reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
A później jak już wstanie o tej 3 czy 5 to ile mu mleka dajesz? Zasypia od razu po jedzeniu?
A wlewam mu np 160-180ml ale czasem zje 120ml a czasem 150ml.
Odbijam i wkładam do łóżeczka, czasem zaśnie przy butli, czasem przy odbiciu a jak nie to w łóżeczku. Patrzy na nas ale udaje że śpię i jakoś też sam zasypia powoli.

Jak wygląda uczulenie na płyn do prania? Synek ma od tygodnia taka małą plamkę suchą na policzku, trochę zoltwawą i martwie się, że to uczulenie na coś. W innych miejscach nie zauważyłam tego. Mąż mówi, że przesadzam i że to pewnie od ulewania mu się to zrobiło.

A mój mąż w ogóle nie potrafi uśpić małego na drzemkę, dzisiaj się zdenerwował jak mały płakał nawet mu na rękach podczas usypiania i położył go w łóżeczku to oczywiście to była jeszcze większą drama i "mamusia" przybiegła synka ratować 😜 to stwierdził że dziecko wyłuzdałam..
U mnie podobnie, ale to dziadkowie-nieteściowie tak myślą. Jak małego zostawiam na chwilę i zaczyna płakać to potem słyszę, że to laluś mamusi, że tylko mama musi być. A kto ma być, się pytam, skoro sama się nim zajmuję i nikt mi nigdy nie pomagał? Nawet jego własny tata nie ma na tyle czasu, żeby choć z godzinkę z nim posiedzieć w ciągu dnia 😔 I jak słyszę, że to lalunia mamusi to jakbym obelgę słyszała... Strasznie mnie wkurzają 😠

Jak wygląda uczulenie na płyn do prania? Synek ma od tygodnia taka małą plamkę suchą na policzku, trochę zoltwawą i martwie się, że to uczulenie na coś. W innych miejscach nie zauważyłam tego. Mąż mówi, że przesadzam i że to pewnie od ulewania mu się to zrobiło.
Coś takiego? Też nie wiem od czego to, a jest już jakiś czas. Czasem większe czasem bledsze.

Załączniki

• 20220306_095533.jpg
    20220306_095533.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 69
A ja mam problem....
Cesarskie mamy. Czy po cc miałyście ból podbrzusza? Jestem 4 miesiące + tydzień po cesarce i zaczyna mnie bolec podbrzusze... Jak naciskam na brzuch to jest o bolały i zastanawiam się czy odwiedzić gineksa?

reklama
Do góry