reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
A coś w tym złego że podnosi główkę jak leży na plecach? Mój też tak robi.
Stopy sam wkłada do buzi czy mu troszke pomagałaś? Mój narazie tylko je trzyma.
Mój najpierw też tylko podnosił nogi do kąta prostego z podłożem i trzymał je rączkami. Pewnego dnia sam odkrył, że nogi mogą iść jeszcze dalej, wprost do buzi. Nie było w tym mojej ingerencji. A z tym podnoszeniem głowy z pozycji leżącej na plecach to po prostu wygląda to bardzo nienaturalnie ale może rzeczywiście nie ma w tym nic złego.

Czytałam ze w tym wieku nie jest to nieprawidłowością, raczej przejdzie a teraz odkryl ze da się unieść głowę będzie próbował wyżej az do siadu. Najważniejsze nie pomagać nie podciągać do siadu :)
Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie to uspokoiło, na razie zupełnie nie próbuje z nim siadać. No to jeszcze jest czas

Moja corka ma to samo, mowilam pediatrze i ortopedzie na kontroli bioderek to nie zareagowali na to
Skoro ani pediatra ani ortopeda nie zgłosili zastrzeżeń to może nie ma w tym nic złego, choć w moim odczuciu wygląda to na nieprawidłowość. Mój wczoraj zaczął działać z tą głową i pewnie też zgłoszę ten fakt pediatrze ale chyba przy szczepieniu w maju dopiero

Dziewczyny stosujecie jakieś suplementy? Co można przy KP brać? Włosy mi lecą garściami.. Już myślałam że nie będą wypadać bo takie gęste piękne się w ciąży zrobiły i ten piękny stan utrzymywał się prawie aż do chwili obecnej po czym prysł jak banka.. Dramat.. Zostanę chyba łysa 😱

Dziewczyny stosujecie jakieś suplementy? Co można przy KP brać? Włosy mi lecą garściami.. Już myślałam że nie będą wypadać bo takie gęste piękne się w ciąży zrobiły i ten piękny stan utrzymywał się prawie aż do chwili obecnej po czym prysł jak banka.. Dramat.. Zostanę chyba łysa 😱
Mi tak samo lecą włosy. Do tego jeszcze mały ciągnie i wyrywa. Ja stosuje elevit rano i wieczorem dha dla mamy.

Mi zaczęły wypadać jakoś tydzień po porodzie i ten stan utrzymuje się do teraz. Od stycznia bodajże biorę mama dha premium plus i efektu brak. Jak mam rozpuszczone to są wszędzie, na poduszce, podłodze, w zlewie, wannie, w pieluszce, w łóżeczku. Tragedia. A jak farbuję (w domu) to za każdym razem nie wierzę, że aż tyle włosów na raz może wypaść 😕 Jedyny plus w tej sytuacji, że mam już baby hair takie okolo2-3 cm. Ale zanim one urosną do łopatek, jak mam teraz, to będę tych starych miała 3 na krzyż 🥴

A ja mam inne pytanie do mam chłopców: jakich używacie pieluszek? Zdarza się Waszym maluchom osiusiać, kiedy śpią na boczku? Ja już używałam Dady, Pampersa, Babydream i w każdych to samo. Nie zawsze, ale często i bez względu na to, czy daje siusiaka w dół czy nie. Nie ma też znaczenia, czy rozmiar jest w sam raz, czy ciut większy (bo wchodzimy w nowy). No nie wiem, co z tym fantem zrobić, a strasznie mnie wnerwia to, jak mały rano się budzi i jest z boku mokry aż do pachy 😕 o prześcieradle na łóżku już nie wspomnę 🥴

reklama
Ja uzywam Dada 3. Nic nie przecieka. Pampersa zapinam i sprawdzam żeby wszystkie falbanki były równe, żeby nic się nie wywijało. Kiedyś kupiłam Babydream, ale według mnie one tak nie wchłaniają moczu i dlatego przecieka.
Mój w nocy śpi na pleckach.

Do góry