Ja robiłam, ale ja miałam takie zalecenie na wypisie ze szpitala. Robiłam razem z USG bioderek.A jeszcze mam pytanie robiłyście dziecku usg przezciemiączkowe poza tym co było w szpitalu po urodzeniu?
reklama
Unficzka
Fanka BB :)
@Unficzka jak idzie rozszerzanie diety?
Brokuły i marchewka za nami

Warzywa gotowałaś we wodzie czy na parze? Masz je ze zwykłego sklepu czy jakiś specjalny? Ja chyba też już zacznę.Brokuły i marchewka za nami. Przy pierwszym podejściu tak się krzywił, że myślałam, że będzie zaraz wymiotować, ale bardzo szybko zmienił zdanie... Dzisiaj zjadł wszystko co przygotowałam i chciał jeszcze, a marchewka gotowana się skończyła i musiał dojadać mlekiem
. Wiem, że to bardzo mało, ale pierwsze koty za płoty
.
U nas wyszła niska hemoglobina. Mały dostanie żelazo. Czy któraś z was podaje żelazo?
Warzywa gotowałaś we wodzie czy na parze? Masz je ze zwykłego sklepu czy jakiś specjalny? Ja chyba też już zacznę.
U nas wyszła niska hemoglobina. Mały dostanie żelazo. Czy któraś z was podaje żelazo?
Ja podawałam od urodzenia przez 4 miesiące, od miesiąca nie bierze bo wyniki byly ok ale mamy tez w tym miesiącu pobrac krew żeby obserwować czy nie spada
U nas maly mial usg bioderek w 2 miesiącu teraz drugi raz mial w 5 miesiącu i za 3 miesiące znowu kontrol
Mial usg brzuszka oraz usg przezciemiaczkowe gdzie za 3 miesiące jeszcze raz przezciemiaczowe.
Co do rozszerzania diety U nas jabłuszko sliwka i dynia. W weekend spróbuję brokuł jak wyjdzie mu kupa bo znowu zapomniał od 5 dni jak się ją robi a juz myślałam ze beda regularnie te kupy.
A jakie żelazo podawałaś? Dodawałaś do mleka czy do wody?Ja podawałam od urodzenia przez 4 miesiące, od miesiąca nie bierze bo wyniki byly ok ale mamy tez w tym miesiącu pobrac krew żeby obserwować czy nie spada
U nas maly mial usg bioderek w 2 miesiącu teraz drugi raz mial w 5 miesiącu i za 3 miesiące znowu kontrol
Mial usg brzuszka oraz usg przezciemiaczkowe gdzie za 3 miesiące jeszcze raz przezciemiaczowe.
Co do rozszerzania diety U nas jabłuszko sliwka i dynia. W weekend spróbuję brokuł jak wyjdzie mu kupa bo znowu zapomniał od 5 dni jak się ją robi a juz myślałam ze beda regularnie te kupy.
Unficzka
Fanka BB :)
Warzywa gotowałaś we wodzie czy na parze? Masz je ze zwykłego sklepu czy jakiś specjalny? Ja chyba też już zacznę.
Gotowałam normalnie w wodzie. Warzywa mam z mojego osiedlowego warzywniaczka. Czekam na wiosnę, mam na ryneczku zaprzyjaźnioną starsza Panią, która przyjeżdża sprzedawać raz w tygodniu ze swojego ogródka, wtedy kupuje krzywe i małe warzywa, nie pryskane, ale że nie wyglądają okazale to mało kto je chce, ja mam za to pewność, że są z dobrego źródła

Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale u nas po brokule była piękna, dorodna kupa

U nas było robione wraz z bioderkami. Ale wiem, że to nie standard. Dziś kuzynka była ze swoim maluchem i lekarz usg głowy nie robił.A jeszcze mam pytanie robiłyście dziecku usg przezciemiączkowe poza tym co było w szpitalu po urodzeniu?
Cieszę się, że dobrze poszło. U nas długo się rozkręcało, na początku to były 2 góra 4 łyżeczki jedzone na raty, ale już jest dobrzeBrokuły i marchewka za nami. Przy pierwszym podejściu tak się krzywił, że myślałam, że będzie zaraz wymiotować, ale bardzo szybko zmienił zdanie... Dzisiaj zjadł wszystko co przygotowałam i chciał jeszcze, a marchewka gotowana się skończyła i musiał dojadać mlekiem
. Wiem, że to bardzo mało, ale pierwsze koty za płoty
.

Ja podaję Innofer baby ze strzykawki prosto do buzi. Mały lubi i chyba to smaczne, bo zawsze się doczekać nie może, jak widzi że mieszam syropekU nas wyszła niska hemoglobina. Mały dostanie żelazo. Czy któraś z was podaje żelazo?

Jabłko i śliwka na lepszą kupkę? U nas to nie działało w ogóleCo do rozszerzania diety U nas jabłuszko sliwka i dynia. W weekend spróbuję brokuł jak wyjdzie mu kupa bo znowu zapomniał od 5 dni jak się ją robi a juz myślałam ze beda regularnie te kupy.

Polecam słoiczki "moja pierwsza marcheweczka/brokuł/dynia" na pierwszy raz, jeśli masz stracha czy dobrze przygotujesz sama warzywa.Podajecie słoiczki czy same gotujecie? Chciałabym zacząć mu rozszerzać, ale trochę się boję.
reklama
Tylko nie kupujcie nowalijek, w sensie młodej marchewki itp. Znajoma z ogrodnictwa, gdzie wydawałoby się jest bardziej ekologicznie, opowiadała, że do nowalijek sypie się nawozu, aż biało jestNo właśnie ja też nie chcę warzyw z supermarketu. Chyba wybiorę się na targ, tam chyba prędzej kupię warzywa, które mają mniej nawozu.