reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Przeziębienie, leje mi się z nosa i z oczu, najgorszy jest ten zatkany nos non stop, niczym go nie mogę odetkać... :(
Biedna, współczuję naprawdę 😪
Ja kiedyś robiłam tak, że na łyżeczkę od herbaty lałam krople miętowe i podpalałam je. Jak się wypaliły i została sucha łyżeczka to ją wąchałam. Nos odtyka od razu 😄
Przy przeziębieniu powinno się sprawdzić. Myślę, że niczym nie zaszkodziłabys bo to mięta i tylko wąchasz. Niby można te sztyfty miętowe używać do wąchania więc myślę, że łyżeczkę po podpalonych kroplach miętowych też 😄 a efekt odetkango nosa po lyzeczce jest nieporównywalny do sztyftu

Dziewczyny witam się w 6+0 piersi pobolewają momentami dość mocno także cieszę się niezmiernie 😄 myślę ze za tydzień odważę się na wizytę 😄 Zastanawiają mnie tylko wodniste upławy co prawda jest ich niewiele nie maja koloru ani zapachu. Wczoraj skończyłam brać lacovaginal lekarz mi zalecił po posiewie więc jeśli nie dał antybiotyk to zakładam ze nic poważnego nie wyszło. Ale kazał się obserwować a wiadomo ze jak człowiek sie bacznie obserwuje to wtedy wszystko wydaje sie bardziej 😄 więc jak coś lekko mnie zaswędzi to juz się zastanawiam czy do niego dzwonić. Eh macie jakieś upławy czy całkiem suchość?
dziewczyny pisały ze miały ja nie miałam później dostałam obecnie nie mam ale pewnie to sie zmieni;)
Norma kochana norma;))

A co do supli to mam wszystko osobno: wit B12, B6, folian, D3, jod.
Biorę witaminy metylowane, a nie syntetyczne. A gotowej mieszanki metylowanej nie ma dla ciężarnych 🤷‍♀️ więc mam dawki supli dobrane do poziomów witamin.
a coś kojarzę ze baralam ten mam dha premium. Zmieniłaś teraz? Kurcze też wolę coś lepszego. Mogłabyś cyknąć fotkę tych witamin może zmienię. To wszystko razem lykasz? A dha?

Dziś czuję się dobrze, w sumie od tej wizyty w środę jest lepiej.
Jestem dużo spokojniejsza, w sumie nie mam żadnych objawów, ani mdłości ani cycki juz za mocno nie bolą [emoji2296]
A jak u Ciebie?
dziękuję uspokoilas mnie tym. Możliwe że dlatego tak zrobiłam. Jak poszłam do niej powiedziałam że pewnie będzie źle więc od razu kazała mi sie klasc dopiero po wszystkim zaczęłyśmy rozmawiać.

Jak się dziś czujesz?

Witam się w 6t i 3 dzień :) w dobrym humorku i dalej bez objawów :)
Dzisiaj kończę sprzątanie a jutro zamierzam robić ciasta :)
łooo szalejesz. Ja wczoraj miałam. Intensywny dzień. Aż w nocy brzuch mnie bolał dzisiaj robię aż nic. Mąż mówił że wróci z pracy to posprząta w domu. Obiad mam z wczoraj także leżę;)

Dziś czuję się dobrze, w sumie od tej wizyty w środę jest lepiej.
Jestem dużo spokojniejsza, w sumie nie mam żadnych objawów, ani mdłości ani cycki juz za mocno nie bolą [emoji2296]
A jak u Ciebie?
u mnie ok. Pewnie jak zjem śniadanie to zrobi mi się niedobrze... To mnie najbardziej wku... ciągle mi niedobrze jem albo bułkę z masłem albo z szynka. Wczoraj poszalalam z zupka amino także dieta ku.. Idealna.
Wstaje z łóżka i idę robić śniadanie.

Miłego dnia dla Was😘😘😘

Dziewczyny, a kiedy będzie dostępna ta prywatna grupa? Nie ukrywam, że nie lubię podawać prywatnych informacji w miejscu gdzie wszyscy mogą to przeczytać. Wy też proszę zakrywajcie przynajmniej nazwę szpitala i swoje dane osobowe jak wrzucacie zdjęcie z USG, ostrożności nigdy nie za wiele :)

reklama
zbity piesku rozwesel się!!! Już nie plamisz czy to nie powód do radości? Jakby to było coś złego plamienie by się nasiliło i stało się krwawieniem. Basiu zobacz tu co druga z nas plamila jest ok😘😘😘
I od razu lepiej po tej wiadomości ;) tak, faktycznie brak plamienia to powód do radości ;)
Właśnie dzisiaj zauważyłam ile z nas miała plamienia na początku ciąży i jest wszytsko w porzadku :)
Dziękia za te słowa 😘

Do góry