reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Mam dokładnie tak samo. Najchętniej nic bym nie jadła, nie czuje głodu. Wiem, że muszę odżywiać dziecko więc się staram, ale i tak stosunkowo mało jem. Mięsa to wcale nie ruszam tak mnie od niego odrzuca i słodyczy też nie tykam. Mam nadzieję, że niebawem wróci mi apetyt.
Ja właśnie tez mam jakis wstręt do słodyczy kiedys zawsze mi się coś słodkiego nie raz chcialo a teraz na sama mysl o nich mi się odechciewa ich 😊

reklama
Ja właśnie tez mam jakis wstręt do słodyczy kiedys zawsze mi się coś słodkiego nie raz chcialo a teraz na sama mysl o nich mi się odechciewa ich 😊
mam to samo. Jedyne na co mam ochote to miod. (Czarny chleb z twarozkiem capri i miodem 😍) Jeszcze troche wczoraj poslodzilam grejpfruta. A tak mam zero ochoty. Chwilo trwaj

Mam średni dostęp do takich rarytasów tu w Szkocji, 😟 niby są polskie sklepy, ale ceny zaporowe a i świeżość watpliwa
a ok, w Finlandii znalazlam akurat lepszy serek wiejski niz w PL, a twarog mam, bo dojechala z Polski swiateczna dostawa jedzenia 😍 na maly glod wypijam actimel. Zmagam sie z duza nadwaga, wiec bardzo sie pilnuje od poczatku, zeby nie wpasc w spirale tycia i staram sie wypracowac system ktory dziala i ktory mnie nie pozbawi radosci z zycia :)

a ok, w Finlandii znalazlam akurat lepszy serek wiejski niz w PL, a twarog mam, bo dojechala z Polski swiateczna dostawa jedzenia 😍 na maly glod wypijam actimel. Zmagam sie z duza nadwaga, wiec bardzo sie pilnuje od poczatku, zeby nie wpasc w spirale tycia i staram sie wypracowac system ktory dziala i ktory mnie nie pozbawi radosci z zycia :)
Jeśli mogę spytać, jak duża nadwagą? Przed ciąża kilka miesiący starałam się, byłam na deficycie + dużo spacerów i lekkie ćwiczenia. Udało się zrzucić 10 kilo ale teraz całkowicie przestałam liczyć kalorie bo to nie ma sensu 🙄 staram się nie jesc źle. Odrzuciło mnie od coli to dla mnie jest plusem bo lubię za bardzo 😂 słodycze jem jak am ochotę ale bez szaleństw, nudności nie są teraz takie uciążliwe choć zjesc coś to graniczy z cudem ale mam straszne zawroty głowy, ciagle mi się kręci i muszę uważać. Dziś 7+0 jakoś mi lepiej widząc ta 7 z przodu :) wczoraj dzień zleciał miło, 3 osoby z bliskiego otoczenia dowiedziały się o ciąży i jakoś mi ulżyło. Miałam wczoraj strasznie wzdęty brzuch, wyglądałam już na 7 miesiąc 😂 cycki bolą okrutnie i zmęczenie z sennością robi swoje 😂 teraz robimy porządek z zabawkami dziecia bo za dużo się ich nazbierało 😂

Dla mnie to ten lekarz już wymyśla teorie spiskowe jakieś ;)
Badanie to badanie. Wszędzie się może wkraść błąd 🤷‍♀️

A że każdy robi to badanie teraz to po prostu takie czasy, że mamy dużą świadomość. Badanie jest najbardziej popularne bo wynik jest ważny całe życie i nie jest zbyt drogie w przeciwieństwie do np badań immunologicznych 😏 Ludzie się nie oglądają na lekarzy tylko wiedzą sami co i gdzie przebadać :) pewnie 10 lat temu nikt prawie nie wpadał na pomysł, żeby sobie sprawdzać genetykę po jednym poronieniu skoro lekarz mówi, że to na pewno wada genetyczna.
I bardzo dobrze, że tak jest, że ludzie sobie robią badania na własną rękę zamiast słuchać lekarzy.
Mi tak powtarzało 4 lekarzy, że to na pewno wada genetyczna i nie ma sensu niczego sprawdzać 🤦‍♀️ Gdybym ich posłuchała to na pewno bym miała conajmniej 3 poronienia na koncie. Bo wtedy dopiero oficjalnie zaczyna się diagnostyka. A ja mam mutacje protombiny i bez heparyny nie ma szans. Do tego mam bardzo obciążony wywiad rodzinny i jestem wściekła, że żaden lekarz mi nie powiedział o takich badaniach. Bo życie z trombofilią wygląda troszkę inaczej, nawet jeśli ktoś nie planuje dzieci 🙄

Także jak dla mnie to wszyscy powinni robić ten panel mutacji i tak zachęcam znajomych.
A lekarz zdziwiony bo wszystkie kobiety po poronieniu je robią 🙈
Wiesz co u mnie jest to też bardziej na zasadzie dmuchania na zimne, wiec juz moze nie bede sie zaglebiac tylko robic co kaze lekarz. Jedynie dziwne jest to, ze nie jest to w zaden sposob kontrolowane, nikt nie wspomina o badaniu anty xa itp

Ja dziś mega wypluta jestem zledwoscia zwlekłam się z łóżka zeby obiad przygotować teraz zjadłam i już spowrptem leze czuje jak mi się oczy zamykają i jeszcze jakaś zdenerwowana do tego jestem normalnie brak słów 😑

reklama
Do góry