reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

No ja tez je mam.. i wiele innych dziewczyn.. to normalne. Twoja macica ma w sobie malego typka albo typkowa 😍 i sie rozciaga, puchnie i odczuwasz to poprzez ból. To kiedy sie zamierzasz wybrac do lekarza ?
No tak za 2 tyg jak będzie ok .
U mnie pokazuje mi 5 tydz to jeszcze za wcześnie.

reklama
Bole podbrzusza to normalny objaw. Wszystko się przygotowuje, poza tym organizm przestawia się i one mogą występować. Ważne żeby nie występowały równocześnie z plamieniem, krwawieniem czy dodatkowym bólem kręgosłupa czy skurczem. Ja tez miewam nieraz te bole, choć ostatnio mniej i znowu mysle czy to ok ze mniej boli hehe .. z jednej skrajności w drugą 😅
Oby bylo tak jak piszesz 😌
U mnie to 4 ciąża mam w domu juz 3 dziewczyny

Bole podbrzusza to normalny objaw. Wszystko się przygotowuje, poza tym organizm przestawia się i one mogą występować. Ważne żeby nie występowały równocześnie z plamieniem, krwawieniem czy dodatkowym bólem kręgosłupa czy skurczem. Ja tez miewam nieraz te bole, choć ostatnio mniej i znowu mysle czy to ok ze mniej boli hehe .. z jednej skrajności w drugą 😅
Ja często mam bol w odcinku krzyżowym szczególnie po pracach domowych, myslisz ze to może byc groźne?

Ja często mam bol w odcinku krzyżowym szczególnie po pracach domowych, myslisz ze to może byc groźne?
Nie nie, chodzi o to że często mowia ze występuje bol kręgosłupa z bólem podbrzusza i krwawienie i to moze byc juz nie dobre. Moze zle cos napisalam to przepraszam. Mnie tez boli często kregoslup i to w sumie na całym odcinku, tez po pracach domowych czy siedzeniu przy komputerze.

Patrzę się na Wasze USG i już nie mogę doczekać się co ja zobaczę w poniedziałek 💚
Na pewno jest na co czekac. Jak zobacylam te male migajace serduszko to wybuchlam 😍
No tak za 2 tyg jak będzie ok .
U mnie pokazuje mi 5 tydz to jeszcze za wcześnie.
No mysle ze bedzie super. :) Czyli co z om wychodzi ci termin jakos na koniec listopada?
Oby bylo tak jak piszesz 😌
U mnie to 4 ciąża mam w domu juz 3 dziewczyny
Oooo wow! Naprawdę szacun!

Tak myślisz.
Dziekuje .😊martwią mnie tylko te bóle podbrzusza które występują co jakiś czas 😔
W poprzedniej ciąży nic mnie nie bolało, teraz w tej zaczęło bolec tydzień przed okresem, dlatego byłam pewna, że przyjdzie bo ból był silny taki typowo okresowy. Przestało bolec jakoś nie dawno, byłam też na no-spie ale już przestałam brać i jest ok. Co chwilę coś kłuje czy ciągnie ale to norma w każdej ciąży:)

Tak wyglądały moje testy 😂 więc Twój jest meeega widoczny :) ostatni robiony tydzień po braku okresu :)

Załączniki

• IMG_20210315_073449.jpg
    IMG_20210315_073449.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 100
Pobolewanie podbrzusza tak jak piszą dziewczyny jest normalne. U jednych jest mocniejsze, u innych słabsze. Jeżeli nie ma plamienia, krwawienia czy mocnych skurczy, to raczej nie ma się co martwić.
Mnie tez podbrzusze już 3 dzień boli, chociaż ciężko nazwać to bólem. Bardziej takie kłucie, dyskomfort.

reklama
Trafiłam na gbura starego , pierwsze co to mnie opieprzyl że skąd ja wzięłam te procenty to mu tłumaczę że to i tamto a on że rozumie że przyrosła o 600 a nie 60 ? A ja że tak . To powiedział że wszystko jest dobrze. Potem dopiero zrobił USG . Pęcherzyk jest 4,6 mam i krwiaczek . I tyle nic więcej od niego nie usłyszałam . Mam przyjść za tydzień .
Zobacz załącznik 1252782
Jedno jajo,n ie puste z serduszkiem :)
Ciąża potwierdzina, serduszko bije[emoji3590] termin pozostał bez zmian, 16.11. Aż dziwne bo na tą chwilę ciąża idealnie wg Om [emoji3059]Zobacz załącznik 1252802
Cudowne fasolki [emoji3059] rośnijcie zdrowo maluchy! [emoji3059]

Do góry