reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny jest dzidziol i serduszko❤😍oczywiście sie pobeczałam😂😍mężuś też widział😊dostałam luteine dopochwową na te plamienie. Dziś wszystko czyste. Lekarz powiedział , że mogą być one spowodowane neoparinem , acardem i naczynka mogą pękać po wysiłku . Powiedział , że krwiaków nie ma . Mam ciąże wysokiego ryzyka mam się oszczędzać i leżeć. W poniedziałek komplet badań mam do zrobienia. Wstawiam zdjęcie ale kiepskie bo z nfz . We wtorek będę miała lepsze. Cieszę się 😍

Załączniki

• IMG_20210326_172658.jpg
    IMG_20210326_172658.jpg
    780,4 KB · Wyświetleń: 62
  • IMG_20210326_172658.jpg
    IMG_20210326_172658.jpg
    780,4 KB · Wyświetleń: 54
Dziewczyny jest dzidziol i serduszko❤😍oczywiście sie pobeczałam😂😍mężuś też widział😊dostałam luteine dopochwową na te plamienie. Dziś wszystko czyste. Lekarz powiedział , że mogą być one spowodowane neoparinem , acardem i naczynka mogą pękać po wysiłku . Powiedział , że krwiaków nie ma . Mam ciąże wysokiego ryzyka mam się oszczędzać i leżeć. W poniedziałek komplet badań mam do zrobienia. Wstawiam zdjęcie ale kiepskie bo z nfz . We wtorek będę miała lepsze. Cieszę się 😍
Super wieści ❤

Mam pytanie do dziewczyn które już powiedziały w pracy o ciąży, od wczoraj chce to zrobić, ale wstydzę się, nie będę ukrywać, brakuje mi odwagi, bo wiem że szef będzie bardzo niezadowolony, w mojej poprzedniej ciąży mi nawet wyrzuty robił że muszą kogoś szukać na moje miejsce... Fakt że się skończyło jak skończyło i w sumie tylko 2 tyg nie było mnie w pracy. Chodzi o to że dostaję coraz to nowsze projekty, a na pewno nie zrobię już niektórych... Myślałam jeszcze czy nie iść na l4 bo mnie te mdłości mega męczą.
Jak to zrobiłyście? Prosto z mostu?
Ja musiałam powiedzieć od razu ze względu na rodzaj pracy. Pracuję w laboratorium chemicznym i nie mogłabym przebywać tam w zasadzie w ogóle przez rozpuszczalniki i inne świństwa. Mój kierownik przyjał to na spokojnie i nawet się śmiał, że sie tego spodziewał (w październiku wyszłam za mąż) :). Wszystko zalezy jakie ma się kierownictwo.

Same cudowne wieści dziś! Oszczędzaj się Kochana ile możesz 🙏🏻🥰

reklama
Dziewczyny, a zwiekszalyscie juz dawke? Pisalam wczesniej ze mi gin kazala od razu zwiekszyc lek na niedoczynnosc o 25%.
Ja zawsze miałam idealne tsh. Tak 1,2-1,5
Ale w ciąży zaczęło mi rosnąć i endokrynolog powiedział, że jak przekroczy 2,5 to przepisuje leki.
W styczniu miałam 1,2
W lutym 1,8
W marcu 2,9
No i wprowadzono mi leki. Pierwszy raz mam lek na tarczycę. Ciekawie jak to będzie dalej.
To prawda, nie powinno się łączyć leków z ziołami, bo utrudniają ich wchłanianie. Tak samo jak niektórych owoców np. grejpfruta.
Ja nie mam już pomysłu co może pomoc na tak silne mdłości :( Na pewno warto nie doprowadzać do uczucia głodu, bo się jeszcze bardziej nasilają.
Jeśli imbir, gumy odpadają to nie mam pojęcia niestety :(
Dziękuję Ci.
W środę mam wizytę. Jakoś wytrzymam do tego czasu. I zapytam na wizycie jak mogę sobie pomóc.
Zauważyłam dziś, że bardzo zimne napoje pomagają na chwilę. Spróbuję z mrożoną herbatą, albo czymś słodkim. Ponoć cola pomaga? Próbował ktoś? My takich rzeczy nie pijemy, ale lepsze to chyb niż cały dzień umierać :(
No i dziś niestety już śniadanie poszło po zjedzeniu :(

Do góry