reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cześć! Witam się z Wami :) Okres mam zazwyczaj jak w zegarku, a tu kiedy miał być to go nie było. We wtorek po pracy zrobiłam test- a tam kreseczki. W czwartek byłam na becie, ale wynik bardzo niski jedynie 50,8… Wg om termin powinien być 26.10, jednak owulacje zazwyczaj mam dużo później i po tym wyniku bety myśle że o ile wszystko będzie ok to będzie to listopad :) Dalej jestem w szoku…. Mam na pokładzie 3 dzieci- Listopad 2014, Październik 2018 i Marzec 2022 - Plus aniołek z 2021r. Jestem po 3 cc, więc strach jeszcze większy :/ W przyszłym tygodniu będę szła na powtórkę bety :) I wtedy pomyślę na kiedy umawiać lekarza :)
Witaj. Trzymam kciuki za przyrost. Ja też chciałam trójkę będę mieć piątkę 🤭(jeśli nic sie nie wydarzy, bo u mnie srrduszka jeszcze nie było)
.
Któraś tu wczoraj pisała o kanapkach z pasztetem i ogórkiem kiszonym i tak za mną chodzi, jakby mnie coś siedziało 🤣 a nie mam w domu pasztetu, nie wiem czy męża do sklepu nie wyślę 😁

U mnie coś się chyba zaczyna, gardło mnie boli, macie jakieś patenty żeby szybko przeszło?
To ja 🤭, już dziś taką zjadłam 🤭 hihi
Jak to przeczytałam musiałam zrobić sobie dokładnie taką kanapkę, tego mi było trzeba 😂
O widzę, że działam na Wasze kubki smakowe🤭.
Właśnie byłam z mężem w sklepie i straciłam przytomność 😯 pierwszy raz mi się tak w głowie kręciło , myślałam że chwilą i przejdzie oparłam się o niego bo staliśmy w kolejce i nagle upadłam .. wyniósł mnie na dwór i mi chwili już mi było lepiej . Ale się przestraszylam
Może się zdarzyć.... a jadłaś przed wyĵściem ? Bo tak jak opisałaś, to ja tak miałam po 3 porodzie(ale u mnie przez spadek cukru) i to było mega dziwne doświadczenie.
A mierzyłaś ciśnienie? Zawroty głowy, mroczki to też normalne na tym etapie.

reklama
Dziewczyny, mam wyniki moczu. I teraz się zastanawiam bo jak robiłam tydzień temu co mi źle wyszedł to miałam badanie ogólne i badany osad. Teraz pomimo że lekarz zaznaczył to samo w zleceniu mam tylko badanie ogólne. Czy może być tak, że po prostu teraz tego osadu w moczu nie było więc nie ma go w badaniu? Wyniki są dobre, więc albo probiotyki super działają albo tydzień temu źle próbkę pobrałam 🤦

Witaj. Trzymam kciuki za przyrost. Ja też chciałam trójkę będę mieć piątkę 🤭(jeśli nic sie nie wydarzy, bo u mnie srrduszka jeszcze nie było)
.

Może się zdarzyć.... a jadłaś przed wyĵściem ? Bo tak jak opisałaś, to ja tak miałam po 3 porodzie(ale u mnie przez spadek cukru) i to było mega dziwne doświadczenie.
Wysłałam męża do sklepu po pasztet i zjadłam 4 takie kanapki na obiad xD

Ja tego bardzo nie lubię... Jak mi ktoś mówi, kto będzie... dlatego tym razem powiem bardzo późno...
Tak samo my. Wcześniej dosyć szybko mówiliśmy, a że u nas w rodzinie to prawie nikt nie ma dzieci, albo ma jedno, to zawsze musiałam się nasłuchać, że po co, że jak to, że w ogóle jak to możliwe? A kiedy masz wizytę? :)

Czy jest jakaś aplikacja na iOS dla tego forum? Wydawało mi się że kiedyś była… ale teraz nie mogę jej odszukać w applestore

Dobrze że nie byłaś na tych zakupach sama. Mąż dobrze mówi, nie ma co ryzykować że znowu zemdlejesz. Zostań w domu i odpoczywaj.
a jak myślcie , zadzwonic w poniedziałek do przychodni do rodzinnego czy do przychodzi tam gdzie ginekolog (ale nie wiem czy ona przyjmuje napewno ) i powiedzieć co i jak ? Bo nie wiem sama jak to ugryźć bo wizytę mam w srode. Ogólnie zbadałam ciśnienie tak po 2h od tego to miałam 130/50 i cukier tak po godzinie od posiłku 105 . Jutro z rana napewno zbadam jedno i drugie

.

właśnie byłam po śniadaniu . Też myśleliśmy że albo ciśnienie albo cukier ,ale no nie miałam jak w tamtym momencie tego sprawdzić

reklama
a jak myślcie , zadzwonic w poniedziałek do przychodni do rodzinnego czy do przychodzi tam gdzie ginekolog (ale nie wiem czy ona przyjmuje napewno ) i powiedzieć co i jak ? Bo nie wiem sama jak to ugryźć bo wizytę mam w srode. Ogólnie zbadałam ciśnienie tak po 2h od tego to miałam 130/50 i cukier tak po godzinie od posiłku 105 . Jutro z rana napewno zbadam jedno i drugie
Masz już kartę ciąży? Ja bym poszła normalnie do rodzinnego a do gina w środę jak jesteś zapisana. Weź kartę ciąży, jak nie masz to badania i poproś o zwolnienie bo mdlejesz, a gina masz dopiero w środę. Tylko się zastanów czy chcesz już iść na zwolnienie od gina, bo jak tak to niech rodzinny Ci wypisze do środy, a gin od czwartku bo znowu będziesz mieć problem żeby się nie zazębiały ani nie było przerwy w zwolnieniu. Przechodziłam to w 1 ciąży (problem ze zwolnieniem od różnych lekarzy, nie że zemdlałam)

Do góry