reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

U mnie jest informacja ze kobieta w ciąży ma pierwszeństwo, po prostu szlam na początek kolejki i mówiłam że jestem w ciąży i mam pierwszeństwo i wchodziłam, babki starsze zawsze mnie mierzyły wrogim spojrzeniem, ale co mi tam 😂
Zawsze mam wrażenie że starsze kobiety mierzą, nie pamiętają jak byłam to nie chodzi nawet o to czekanie a o przebywanie wśród chorych ludzi.
Jak to przeczytałam musiałam zrobić sobie dokładnie taką kanapkę, tego mi było trzeba 😂
Jesteście okropne, nie mam pasztetu... jadę zaraz do sklepu to odrazu kupię. Ja na poprawę humoru właśnie się zapisuje do fryzjera;) muszę soe odgruzowac to powinno poprawić humor. Wieczorem wieczór spa, peeling i maseczka.

reklama
teraz już dobrze , napoczatku było mi strasznie gorąco musiałam ściągnąć kurtkę i miałam mroczki przed oczami . Czułam się taka jakby w środku roztrzęsiona i nogi z waty , mąż chciał iść do domu od razu ale mówię nie chodzimy się przejść muszę pooddychać , no i trzymał mnie i tak po 30 min już było lepiej , teraz spać mi się strasznie chce ale jest już okej . Ale normalnie nigdy tak nie miałam , w momencie mi się tak zaczęło kręcić w głowie i zaczęłam słyszeć takie jakby wszystko przygluszone, normalnie jak mnie wyniósł to miałam jakby zatkane uszy ,nie wiem czy ciśnienie czy co . Właśnie jedziemy do teściowej po ciśnieniomierz bede teraz sprawdzać , mąż już mi zaznaczył że nie idę w poniedziałek do pracy i mam iść do rodzinnego i powiedzieć że zemdlałam a wizytę u ginekologa mam w środę dopiero i nie czuje się na siłach iść do pracy
Nawet się nie wygłupiaj iść do pracy, l4, miałaś atak duszności a sklep nie pomógł jeszcze w kurtce. Ja takie miałam, to non stop potrzebowałam świeżego powietrza. Musisz to zgłosić i pewnie Cię wyślę na krzywa wcześniej to też mogło być od tego

a jak myślcie , zadzwonic w poniedziałek do przychodni do rodzinnego czy do przychodzi tam gdzie ginekolog (ale nie wiem czy ona przyjmuje napewno ) i powiedzieć co i jak ? Bo nie wiem sama jak to ugryźć bo wizytę mam w srode. Ogólnie zbadałam ciśnienie tak po 2h od tego to miałam 130/50 i cukier tak po godzinie od posiłku 105 . Jutro z rana napewno zbadam jedno i drugie
Ciśnienie mierz 3 razy dziennie. Pisz godziny. Na upartego ginekolog w środę może Ci wystawić l4 pd poniedziałku, zgłoś tylko do pracodawcy. Do 3 dni wstecz można.

Tzn, że wyniki są ok i nie wykryto baterii itp..

Ja się domyślam, że tym razem tak usłyszymy 🫣. Do tej pory raczej się cieszyli... ale takiej ilości jak my to nikt nie ma. Raczej 2, 3... a my 🤭...
Niektórzy są tacy Mili, że liczą ile dostajemy, inni mówią, że mamy jeszcze jedno miejsce w aucie... mnie tak wkurza.. a teraz jak trzeba będzie powiedzieć to jestem cała w stresie. A mój cudowny mąż mówi, że niech go w 🍑 ugryzą ;). Nie mam jego luzu 🤣
Ale mąż dobrze mówi, jak zazdroszczą to niech się za robotę biorą ;) też mam takie podejście;) ja niestety na taką gromadkę nie mam co liczyć, musialabym ivf powtarzac za duze ryzyko dla mnie wady dziecka lub ciazy z powiklaniami, jeszcze mamy jeden zarodek bede chciala wrocic, no ale wtedy mac 3 bedzie. Każdy później emerytury będzie się dopatrywał na przyszłość a dziecko 1 lub zero... to jedno na dwoje rodziców składek nie odprowadzi, naród wymrzr z takim podejściem ludzi ;)

Wysłałam męża do sklepu po pasztet i zjadłam 4 takie kanapki na obiad xD
Haha nieźle, ja od 2 lat nie jadlam pieczywa, ale właśnie ten tydzień to cały czas nudności, połączone ze wszystkimi nieprzyjemnościami ciążowymi i od kiedy zaczęły się zwrotki jadam na śniadanie obiad i kolację białe pieczywo + oliwa + żółty ser. ( Ser też zaczęłam w ciąży jeść)
Mąż mówi, że nie zdziw się jak mnie wegetarianie zobaczy z kabanosem albo golonka niedługo 🤡

nie mam jeszcze karty ciąży , to co mam zabrać ze sobą USG , badania krwi ? No taki miałam plan żeby od środy iść na zwolnienie bo ostatnio coraz gorzej się czuję 😔 to tak zrobię zadzwonię rano do przychodni i umowie się do rodzinnego żeby mi dala zwolnienie do środy
W mojej opinii każdy powinien dać Ci na słowo.
Biorąc pod uwagę zmęczenie, sennnosc, nieprzyjemna i niebezpieczna sytuację z omdleniem + to że twierdzisz że jesteś w ciąży. Nie wierzę, że ktoś odmówiłby wystawienia zwolnienia na 2 dni.
Na teleporadzie mówiąc przez telefon że ma się biegunkę dają na luzie, więc Ty dostaniesz bez dwóch zdań.
Popieram Twojego męża. Dobrze mówi 🏆

Właśnie się skapnęłam że to i u męża i u mnie pierwszy wnuk 🥹 a my to tak kitramy i planujemy do wiosny nic nie mówić do badań 🤣 będą mieli zdziwko, że znów coś na wrzesień wymyśliliśmy 🤣

Mnie coś brzuch bolał wieczorem, nie wiem czy od tego że pierw zaparcie później biegunkę. Może to przez to bolało. Ale dzisiaj ćmiacy bol brzucha mam. Nie wiem czy wziąść nospe.

reklama
Do góry