do dupy 😂 wychodzi na to, że pierwsze usg miałam w 4 tygodniu😂 a ja liczyłam na cuda 😂 w apce już zmienilam tydzień ciąży :D
To który ci teraz wychodzi tydzień ?

reklama
Do góry