W czwartek idziemy do fizjoterapeutki dziecięcej, bo w luxmedzie się nie ma osteopaty. Moze coś to da.U nas się zaczęły w 3 tygodniu, i espumisan I probiotyk też zupełnie nie pomagał. Po espumisanie tylko jeszcze więcej ulewala.
Widzę poprawę po osteopacie.
reklama
MiśZielinka
Fanka BB :)
My zmieniliśmy witamine d, probiotyki i mleko i widzę poprawę, jeśli chodzi o kolki
Na jaką firmę zmieniałaś witaminę d i probiotyki?My zmieniliśmy witamine d, probiotyki i mleko i widzę poprawę, jeśli chodzi o kolki
Przewrotka
Dziewczyny ostatnio mało mam czasu na nadrobienie zaległości w waszych postach, podpowiedzieć proszę co Was skłoniło do wizyty u osteopaty? Pediatra zlecił czy same tak postanowilyscie? Na co on może pomóc? Mam wrażenie, że Lucek jest często taki spięty, w pozycji do odbijania jest wiecznie wyprężony i trzyma głowę w zasadzie tyle czasu ile jest w tej pozycji a to przecież są wcześnie i za duże obciążenie dla niego. I w zasadzie nie płacze tylko jak je i śpi choć często też przy jedzeniu mu się zdarza denerwować. Czy osteopata mógłby pomóc?
Truskawka9119
My poszliśmy do osteopaty z powodu nieprzespanych nocy, z podejrzeniem, że to kolki. Do wizyty zachęciły nas posty dziewczyn tutaj na forum prócz tego, że mała porządnie się 'odgazowała' na wizycie, to jeszcze pozbyliśmy się problemu 'charczenia', bo okazało się, że ma niedrożną jedną zatokę, co osteopata od razu rozładował. Pisałam już wcześniej, że mi osteopata doradził zmianę diety i okazało się to strzałem w 10, bo od wizyty (już ponad tydzień temu) każda noc jest przespana, z 1-2 pobudkami na karmienie oczywiście nie jest tak, że dziecko wogóle nie płacze, ale jest dużo dużo lepiej.Dziewczyny ostatnio mało mam czasu na nadrobienie zaległości w waszych postach, podpowiedzieć proszę co Was skłoniło do wizyty u osteopaty? Pediatra zlecił czy same tak postanowilyscie? Na co on może pomóc? Mam wrażenie, że Lucek jest często taki spięty, w pozycji do odbijania jest wiecznie wyprężony i trzyma głowę w zasadzie tyle czasu ile jest w tej pozycji a to przecież są wcześnie i za duże obciążenie dla niego. I w zasadzie nie płacze tylko jak je i śpi choć często też przy jedzeniu mu się zdarza denerwować. Czy osteopata mógłby pomóc?
Mnie skłoniły jej problemu z brzuchem na które nie pomagały żadne leki, a pediatra i położna mówili że to niedojrzałość układu pokarmowego. Po jedzeniu była bardzo niespokojna i też przy braniu jej do odbijania mocno prężyła głowę. U nas zalecenie osteopaty żeby koniecznie brać do odbijania inaczej bo klasyczna pozycja jej blokuje przełyk gdzie ma napięcia i prężenie głowy to jej odruch obronny.Dziewczyny ostatnio mało mam czasu na nadrobienie zaległości w waszych postach, podpowiedzieć proszę co Was skłoniło do wizyty u osteopaty? Pediatra zlecił czy same tak postanowilyscie? Na co on może pomóc? Mam wrażenie, że Lucek jest często taki spięty, w pozycji do odbijania jest wiecznie wyprężony i trzyma głowę w zasadzie tyle czasu ile jest w tej pozycji a to przecież są wcześnie i za duże obciążenie dla niego. I w zasadzie nie płacze tylko jak je i śpi choć często też przy jedzeniu mu się zdarza denerwować. Czy osteopata mógłby pomóc?
Dla mnie wizyta u osteopaty to była kwestia że spróbuję wszystkiego jak nic innego nie pomogło, a moja położna na szkole rodzenia mówiła że zawsze warto skonsultować z osteopata.
Osteopata głównie pomaga na napięcia więc ja bym na twoim spróbowała.
Przewrotka
A możecie polecić kogoś z Krakowa?
Juana19
@Przewrotka przeslalam namiar na priv tego do którego chodzimy. Super człowiek i nam pomógł idealnie. To co opisujesz kwalifikuje się na wizytę u osteopaty. Wielu pediatrów powie ze to niedojrzałość i ze przejdzie. Ale po co się męczyć jak można przynajmniej spróbować dostępnych metod. Nie każdemu pewnie pomoże w 100% ale życzę żeby wam pomogło ))
Przewrotka
dzięki wielkie!@Przewrotka przeslalam namiar na priv tego do którego chodzimy. Super człowiek i nam pomógł idealnie. To co opisujesz kwalifikuje się na wizytę u osteopaty. Wielu pediatrów powie ze to niedojrzałość i ze przejdzie. Ale po co się męczyć jak można przynajmniej spróbować dostępnych metod. Nie każdemu pewnie pomoże w 100% ale życzę żeby wam pomogło ))
reklama