reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Chyba jesteśmy w podobnym tygodniu :)
Nie wiem czemu No spa, w poprzednich ciążach nie musiałam jej brać ale może z powodu bólu podbrzusza mi lekarz polecił brać.
Ja jestem na luteinę już od owulacji, jeszcze zanim wiedziałam czy w ogóle się udało, ale to ze względu na PCOS i poronienie. Acard podobno jest dobry na ukrwienie i jest mniejsza szansa zakrzepu, tak mówiła mi dzisiaj lekarka.

Ja jestem na luteinę już od owulacji, jeszcze zanim wiedziałam czy w ogóle się udało, ale to ze względu na PCOS i poronienie. Acard podobno jest dobry na ukrwienie i jest mniejsza szansa zakrzepu, tak mówiła mi dzisiaj lekarka.
Acard to to samo co polocard, mogłam sobie wybrać co chce :p niby działa na rozrzedzenie krwi właśnie, żeby zakrzepy się nie robiły. W poprzedniej ciąży acard brałam do bodajże 30 tc a później zastrzyki neoparin do końca.

Bo sie nauczytałam w ulotce że nie wolno [emoji2356]
Też miałaś krwawienia ?
U mnie narzie malytkie mini plamienie brazowe, więc tabletki pomogły [emoji18]

Hm narazie bez problemu mnie lekarze przyjmowali, z innymi lekarzami niż ginekolog owszem były problemy, ale z ginekologami bez problemu. Dalej sie zastanwiam czy bede tam tylko prowadzić czy gdzies prywatnie też [emoji848] bylam teraz u Gajewskiego w Gliwicach, trafiłam do niwgo przez krwawienie ale bardzo fachowo sie mną zajął, i zastanawiam sie czy u niego nie zostać
Ja byłam z krwotokiem na izbie przyjęć. Dostałam cyclonamine. Dzień później miałam kontrolę u lekarza prowadzącego i podtrzymał 3 razy 1 do następnej kontroli.
Wiesz co w ulotkach to zawsze wszystko dla ciężarnych nie wolno ;)
Rozmawiałam z lekarzem o tym na IP i mówił, że zawsze muszą wybrać mniejsze zło. Lepiej tak niż poronić 🤷‍♀️
U mnie krwawienie ustało po 4 dniach dopiero. A plamienie zostało do teraz. Czyli już drugi tydzień.
Dziś mam kontrolę wieczorem i zdaje sobie sprawę, że to będzie wóz albo przewóz 🤷‍♀️
Ale jestem jakoś spokojna ☺️

Mi w Luxmedzie odmówili prowadzenia ciąży. Że za trudna i oni się takimi nie zajmują 🤦‍♀️🤣
Także medicover może lepszy pod tym względem 🤔

Mnie zaczęło boleć podbrzusze tydzień później po planowanej dacie miesiączki. I tak pobolewa, czasem zakluje do dziś ( w poniedziałek mina 2 tyg od braku miesiączki ) zaczynam się tym trochę stresować bo czytam że u was takich dolegliwości nie było albo szybko ustały 🤔
Mnie przez bite trzy tygodnie mocno bolalo, więc znowu nie tak szybko :) Ale koniec końców przeszło. Lekarze, a byłam u dwóch, powiedzieli że się zdarza więc się nie martw jeśli się nie dzieje nic innego :)

Ja już byłam wczoraj na wizycie. Pospieszyłam sie ale to ze względu na ciążowa przeszłość, na usg jeszcze nie było widać fasolki ale przynajmniej dostałam leki i l4. 1 kwietnia już powinno być wszystko pięknie widać tylko wytrzymać do 1 w miarę bez stresu
No także humor mi się zepsuł bo zadzwonili donmnie ze musza mi przelozyc wizyte albo na 26 będę 6+3 albo na 9ego 8+3 a ze chcielismy w swieta oglosic dobra nowine, to wybralam ten 26 ty i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam bo jak nie bedzie jeszcze serduszka? Eh.. ciezko latwo zyc

Dzień się jeszcze nie skończył ale chyba mogę odtrąbić sukces ;)
Serduszko 164 uderzenia na minutę ,”gadzina” ma już 1.7cm, wiek ciąży 8t1d.
Co prawda trafiłam na strasznego buraka, który na moje pytanie czy wszystko wygląda ok odpowiedział tylko - "ja tylko stwierdzam ciąże, ciąża żywa " ;) więc więcej pytań już nie miałam :d

Załączniki

• IMG_20210319_171123.jpg
    IMG_20210319_171123.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 69
reklama
No także humor mi się zepsuł bo zadzwonili donmnie ze musza mi przelozyc wizyte albo na 26 będę 6+3 albo na 9ego 8+3 a ze chcielismy w swieta oglosic dobra nowine, to wybralam ten 26 ty i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam bo jak nie bedzie jeszcze serduszka? Eh.. ciezko latwo zyc
Kurcze 😔 trzymam kciuki aby tego 26 było już dobrze i głośno słychać serduszko ❤️

Do góry