reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ech dopiero co wróciłam z pracy, dzisiaj aż 10h na nogach (choć niby praca biurowa) zjadłam obiad, i kanapa mnie wciąga, a tu jeszcze sporo by się chciało zrobić. Nic szybki prysznic i trzeba iść w kimono hehe. 😉

A czy u Was też jest sporo śluzu? Wcześniej tego nie miałam, a teraz muszę nosić wkładkę, bo dzisiaj jak ze mnie poleciało, to się przestraszyłam, że okres mi przyszedł. (przepraszam za obrazowe przedstawienie sytuacji) 😋
Mnie dzisiaj tez zalało i założyłam wkładkę, ale ja tez przyjmuje luteinę wiec może od tego 🤔

reklama
przecież Jotka była w tym samym wieku... Opisywała siebie ale odpowiadała na Twoja wiadomość... Nic złego nie napisała, określiła tak siebie jak dziewczyny po 30 określają, że mają ciąże geriatryczną... I nikt nie uważa, że ktoś komuś jakieś aluzje robi 🤦🏼‍♀️
Potwierdzam! I prosze Was dystans, wiecej dystansu. To nie miejsce na spiny o nic.

Też miałam te obawy. Same wiecie że nawet się żegnałam.
Ja przy pustym jaju miałam objawy maks do 7tc i były bardzo delikatne. Tak pamiętam moje objawy przy tych pustych jajach.
Z dnia na dzień ustał ból piersi A potem miałam silne bolące skurcze. Dramat.
Nie da się nie myśleć i się nie bać niestety.
Ale jedną z was bardzo ładnie psychologicznie podeszła do tematu i warto spróbować takiego podejścia.

Na szczęście możemy się tu dzielić swoimi obawami i zawsze któraś z nas się odniesie i wesprze.

Ja duże wsparcie od was dostałam i dziękuję.
Ja obstawiam dwie opcje. Albo bedzie zarodek, albo puste jajo. Jestem spokojna jednak po cichu błagam swój organizm ,żeby jednak moc się cieszyć. I doskonale Cię rozumiem. Bo to puste jajo gdyby nie to, że padam na ryło gdy tylko sie położę i nie jest to zalezne odemnie, spedzałoby mi sen z powiek.
Wierze jednak ,ze obu nam sie udało [emoji3590]
@Mag miałam koleżanki z taką torbielą która w dodatki powodowała krwawienia jeśli dobrze pamiętam.
Ale wchloneła się każdej z moich koleżanek i u Ciebie tak będzie nie inaczej.
@mag ja bardzo chce od Ciebie usłyszeć twoja historię z porodu :*

no wlasnie- jak to jest z pustym jajem? Ono sie samo zaczyna ronic? W jakim mmiej wiecej czasie?
Nie potrzebujesz wogole takich informacji:p
Ale jak juz musisz wiedziec, to zalezy bo zazwyczaj same sie roni ,ale lekarze yez czasem przepisuja pomoce farmakologiczne (tyle wiem z teho co wyczytałam na forum od doswiadczonych w temacie forumowiczek)

Też miałam te obawy. Same wiecie że nawet się żegnałam.
Ja przy pustym jaju miałam objawy maks do 7tc i były bardzo delikatne. Tak pamiętam moje objawy przy tych pustych jajach.
Z dnia na dzień ustał ból piersi A potem miałam silne bolące skurcze. Dramat.
Nie da się nie myśleć i się nie bać niestety.
Ale jedną z was bardzo ładnie psychologicznie podeszła do tematu i warto spróbować takiego podejścia.

Na szczęście możemy się tu dzielić swoimi obawami i zawsze któraś z nas się odniesie i wesprze.

Ja duże wsparcie od was dostałam i dziękuję.@Mag miałam koleżanki z taką torbielą która w dodatki powodowała krwawienia jeśli dobrze pamiętam.
Ale wchloneła się każdej z moich koleżanek i u Ciebie tak będzie nie inaczej.
@mag ja bardzo chce od Ciebie usłyszeć twoja historię z porodu :*
ja mam w planach na tym. Porodzie leżeć pachnieć i czekać aż wyjma dziecko przy pierwszym porodzie się najebalam... A i tak 15h porodu w dupe poszło bo skończyło się cesarka teraz nie robię nic a nie no koszule do porodu założę;))

Witaj! Mam dokladnie ten sam tydzienni dzień, tez w tym roku koncze 30 i dokladnie tak samo chodze spac z kurami 😂🤣 masz termin na 16.11?

Witam w klubie prawie 30latek😋

W zależności od aplikacji, pokazuje mi 16 albo 17 listopada 😉

Cześć mamusie!:)
Nieśmiało do was dołączę, aktualnie 5tc, OM 10.02 i apka pokazuje termin na 17.11 [emoji3059] będzie to moje drugie listopadowe dziecko, pierwszy syn ma już rok i 4 miesiące [emoji4]
Wczorajsza beta wyniosła 1244mlU/ml, jutro rano jadę powtórzyć. Trzymajcie proszę kciuki, bo mimo że ta ciąża nas trochę zaskoczyła to i tak bardzo się cieszymy [emoji3590] mam nadzieję że fasolka będzie zdrowo rosła, bo jestem już po jednej ciąży biochemicznej i zaśniadowej.
Życzę wam całej ciąży z samymi dobrymi wieściami i dobrym samopoczuciem[emoji18][emoji3508][emoji258]
Mam też "teoretyczny" termin na 16.11, sporo nas z podobnego czasu 🙂 tyle, że ja jestem starsza bo mam 31 lat 😉

Ech dopiero co wróciłam z pracy, dzisiaj aż 10h na nogach (choć niby praca biurowa) zjadłam obiad, i kanapa mnie wciąga, a tu jeszcze sporo by się chciało zrobić. Nic szybki prysznic i trzeba iść w kimono hehe. 😉

A czy u Was też jest sporo śluzu? Wcześniej tego nie miałam, a teraz muszę nosić wkładkę, bo dzisiaj jak ze mnie poleciało, to się przestraszyłam, że okres mi przyszedł. (przepraszam za obrazowe przedstawienie sytuacji) 😋
też tak mam. Az przypomniałam sobie, jak w pierwszej ciąży wciąż biegałam do łazienki , sprawdzać, co to 🙈

reklama
Ja wiem że lekarze się mojego pordu boją bo nikt nie lubi otyłych kobiet a co dopiero w ciąży.
Nie uśmiecha mi się znów przechodzić przez tryb gruba dziewczyna można obrażać bo przecież skoro jwst gruba to można
ja mam w planach na tym. Porodzie leżeć pachnieć i czekać aż wyjma dziecko przy pierwszym porodzie się najebalam... A i tak 15h porodu w dupe poszło bo skończyło się cesarka teraz nie robię nic a nie no koszule do porodu założę;))

Do góry