reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Mam prenalan katar...rezultat podobny jak przy wodzie morskiej, inhalacjach itd czyli żaden :(
No to mnie nie pocieszyłaś :/
A katar masz przez przeziębienie czy tzw hormonalny?
Niestety naczytałam się, że ten hormonalny zatkany nos przeważnie utrzymuje się do końca ciąży a nawet i do końca połogu 🤯
Ja już ledwo wytrzymuje, ciężko, sapie cokolwiek nie zrobię i na dodatek nos zatkany a co dopiero później jak brzuszek będzie pokaźny. Chyba się uduszę 🤦‍♀️😪
Kurcze, a mi było trochę smutno nawet na wizycie, że nie słyszałam serduszka, tylko widziałam jak pulsuje, nawet mi do głowy nie przyszło, że to może jakoś szkodzić dziecku.
Nie ma czego się smucić, ważne, że jest akcja serca 😊 mi wystarczyło to, że widziałam jak pulsuje chociaż wiadomo, że byłoby fajnie posłuchać :) ale jeśli faktycznie zalecenia są takie żeby nie włączać w pierwszym trymestrze to nie mam z tym problemu, posłucham w drugim :)
Tak jak wcześniej wspomniałam, moja ginekolog mówiła, że puszczenie bicia serca nie jest błędem. Zawsze tak lekarze robili i nic się nie działo :)
U mnie zadecydowała, że po prostu 6+4 to jeszcze wcześnie i nie ma co go "naświetlać" niepotrzebnie. Powiedziala, że na kolejnej już włączy bo będzie dużo większy :)
Dziewczyny witam się w 6+0 piersi pobolewają momentami dość mocno także cieszę się niezmiernie 😄 myślę ze za tydzień odważę się na wizytę 😄 Zastanawiają mnie tylko wodniste upławy co prawda jest ich niewiele nie maja koloru ani zapachu. Wczoraj skończyłam brać lacovaginal lekarz mi zalecił po posiewie więc jeśli nie dał antybiotyk to zakładam ze nic poważnego nie wyszło. Ale kazał się obserwować a wiadomo ze jak człowiek sie bacznie obserwuje to wtedy wszystko wydaje sie bardziej 😄 więc jak coś lekko mnie zaswędzi to juz się zastanawiam czy do niego dzwonić. Eh macie jakieś upławy czy całkiem suchość?
Ja ja początku ciąży myślałam, że śluz się ze mnie leje litrami. Był naprawdę "normalny". Po wizycie u ginekologa i zrobieniu czystości wyszło, że mam zapalenie bakteryjne i dostałam globulki dopochwowe. Okazało się, że ten "całkiem normalny" śluz to jednak nie był śluz hehe :) ginekolog mówiła, że to jest całkiem normalne w ciąży, dużo kobiet tak ma, tak samo jak zapalenie pecherza moczowego czy bakterie w moczu :)

W kwestii serduszka to uważam, że lekarz jest mądrzejszy niz ja i jeśli uznał, że puści to wiedział co robi.
Zwłaszcza, że w większości przypadków kobietę ten dźwięk uspokaja, a ten spokój jest nam bardzo potrzebny.

Kiedyś nasze mamy długo o ciążach nie wiedziały, nie unikały tak wszystkich zagrożeń, nie jedna pewnie miala rtg bo jeszcze o ciąży nie wiedział i rodziły zdrowe dzieci.

Ja słyszałam serduszko i uspokoiło mnie to niesamowicie [emoji7][emoji3590]
dziękuję uspokoilas mnie tym. Możliwe że dlatego tak zrobiłam. Jak poszłam do niej powiedziałam że pewnie będzie źle więc od razu kazała mi sie klasc dopiero po wszystkim zaczęłyśmy rozmawiać.

Jak się dziś czujesz?

Witam wszystkie mamy 🥰🥰 My do jutra w szpitalu , dostałam szczepionkę immunoglobulina ANTY D , beta wynosiła ponad 8000 wiec przyrost jest Ok . Jutro powtórka i usg czy pojawi się zarodek . Chciała bym już do domku teraz w szpitalu tak dziwnie jest nie można nawet na korytarz wyjść tylko do toalety, człowiek jajo znosi tylko wydeptana ścieżka w sali pozostaje 😂😂😂.
Życzę wszystkim wspaniałego dnia
będzie ok jutro szybko zleci i na święta do domu. Trzymam kciuki żebys po USG odetchnela z ulga🤗😘😘😘

No to mnie nie pocieszyłaś :/
A katar masz przez przeziębienie czy tzw hormonalny?
Niestety naczytałam się, że ten hormonalny zatkany nos przeważnie utrzymuje się do końca ciąży a nawet i do końca połogu 🤯
Ja już ledwo wytrzymuje, ciężko, sapie cokolwiek nie zrobię i na dodatek nos zatkany a co dopiero później jak brzuszek będzie pokaźny. Chyba się uduszę 🤦‍♀️😪

Nie ma czego się smucić, ważne, że jest akcja serca 😊 mi wystarczyło to, że widziałam jak pulsuje chociaż wiadomo, że byłoby fajnie posłuchać :) ale jeśli faktycznie zalecenia są takie żeby nie włączać w pierwszym trymestrze to nie mam z tym problemu, posłucham w drugim :)
Tak jak wcześniej wspomniałam, moja ginekolog mówiła, że puszczenie bicia serca nie jest błędem. Zawsze tak lekarze robili i nic się nie działo :)
U mnie zadecydowała, że po prostu 6+4 to jeszcze wcześnie i nie ma co go "naświetlać" niepotrzebnie. Powiedziala, że na kolejnej już włączy bo będzie dużo większy :)

Ja ja początku ciąży myślałam, że śluz się ze mnie leje litrami. Był naprawdę "normalny". Po wizycie u ginekologa i zrobieniu czystości wyszło, że mam zapalenie bakteryjne i dostałam globulki dopochwowe. Okazało się, że ten "całkiem normalny" śluz to jednak nie był śluz hehe :) ginekolog mówiła, że to jest całkiem normalne w ciąży, dużo kobiet tak ma, tak samo jak zapalenie pecherza moczowego czy bakterie w moczu :)
Przeziębienie, leje mi się z nosa i z oczu, najgorszy jest ten zatkany nos non stop, niczym go nie mogę odetkać... :(

Witam ja juz mam syna w domu 6 latek teraz dzidzia 5+4 ❤️
Moj najstarszy dwa tygodnie temu skonczyl 6 lat 😍 potem chłopuś roczny i teraz bedzie rok po roku właściwie 🙈

Wczoraj poinformowałam starszego,ze bedzie kolejna dzidzia.. na poczatku zareagował dziwnie, jakby chcial sie rozplakac, ale zaraz sie ucieszyl i powiedzial ze cieszy sie i ma nadzieje ze teraz bedzie siostra :D przy bracie tez mial taka nadzieję.. ale niestety.. 😅 dodalam mu juz teraz ze ja mam takie przeczucie jak przy nim i przy Bratku, ze bedzie chlopiec.. zeby sie nie nastawiał powiedzial ,ze tez dobrze. :p trudne sa takie rozmowy..

reklama
Po wczorajszym plamieniu ani śladu...leżę i mam humor jak zbity pies.
Oj dawno nie złapałam takiego humoru.

Życzę Wam dziewczyny spokojnego i milego piątku :)
zbity piesku rozwesel się!!! Już nie plamisz czy to nie powód do radości? Jakby to było coś złego plamienie by się nasiliło i stało się krwawieniem. Basiu zobacz tu co druga z nas plamila jest ok😘😘😘

Do góry