reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A ko widzisz! To rzeczywiście korzystnie, mimo sredniości o ktorej wspomniałaś :) raczej tez bym korzystała. 😁

No ja na usg chodze prywatnie ,bo sprzęty maja lepsze i u mnie grubaska lepiej coś wypatrzeć, ale tak to wizyty na nfz. Bo i tak place składki to mi sie chyba nalezy :D 🤣😂🤣😂 jaka roszczeniowa pinda ze mnie wyłazi.. a hitem jest to ,ze do mojego doktora, do ktorego prywatnie idę na usg 2 kwietnia, na nfz zapisalam sie dopiero na 12 maja🤣😂🤣😂😂 bo wczesniej nie było terminów. Hit hitow, mam nadzieję, że jakos uda mi sie po tym usg dostać w kwietniu bokiem zeby zalozyc ksiazeczke i po skierowanka, jak nie to cos wykombinuje gdzie indziej:p

A z tymi 9 miesiacami to masz racje.. tygodni byloby przyjemniej😁
Kurde ja chodziłam na NFZ do takiej babki która powinna już być na emeryturze ale postanowiłam ze jak zajdę w ciąże to pojde do dobrego prywatnie . I teraz sama nie wiem widze ze wy chodzicie tu i tu ja chyba tak bym nie umiała bo nie wiem jak lekarze by zareagowali a na pewno oby dwoje chcieli hy dać mi l4 wiec musiała bym się przyznać

reklama
Ech dopiero co wróciłam z pracy, dzisiaj aż 10h na nogach (choć niby praca biurowa) zjadłam obiad, i kanapa mnie wciąga, a tu jeszcze sporo by się chciało zrobić. Nic szybki prysznic i trzeba iść w kimono hehe. 😉

A czy u Was też jest sporo śluzu? Wcześniej tego nie miałam, a teraz muszę nosić wkładkę, bo dzisiaj jak ze mnie poleciało, to się przestraszyłam, że okres mi przyszedł. (przepraszam za obrazowe przedstawienie sytuacji) 😋
U mnie nie dzisiaj trochę białych upławow

Kurde ja chodziłam na NFZ do takiej babki która powinna już być na emeryturze ale postanowiłam ze jak zajdę w ciąże to pojde do dobrego prywatnie . I teraz sama nie wiem widze ze wy chodzicie tu i tu ja chyba tak bym nie umiała bo nie wiem jak lekarze by zareagowali a na pewno oby dwoje chcieli hy dać mi l4 wiec musiała bym się przyznać
Ja zawsze informowalam swoja "super" lekarkę na nfz ze chodzę na usg do kogo innego (u nas w poradni k nie ma USG wogole). Ona prowadzila mi ksiarzeczke a inny lekarz robil mi tylko usg , mialam przy tym konsultacje kogos lepszego niz ta na nfz ktora finalnie doprowadzila do zagrozenia zycia dziecka mojego.. a teraz znalazlam lekarza do ktorego na usg bede chodzila prywatnie, a prowadzila ciążę na nfz. Obie czynnosci w jednej osobie. :) Tak.

Witam sie 5t2d. Ogromnie ciesze sie ze dzis juz czwartek, bo kompletnie nie mam dzis sily! 😭😭😭 Wstać mi bylo ciezko.. ale fatalnie sie czuje.. oby przetrwac dzis do 16tej
no ja mam 6 tygodni rowno, jutro zaczynam 7 tydzien. Ciagle mnie martwi brak wyraznych objawow, troszke mi dzis niedobrze, piersi zaczynaja zazwyczaj bolec w ciagu dnia. Moj maz mowi ze mam sie nie martwic, a ja mysle ze do usg 12 dni. Niby moglabym wczesniej, ale mysle ze to nie ma sensu.
Chyba kupimy to auto, ktore mamy na oku..

reklama
Do góry