reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Na szczęście przed chwilą udało się zrobić kupę, więc chwilowo kryzys zażegnany...zobaczymy co będzie dalej
Pisałam gdzieś :
1. Masaż brzuszka okrężnymi ruchami zgodnie ze wskazówkami zegara lub od cycuszkow w dół lub podgiętymi nóżkami też zgodnie ze wskazówkami zegara
2. Ciepłe okłady na brzuszek - przez ubranko lub pieluszkę
3. Noszenie na przedramieniu lub brzuszkiem do brzuszka
4. Czopek glicerynowy dla dzieci - przekrojony w zdluz i wygładzony zeby nic dzidziusiowi nie uszkodzić
5. Wiaterek
6. OSTATECZNOŚĆ TYLKO PO KONSULTACJI Z LEKARZEM - wlewka proteinowa - coś typu lewatywy dla dzieci

reklama
Dziewczyny które są na diecie BMK co wy jecie? Ja już nie mam pomysłu.. Kiedy była poprawa u dziecka? U nas pediatra stwierdził alergie BMK na podstawie boli brzuszka i teraz ewidentnie mały ma problem z gazami..

Dziewczyny które są na diecie BMK co wy jecie? Ja już nie mam pomysłu.. Kiedy była poprawa u dziecka? U nas pediatra stwierdził alergie BMK na podstawie boli brzuszka i teraz ewidentnie mały ma problem z gazami..
Mój syn od urodzenia na uczulenie na BMK i je prawie wszystko tak samo jak my tylko mleko on ma roślinne. Jogurty roślinne, śmietany też są kokosowe. Po 2 tyg jest poprawa jeśli rzeczywiście ma uczulenie. Moja córka miała tak około 1,5 tyg problemy z brzuszkiem i gazami i mogłabym zrzucić na alergię, bo syn był uczulony w jej wieku prawie na wszystko. Tyle że skóra bez zmian i kupki prawidłowe. Przeczekaliśmy i przeszło.

Mój syn od urodzenia na uczulenie na BMK i je prawie wszystko tak samo jak my tylko mleko on ma roślinne. Jogurty roślinne, śmietany też są kokosowe. Po 2 tyg jest poprawa jeśli rzeczywiście ma uczulenie. Moja córka miała tak około 1,5 tyg problemy z brzuszkiem i gazami i mogłabym zrzucić na alergię, bo syn był uczulony w jej wieku prawie na wszystko. Tyle że skóra bez zmian i kupki prawidłowe. Przeczekaliśmy i przeszło.
A właśnie dziewczyny jak sie objawiła u Waszych maluchów nietolerancja BMK? Bo u mojej problemy z brzuchem są prawie od pierwszego tygodnia, osteopata pomógł, po jedzeniu jeśli się pojawia prężenie i krzyk u małej to trwa duuuzo krócej. I w tym tygodniu jej się pojawiła wysypka na całym ciele i mocno nasilił się trądzik niemowlęcy (o ile to trądzik) i się zastanawiam czy to nie jakaś alergia. Zaczęliśmy kąpać w emolientach i widać stan skóry się poprawił.

U nas właśnie brak zmian skórnych i sama nie wiem co jest grane.. I czy da się to jakoś zbadać? Słyszałam że matka może zrobić badania czy jest na coś uczulona i jeśli tak to to jakoś też przechodzi na dziecko..

My we wtorek mamy wizyte u pediatry i pewnie tez dieta, tyle, ze u nas wysypka, ja juz odstawilam nabial i jajka ale kilka kawalkow ciasta zjadlam, wysypka jest bardziej widoczna ale nie wiem czy to nie przez ulewanie bo Ala ulewa bardziej, tylko u nas z brzuszkiem nic sie nie dzieje, ale juz drugi tydzien podaje debridat, moze dlatego

A właśnie dziewczyny jak sie objawiła u Waszych maluchów nietolerancja BMK? Bo u mojej problemy z brzuchem są prawie od pierwszego tygodnia, osteopata pomógł, po jedzeniu jeśli się pojawia prężenie i krzyk u małej to trwa duuuzo krócej. I w tym tygodniu jej się pojawiła wysypka na całym ciele i mocno nasilił się trądzik niemowlęcy (o ile to trądzik) i się zastanawiam czy to nie jakaś alergia. Zaczęliśmy kąpać w emolientach i widać stan skóry się poprawił.
Naderwane uszy i suche błyszczące się zmiany na policzkach.

Dziewczyny jak u Was z kolkami u maluszków? Jeszcze są? A jak nie to w którym tygodniu minęły? U nas narazie zaczęliśmy 5 tydzień i od dwóch tygodni męczymy się z kolkami i nie widzę jakiejś poprawy mimo podawania espumisanu i probiotykow.

reklama
Dziewczyny jak u Was z kolkami u maluszków? Jeszcze są? A jak nie to w którym tygodniu minęły? U nas narazie zaczęliśmy 5 tydzień i od dwóch tygodni męczymy się z kolkami i nie widzę jakiejś poprawy mimo podawania espumisanu i probiotykow.
U nas się zaczęły w 3 tygodniu, i espumisan I probiotyk też zupełnie nie pomagał. Po espumisanie tylko jeszcze więcej ulewala.
Widzę poprawę po osteopacie.

Do góry