U mnie plany się posypałyMy też zaczęliśmy rozszerzać bo niestety moja laktacja od 3 tygodni coraz słabiej i słabiej. Coraz częściej przy piersi i było kilka dni spokoju i znów wróciło. Myślałam że to chwilowe ale zaczęła robić coraz mniej siku. Co już mnie zaniepokoilo. Nie chciałam od razu dawac mm tylko najpierw spróbować dać jej jakiś posiłek, bo wtedy za pewne laktacja kompletnie by mi siadła. Zobaczymy czy będzie to wystarczające na dłuższą metę. Mam sporo stresów ostatnio, a będzie jeszcze gorzej. Ten rok będzie bardzo ciężki i większość będę musiała spędzić sama z dziećmi.
reklama
Unficzka
Fanka BB :)
U mnie plany się posypałyMy też zaczęliśmy rozszerzać bo niestety moja laktacja od 3 tygodni coraz słabiej i słabiej. Coraz częściej przy piersi i było kilka dni spokoju i znów wróciło. Myślałam że to chwilowe ale zaczęła robić coraz mniej siku. Co już mnie zaniepokoilo. Nie chciałam od razu dawac mm tylko najpierw spróbować dać jej jakiś posiłek, bo wtedy za pewne laktacja kompletnie by mi siadła. Zobaczymy czy będzie to wystarczające na dłuższą metę. Mam sporo stresów ostatnio, a będzie jeszcze gorzej. Ten rok będzie bardzo ciężki i większość będę musiała spędzić sama z dziećmi.
Czyli to chyba taki czas, że w tym miesiącu wszystkim tak laktacja siada . Położna mówiła, żeby nie dawać mm ani jeszcze nie rozszerzać diety, tylko jeszcze częściej przystawiać do piersi, ale przez dwa tygodnie bez rezultatów, więc warzywka u nas też są...
Przykro z powodu problemów i tego, że większość roku spędzisz tylko z dziećmi
K1991
Moim zdaniem Twój synek ma jeszcze czas, jak ja z moim małym miałam ćwiczenia z fizjoterapeutą (lekka asymetria urodzeniowa, zakończyło się na jednym spotkaniu) to dowiedziałam się, że do końca 6 miesiąca jak dziecko wykona taki obrót to jest dobrze i w terminie. Choć tak naprawdę są to tylko terminy książkowe, a to dzieci wiedzą najlepiej kiedy są gotowe. Jedne zrobią to szybciej inne później. Jeśli chodzi o moje ćwiczenia to ja od początku zmieniając ubrania obracałam synka na boki, a zmieniając pampersa podnosiłam całe bioderka. Jak zauważyłam, że synek sam podnosi wysoko nogi i przerzuca się na boki to pomogłam mu kilka razy zrobić obrót. Parę dni później sam zaczął wykonywać taki obrót. Najpierw przez prawe ramię a na dzień dzisiejszy w dwie strony z lekkim wskazaniem silniejszej prawej strony. Tyle z dobrych rzeczy, choć może jeszcze trochę by się znalazło np. moje dziecie lubi wkładać stopy do buzi i radość sprawia mu pelzanie na brzuchu do zabawki, ale mój syn jest z tych dzieci które uwielbiają leżeć na brzuchu więc pewne zadania mi to ułatwia.Ja podaje sloiczki. Niemam rynku w pobliżu, z marketu bez sensu a sloiczki mają niezłe składy..
A powiedzcie mi czy ćwiczycie jakoś z maluchami obroty z Pelców na brzuszek?
Synek trochę się obraca ale nie do końca.. Tylko na boczek i niewiem czy powinnam iść do fizjo.. Zaczęliśmy 5msc
Niestety dzisiaj zaobserwowałam coś dziwnego i trochę jestem zaniepokojona. Mój syn zaczął podnosić głowę w pozycji leżącej na plecach, tak jakby chciał zrobić brzuszki. Boję się że to wyrabia mu złe nawyki, nie wiem co z tym zrobić
Nie przez cały dzień, tylko raz bądź dwa razy, jak masz ochotę. A mleko tak jak zawsze. Początki to tylko poznawanie smaków, do posiłku temu dalekoJa jeszcze nie zaczęłam rozszerzac diety i trochę się obawiam tego jak to zrobić.. No dajecie w jeden dzień przez cały dzień marchewke i mleko czy jak?
Unficzka
Nie przez cały dzień, tylko raz bądź dwa razy, jak masz ochotę. A mleko tak jak zawsze. Początki to tylko poznawanie smaków, do posiłku temu daleko
Dokładnie tak samo robię. Chociaż dzisiaj np. przy drugim śniadaniu zjadł tylko łyżeczkę, a na podwieczorek już całą porcję. Póki co to degustacje a nie pełnowartościowe posiłki
A coś w tym złego że podnosi główkę jak leży na plecach? Mój też tak robi.Moim zdaniem Twój synek ma jeszcze czas, jak ja z moim małym miałam ćwiczenia z fizjoterapeutą (lekka asymetria urodzeniowa, zakończyło się na jednym spotkaniu) to dowiedziałam się, że do końca 6 miesiąca jak dziecko wykona taki obrót to jest dobrze i w terminie. Choć tak naprawdę są to tylko terminy książkowe, a to dzieci wiedzą najlepiej kiedy są gotowe. Jedne zrobią to szybciej inne później. Jeśli chodzi o moje ćwiczenia to ja od początku zmieniając ubrania obracałam synka na boki, a zmieniając pampersa podnosiłam całe bioderka. Jak zauważyłam, że synek sam podnosi wysoko nogi i przerzuca się na boki to pomogłam mu kilka razy zrobić obrót. Parę dni później sam zaczął wykonywać taki obrót. Najpierw przez prawe ramię a na dzień dzisiejszy w dwie strony z lekkim wskazaniem silniejszej prawej strony. Tyle z dobrych rzeczy, choć może jeszcze trochę by się znalazło np. moje dziecie lubi wkładać stopy do buzi i radość sprawia mu pelzanie na brzuchu do zabawki, ale mój syn jest z tych dzieci które uwielbiają leżeć na brzuchu więc pewne zadania mi to ułatwia.
Niestety dzisiaj zaobserwowałam coś dziwnego i trochę jestem zaniepokojona. Mój syn zaczął podnosić głowę w pozycji leżącej na plecach, tak jakby chciał zrobić brzuszki. Boję się że to wyrabia mu złe nawyki, nie wiem co z tym zrobić
Stopy sam wkłada do buzi czy mu troszke pomagałaś? Mój narazie tylko je trzyma.
Czytałam ze w tym wieku nie jest to nieprawidłowością, raczej przejdzie a teraz odkryl ze da się unieść głowę będzie próbował wyżej az do siadu. Najważniejsze nie pomagać nie podciągać do siaduMoim zdaniem Twój synek ma jeszcze czas, jak ja z moim małym miałam ćwiczenia z fizjoterapeutą (lekka asymetria urodzeniowa, zakończyło się na jednym spotkaniu) to dowiedziałam się, że do końca 6 miesiąca jak dziecko wykona taki obrót to jest dobrze i w terminie. Choć tak naprawdę są to tylko terminy książkowe, a to dzieci wiedzą najlepiej kiedy są gotowe. Jedne zrobią to szybciej inne później. Jeśli chodzi o moje ćwiczenia to ja od początku zmieniając ubrania obracałam synka na boki, a zmieniając pampersa podnosiłam całe bioderka. Jak zauważyłam, że synek sam podnosi wysoko nogi i przerzuca się na boki to pomogłam mu kilka razy zrobić obrót. Parę dni później sam zaczął wykonywać taki obrót. Najpierw przez prawe ramię a na dzień dzisiejszy w dwie strony z lekkim wskazaniem silniejszej prawej strony. Tyle z dobrych rzeczy, choć może jeszcze trochę by się znalazło np. moje dziecie lubi wkładać stopy do buzi i radość sprawia mu pelzanie na brzuchu do zabawki, ale mój syn jest z tych dzieci które uwielbiają leżeć na brzuchu więc pewne zadania mi to ułatwia.
reklama
Moja corka ma to samo, mowilam pediatrze i ortopedzie na kontroli bioderek to nie zareagowali na toMoim zdaniem Twój synek ma jeszcze czas, jak ja z moim małym miałam ćwiczenia z fizjoterapeutą (lekka asymetria urodzeniowa, zakończyło się na jednym spotkaniu) to dowiedziałam się, że do końca 6 miesiąca jak dziecko wykona taki obrót to jest dobrze i w terminie. Choć tak naprawdę są to tylko terminy książkowe, a to dzieci wiedzą najlepiej kiedy są gotowe. Jedne zrobią to szybciej inne później. Jeśli chodzi o moje ćwiczenia to ja od początku zmieniając ubrania obracałam synka na boki, a zmieniając pampersa podnosiłam całe bioderka. Jak zauważyłam, że synek sam podnosi wysoko nogi i przerzuca się na boki to pomogłam mu kilka razy zrobić obrót. Parę dni później sam zaczął wykonywać taki obrót. Najpierw przez prawe ramię a na dzień dzisiejszy w dwie strony z lekkim wskazaniem silniejszej prawej strony. Tyle z dobrych rzeczy, choć może jeszcze trochę by się znalazło np. moje dziecie lubi wkładać stopy do buzi i radość sprawia mu pelzanie na brzuchu do zabawki, ale mój syn jest z tych dzieci które uwielbiają leżeć na brzuchu więc pewne zadania mi to ułatwia.