reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja tez sie witam 7+5, mialo byc dzis usg, ale nie bedzie. Na szczescie w czwartek mam wizyte u poloznej.

Bardzo sie zestresowalam ta odwolana wizyta i naprawde popsula mi urlop, bo wczoraj rano czulam sie super, a teraz klebek nerwow.
Boje sie ze polozna nie wyslucha przez ten swoj mikrofon serduszka przez moja nadwage i cale swieta bede sie zamartwiac.
No ale zawsze lepiej miec urlop niz go nie miec, chociaz gorzej sie czuje niz w dniu pracy.
W naszym domu beda swieta na raty i juz mamy pierwsze potrawy do skonsumania :) nie jestesmy w stanie przejesc wszystkiego naraz, wiec mamy tydzien swiatecznych potraw :)

Ja dzisiaj wizytuje i zero stresu.
Kurcze coś w tym jest że druga ciąża bardziej na lajcie.
Nawet jeśli zarodka nie będzie to na spokojnie bo to dopiero wcześnie [emoji3526]
Jakoś mnie tak naszło, że co ma być to będzie.
O ile byłby jakiś cudowny lek, który podtrzyma ciążę, albo sprawi że pojawi się zarodek lub serduszko nie przestanie bić to pewnie bym się zadręczała i wyczekiwała by nie przegapić tego momentu, a tak? Co my możemy [emoji1745]

Wierzę w to że głowa i pozytywne nastawienie potrafi wiele [emoji3526]

Dzisiaj ma być piękna pogoda [emoji274] miłego dnia wszystkim i pozytywnych wieści z wizytujacych.
Ja czekam do 18 [emoji3526]

Ja się witam dziś w 9+0 (sugeruję się om) w środę kolejna wizyta (tak mi się udało je zaplanować tydzień po tygodniu 🙈, obiecałam sobie, że później zluzuje z częstotliwością) Myślałam, że opanowałam już podawanie zastrzyków niemalże do perfekcji, robiły się tylko mikro śladziki, natomiast chyba moje umiejętności się cofnęły, bo znów sinior się rozlał, także brawo ja :D Dziś uświadomiłam sobie, że czas niesamowicie szybko ucieka, pomimo, że w tej ciązy chciałabym go przesuwać do przodu bez końca!
Miłego dnia dziewczyny :)

Hej mnie wczoraj z tego stresu złapały straszne wymioty nie mogłam nic przełknąć bo zaraz leciałam. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze choć zle myśli nie odpuszczają.

Hej, ja dziś trocę przerażona... W 3 tygodnie TSH podskoczyło mi z 1 do 7... Leczę się na niedoczynność od kilku lat, ale ten skok mnie trochę dobił. Na szczęście moja endokrynolog przyjęła mnie wczoraj w trybie pilnym i zwiększyła dawkę euthyroxu. Mam nadzieję, że się unormuje.... ft4 w normie :)

Miłego dnia dziewczyny, ja też dzisiaj USG :)

reklama
Ja tez sie witam 7+5, mialo byc dzis usg, ale nie bedzie. Na szczescie w czwartek mam wizyte u poloznej.

Bardzo sie zestresowalam ta odwolana wizyta i naprawde popsula mi urlop, bo wczoraj rano czulam sie super, a teraz klebek nerwow.
Boje sie ze polozna nie wyslucha przez ten swoj mikrofon serduszka przez moja nadwage i cale swieta bede sie zamartwiac.
No ale zawsze lepiej miec urlop niz go nie miec, chociaz gorzej sie czuje niz w dniu pracy.
W naszym domu beda swieta na raty i juz mamy pierwsze potrawy do skonsumania :) nie jestesmy w stanie przejesc wszystkiego naraz, wiec mamy tydzien swiatecznych potraw :)
Nic się nie stresuj na pewno czas szybko zleci do kolejnej przełożonej wizyty i wszystko bedzie dobrze .
Co do swesuszka to nie wiem czy na tum etapie ciąży można go wysłuchać przez teleskop czy jak to się fachowo nazywa czy takoego badania sie nie wykonuje w późniejszej ciąży.
Ja dzisiaj wizytuje i zero stresu.
Kurcze coś w tym jest że druga ciąża bardziej na lajcie.
Nawet jeśli zarodka nie będzie to na spokojnie bo to dopiero wcześnie
emoji3526.png

Jakoś mnie tak naszło, że co ma być to będzie.
O ile byłby jakiś cudowny lek, który podtrzyma ciążę, albo sprawi że pojawi się zarodek lub serduszko nie przestanie bić to pewnie bym się zadręczała i wyczekiwała by nie przegapić tego momentu, a tak? Co my możemy
emoji1745.png

Wierzę w to że głowa i pozytywne nastawienie potrafi wiele
emoji3526.png

Dzisiaj ma być piękna pogoda
emoji274.png
miłego dnia wszystkim i pozytywnych wieści z wizytujacych.
Ja czekam do 18
emoji3526.png
Trzymam mocno ✊✊✊
Trzymam kciuki za Wasze wizyty! :) Będzie dobrze!

Ja za to wróciłam do pracy i dziadka pojechałam do biura. Jakoś więcej we mnie omtymizmu po wczorajszej wizycie ale ciśnie dalej wyższe niż powinno... Miłego dnia dziewczyny :)
Na pewno kazda z nas po wizycie bedzie spokojniejsza a jeszcze bardziej spokojniejsze bedziemy gdy dzidzia zacznie dawac o sobie znać to wtedy juz bedziemy miec pewnosc ze tam jest.
Chcoiaz pamietam ze mala tez kilka razy mmie nastraszyła w brzuszku bo miala leniwe dni i postanowila sobie tylko possac possac paluszek 😃wtedy zasze szybko jechalam do obojetnie jakiego gina na usg

Do góry