reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziękuję dziewczyny!!! Trochę czytam i dużo dziewczyn miało. Mam nadzieję że to nic groźnego 24 lutego miałam cały przegląd i było wszystko elegancko nawet dzisiaj przyszedł mi wynik cytologii. Moja ciotka miała torbiel skórzasta czy coś to usuwali jej macice

reklama
Ja wiem że lekarze się mojego pordu boją bo nikt nie lubi otyłych kobiet a co dopiero w ciąży.
Nie uśmiecha mi się znów przechodzić przez tryb gruba dziewczyna można obrażać bo przecież skoro jwst gruba to można
nie daj się!!! Albo powiedz gdzie będziesz rodzic. Już ja ich ***** ustawie!!!! Co ich to obodzi gruba chuda biała czarna każdemu należy się szacunek. Nikogo nie wolno oceniać bo się nie jest w skórze tej osoby i nie wie się jaka historia za nią stoi... Możesz rodzic w innym szpitalu niż wtedy?

ja mam w planach na tym. Porodzie leżeć pachnieć i czekać aż wyjma dziecko przy pierwszym porodzie się najebalam... A i tak 15h porodu w dupe poszło bo skończyło się cesarka teraz nie robię nic a nie no koszule do porodu założę;))
przypomniała mi się Morticia z Rodziny Adamsów, jak rodziła. "Przyj!" "Uhm ;)"

Ech dopiero co wróciłam z pracy, dzisiaj aż 10h na nogach (choć niby praca biurowa) zjadłam obiad, i kanapa mnie wciąga, a tu jeszcze sporo by się chciało zrobić. Nic szybki prysznic i trzeba iść w kimono hehe. 😉

A czy u Was też jest sporo śluzu? Wcześniej tego nie miałam, a teraz muszę nosić wkładkę, bo dzisiaj jak ze mnie poleciało, to się przestraszyłam, że okres mi przyszedł. (przepraszam za obrazowe przedstawienie sytuacji) 😋
Na samym początku 4-5 tydz miałam wrażenie, że leje się ze mnie litrami :D teraz już jest o wiele mniej ale no nie ma co ukrywać, że nadal sporo, ale da się przyzwyczaić :D bardziej nazwałabym to mocną wilgocią niż mokrością
Cześć mamusie!:)
Nieśmiało do was dołączę, aktualnie 5tc, OM 10.02 i apka pokazuje termin na 17.11 [emoji3059] będzie to moje drugie listopadowe dziecko, pierwszy syn ma już rok i 4 miesiące [emoji4]
Wczorajsza beta wyniosła 1244mlU/ml, jutro rano jadę powtórzyć. Trzymajcie proszę kciuki, bo mimo że ta ciąża nas trochę zaskoczyła to i tak bardzo się cieszymy [emoji3590] mam nadzieję że fasolka będzie zdrowo rosła, bo jestem już po jednej ciąży biochemicznej i zaśniadowej.
Życzę wam całej ciąży z samymi dobrymi wieściami i dobrym samopoczuciem[emoji18][emoji3508][emoji258]
Trzymam mocno kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze 🙏👍❤️

Też miałam te obawy. Same wiecie że nawet się żegnałam.
Ja przy pustym jaju miałam objawy maks do 7tc i były bardzo delikatne. Tak pamiętam moje objawy przy tych pustych jajach.
Z dnia na dzień ustał ból piersi A potem miałam silne bolące skurcze. Dramat.
Nie da się nie myśleć i się nie bać niestety.
Ale jedną z was bardzo ładnie psychologicznie podeszła do tematu i warto spróbować takiego podejścia.

Na szczęście możemy się tu dzielić swoimi obawami i zawsze któraś z nas się odniesie i wesprze.

Ja duże wsparcie od was dostałam i dziękuję.@Mag miałam koleżanki z taką torbielą która w dodatki powodowała krwawienia jeśli dobrze pamiętam.
Ale wchloneła się każdej z moich koleżanek i u Ciebie tak będzie nie inaczej.
@mag ja bardzo chce od Ciebie usłyszeć twoja historię z porodu :*
no wlasnie, ja mam dosc lekkie objawy- zadnych nudnosci itp.

Jasne że mogę ale chciałabym w Gliwicach mam swoją położną i czuje się przy niej bezpiecznie.
Ale wtedy byłam bardzo bezbronna tym razem nie dam się.
Ja wiem jak wyglądam i jakie emocje budzę wśród ludzi swoim wyglądam ale nikt nie wie że mam dietetyczką że jestem aktywna itp (teraz nie bo się źle bardzo czuje ale zamierzam uprawiać nordick walking).
Bardzo bym chciała żeby ludzie się naprawdę ode mnie odczepili.
A wiem że się dopiero zacznie te ich spojrzenia na mnie:(
nie daj się!!! Albo powiedz gdzie będziesz rodzic. Już ja ich ***** ustawie!!!! Co ich to obodzi gruba chuda biała czarna każdemu należy się szacunek. Nikogo nie wolno oceniać bo się nie jest w skórze tej osoby i nie wie się jaka historia za nią stoi... Możesz rodzic w innym szpitalu niż wtedy?

Ale ty masz początek ciąży A pamiętaj każda z nas ciążę przechodzi inaczej.
Jedne wymiotują dalej niż widzą A inne przejdą ciążę jakby jej w ogóle nie było.
Tu się nie ma co porównywać.
Tak było u mnie ale to nie znaczy że będzie u Ciebie.
Damy radę:)
no wlasnie, ja mam dosc lekkie objawy- zadnych nudnosci itp.

Ja nie wiem, może to coś w dzisiejszym dniu, bo mnie też nachodzą jakieś mało przyjemne myśli. 🤔 Myślę że te obawy będą zawsze w początkowych fazach ciazy. Zwłaszcza, jeśli jest się w niej po raz pierwszy i dopiero poznajemy siebie i wszystko jest takie nowe. Trzymam kciuki, za nasze wszystkie fasolki w brzuszkach. 😘😍

reklama
Mam też "teoretyczny" termin na 16.11, sporo nas z podobnego czasu 🙂 tyle, że ja jestem starsza bo mam 31 lat 😉

No własnie sporo nas tutaj. Fajnie 😉 a z ciekawości zapytam, czy sprawdzalyscie jaka będzie płeć dziecka wg kalendarza chińskiego? Bo zaintrygowana wczesniejstzmi postami na tym forum mnie wyszło, że będzie chłopak. I jestem ciekawa jak to jest w Waszym przypadku? Nigdy nie słyszałam o tym kalendarzu, a ponoć sprawdzalność ma duża.

Oczywiście i chłopca i dziewczynkę, biorę w ciemno. Najważniejsze żeby było zdrowe! 😍

Do góry