reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja już Was dzisiaj nie nadrabiam.... To nie jest mój dzień hahah

Załączniki

• edd6a9a7-414b-45f7-943b-95c67ba95273.jpg
    edd6a9a7-414b-45f7-943b-95c67ba95273.jpg
    72,8 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Powiem Ci, że sen był lekko straszny bo myślałam, że już nigdy z tego zęba nie wyjdę 😂

Ja mam jeszcze takie pytanie na poważnie. Przed dniem spodziewane miesiączki i kiedy nie przychodziła przez dwa dni dość mocno czułam ból podbrzusza. Teraz się to uspokoiło. Macie podobnie?
tak ja do miesiączki i 2 dni po czułam bóle jak na okres teraz minęło;)))

Powiem Ci, że sen był lekko straszny bo myślałam, że już nigdy z tego zęba nie wyjdę 😂

Ja mam jeszcze takie pytanie na poważnie. Przed dniem spodziewane miesiączki i kiedy nie przychodziła przez dwa dni dość mocno czułam ból podbrzusza. Teraz się to uspokoiło. Macie podobnie?
Mnie wogole nie boli i nie bolalo 🙈

Tak, ja kilka dni przed miesiączką czułam takie kłucie. Teraz już mniej :)

Powaznie chcesz rodzic w Bytomiu? Ja tam widzialam np tzw. "Trójkę" to tam jest czysta komuna. Bo w tej nowej klinice to nie wiem czy da sie wkrecic na porod.
Kolezanka rodziła parę miesięcy temu i dali ją na nowy blok. Jak tylko są miejsca to tam dają pacjentów 🤷‍♀️ a już tym bardziej jak się tam ma lekarza prowadzącego ;)
Ja też Rozważam Bytom ☺️
Największym atutem tego szpitala jest to, że mają 3 stopień referencyjnosci więc personel bardzo doświadczony w powikłaniach, zagrożeniach itp
Oprócz Warszawy ten szpital jako jedyny w Polsce robi np operację rozszczepu kręgosłupa w łonie matki. Więc mają wybitnych specjalistów ☺️
no trochę lipa że każdy może wejść i poczytać;) ja tam ogarniam byłam. Na psrentingu i tam przenioslysmy się na fb jest nas aż 7;)?
Na prywatny wątek nie można wejść ☺️
Tylko osoby, które wskaże admin mają dostęp 😃

Hmm było Was tylko 7. No ale pewnie grupa się rozpadła. I te 7 osób to były osoby z parentingu.
A mi właśnie o to chodzi, że nie chciałabym żeby grupa się rozpadła :(
Mój lekarz prowadzący pracuje w Bytomiu w szpitalu, mówił że generalnie poleca ale żebym się zastanowiła czy zależy mi na zewnatrzoponowym, bo nie wykonują. Nie byłam tam fizycznie, więc jeśli masz doświadczenie z autopsji to się kłócić nie będę, ale czytałam że zrobili tam jakiś konkretny remont i mają III stopień referencyjności, intensywną terapię noworodka, neonatologię i w ogóle bajery
W Bytomiu są dwa oddziały porodówki. Jeden komuna. Drugi po kapitalnym remoncie ☺️ jak się ma lekarza prowadzącego z Bytomia to trafia się na ten blok super po remoncie 😁 Niestety zawsze jest ryzyko, że może nie być miejsca i dadzą z musu na ten stary blok. Ale na to nic da się poradzić. Można zaplanować poród w super wypasionym szpitalu Katowickim, a w dzień porodu się dowiedzieć, że nie przyjmą bo brak miejsc 🙈
Dla mnie prywatna też spoko, z tym że sporo nas ślzaczek i chyba się boję że kogoś z pracy spotkam a narazie się ukrywam [emoji38]
Ja to samo. Jednak na fejsie są prawdziwe dane - imię, nazwisko, adres pracodawcy, zdjęcia i wszystko 🙄
Więc można mieć przypał, a na forum się jest anonimowym 😅 taka jest idea forum 😃
Grupy z miesiącami przyszłych mam są od zawsze na fejsie więc nie rozumiem idei pisania na forum i przechodzenia na fejsa 😃

Kolezanka rodziła parę miesięcy temu i dali ją na nowy blok. Jak tylko są miejsca to tam dają pacjentów 🤷‍♀️ a już tym bardziej jak się tam ma lekarza prowadzącego ;)
Ja też Rozważam Bytom ☺️
Największym atutem tego szpitala jest to, że mają 3 stopień referencyjnosci więc personel bardzo doświadczony w powikłaniach, zagrożeniach itp
Oprócz Warszawy ten szpital jako jedyny w Polsce robi np operację rozszczepu kręgosłupa w łonie matki. Więc mają wybitnych specjalistów ☺️

Hmm było Was tylko 7. No ale pewnie grupa się rozpadła. I te 7 osób to były osoby z parentingu.

W Bytomiu są dwa oddziały porodówki. Jeden komuna. Drugi po kapitalnym remoncie ☺️ jak się ma lekarza prowadzącego z Bytomia to trafia się na ten blok super po remoncie 😁 Niestety zawsze jest ryzyko, że może nie być miejsca i dadzą z musu na ten stary blok. Ale na to nic da się poradzić. Można zaplanować poród w super wypasionym szpitalu Katowickim, a w dzień porodu się dowiedzieć, że nie przyjmą bo brak miejsc 🙈

Ja to samo. Jednak na fejsie są prawdziwe dane - imię, nazwisko, adres pracodawcy, zdjęcia i wszystko 🙄
Więc można mieć przypał, a na forum się jest anonimowym 😅 taka jest idea forum 😃
Grupy z miesiącami przyszłych mam są od zawsze na fejsie więc nie rozumiem idei pisania na forum i przechodzenia na fejsa 😃
nieee tylko 7 nas było i wszystkie przenioslysmy się na fb interaz piszemy na fb. Na Listopadowych mamach. ;)

Ja też Rozważam Bytom ☺️

tylko taka grupa jest tam. Prywatna a nie po 400 tys osób. ;) tylko my. Ja swoje dziewczyny z pierwszej ciąży znam bardzo dobrze nie przeszkadza mi kompletnie że one wiedzą jak wyglądam gdzie mieszkam i znają moja cała rodzinę;)

reklama

Mnie zaczęło boleć podbrzusze tydzień później po planowanej dacie miesiączki. I tak pobolewa, czasem zakluje do dziś ( w poniedziałek mina 2 tyg od braku miesiączki ) zaczynam się tym trochę stresować bo czytam że u was takich dolegliwości nie było albo szybko ustały 🤔

Do góry