reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A ko widzisz! To rzeczywiście korzystnie, mimo sredniości o ktorej wspomniałaś :) raczej tez bym korzystała. 😁

No ja na usg chodze prywatnie ,bo sprzęty maja lepsze i u mnie grubaska lepiej coś wypatrzeć, ale tak to wizyty na nfz. Bo i tak place składki to mi sie chyba nalezy :D 🤣😂🤣😂 jaka roszczeniowa pinda ze mnie wyłazi.. a hitem jest to ,ze do mojego doktora, do ktorego prywatnie idę na usg 2 kwietnia, na nfz zapisalam sie dopiero na 12 maja🤣😂🤣😂😂 bo wczesniej nie było terminów. Hit hitow, mam nadzieję, że jakos uda mi sie po tym usg dostać w kwietniu bokiem zeby zalozyc ksiazeczke i po skierowanka, jak nie to cos wykombinuje gdzie indziej:p

A z tymi 9 miesiacami to masz racje.. tygodni byloby przyjemniej😁
Kurde ja chodziłam na NFZ do takiej babki która powinna już być na emeryturze ale postanowiłam ze jak zajdę w ciąże to pojde do dobrego prywatnie . I teraz sama nie wiem widze ze wy chodzicie tu i tu ja chyba tak bym nie umiała bo nie wiem jak lekarze by zareagowali a na pewno oby dwoje chcieli hy dać mi l4 wiec musiała bym się przyznać

reklama
Ech dopiero co wróciłam z pracy, dzisiaj aż 10h na nogach (choć niby praca biurowa) zjadłam obiad, i kanapa mnie wciąga, a tu jeszcze sporo by się chciało zrobić. Nic szybki prysznic i trzeba iść w kimono hehe. 😉

A czy u Was też jest sporo śluzu? Wcześniej tego nie miałam, a teraz muszę nosić wkładkę, bo dzisiaj jak ze mnie poleciało, to się przestraszyłam, że okres mi przyszedł. (przepraszam za obrazowe przedstawienie sytuacji) 😋
U mnie nie dzisiaj trochę białych upławow

Kurde ja chodziłam na NFZ do takiej babki która powinna już być na emeryturze ale postanowiłam ze jak zajdę w ciąże to pojde do dobrego prywatnie . I teraz sama nie wiem widze ze wy chodzicie tu i tu ja chyba tak bym nie umiała bo nie wiem jak lekarze by zareagowali a na pewno oby dwoje chcieli hy dać mi l4 wiec musiała bym się przyznać
Ja zawsze informowalam swoja "super" lekarkę na nfz ze chodzę na usg do kogo innego (u nas w poradni k nie ma USG wogole). Ona prowadzila mi ksiarzeczke a inny lekarz robil mi tylko usg , mialam przy tym konsultacje kogos lepszego niz ta na nfz ktora finalnie doprowadzila do zagrozenia zycia dziecka mojego.. a teraz znalazlam lekarza do ktorego na usg bede chodzila prywatnie, a prowadzila ciążę na nfz. Obie czynnosci w jednej osobie. :) Tak.

Witam sie 5t2d. Ogromnie ciesze sie ze dzis juz czwartek, bo kompletnie nie mam dzis sily! 😭😭😭 Wstać mi bylo ciezko.. ale fatalnie sie czuje.. oby przetrwac dzis do 16tej
no ja mam 6 tygodni rowno, jutro zaczynam 7 tydzien. Ciagle mnie martwi brak wyraznych objawow, troszke mi dzis niedobrze, piersi zaczynaja zazwyczaj bolec w ciagu dnia. Moj maz mowi ze mam sie nie martwic, a ja mysle ze do usg 12 dni. Niby moglabym wczesniej, ale mysle ze to nie ma sensu.
Chyba kupimy to auto, ktore mamy na oku..

reklama
Do góry