reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy macie jakieś efektywne sposoby na usuwanie plam po kupach z ubranek? To co robię nie przynosi efektu. Później potraktuje sprawę vanishem no i kolejne pranie w zwykłym proszku dla dzieci. Może macie jakieś rzeczy które dla was działają
Moczę w ciepłej wodzie staram się na świeżo pozniej mydle i w tej cieplej wodzie zapieram na świeżo

reklama
To u nas nienajgorzej z leżeniem na brzuchu, zależy od humoru :) ale dzisiaj po 3 trudnych i marudnych dniach znowu Iga była sobą i potrafiła sobie spokojnie sama leżeć. I dała dzisiaj pospać od północy do 5 i po karmieniu o 5 jeszcze do 8:30 pospala :)
Czy możliwe że skok rozwojowy był w 4 tygodniu życia, skończony 3 tydzień, a 4 trwa?
My miałyśmy w 4 tygodniu życia dzis wchodzi 8 i od 5 h mała nie spi wisi na cycu chyba wjechał kolejny skok.

Wlasnie tez mam takie wrażenie że po espumisanie młoda bardziej ulewa ale będę to jeszcze spr.
U nas też Helenka po espumisanie ulewa...
Dziewczyny mamy duży problem ze zrobieniem kupy - mała bardzo chce, pręży się i stęka, płacze mocno i widać że boli a kupy nie było od 3 dni..
Masuję, podginam nóżki, kładę termoforek, daję espumisan, wsadzaliśmy tez ją do ciepłej wody...jakie macie jeszcze pomysły na pomoc w zrobieniu kupy?
Jest mi jej tak bardzo szkoda :/

Dziewczyny mamy duży problem ze zrobieniem kupy - mała bardzo chce, pręży się i stęka, płacze mocno i widać że boli a kupy nie było od 3 dni..
Masuję, podginam nóżki, kładę termoforek, daję espumisan, wsadzaliśmy tez ją do ciepłej wody...jakie macie jeszcze pomysły na pomoc w zrobieniu kupy?
Windy/wiaterek? No i już o wizycie u osteopaty pisałyśmy szeroko :)))

Wszystkiego dobrego dziewczyny! Wam i waszym dzieciakom 😘

U nas minely dwa dni od osteopaty i na razie jest dużo spokojniej, po jedzeniu się tak nie pręży i nie płacze- a potrafiła się dwie godziny męczyć po każdym posiłku. Ulewa też mniej i to co zauważyłam to zaczęło jej się ładniej odbijać po jedzeniu.
A odstawiliśmy zupełnie espumisan więc ja jestem bardzo zadowolona z wizyty.

Wesołych świąt dziewczyny!

Wiaterek, lub połowę czopka taki 1 g

reklama
Moja gwiazdka od momentu kiedy kupy zmieniły częstotliwość z paru dziennie do jednej raz na 3 dni była bardzo nerwowa i płaczliwa. Pomagałam masażem, ogrzewaniem brzuszka, nóżkami do góry. Z czasem się to jakoś unormowało. Teraz mamy tylko problem przed tym dłuższym snem nocnym. Ala pręży się calutka przy piersi, na rękach też. Ciężki ją uspokoić. Jak padnie to 6 h śpi, ale przed nieraz i z 4 h walki , która przypada na najgorsze godzinę ostatnio 22:00- 2:00

Do góry