reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny,
Dziś w sumie cały dzień leżę, bo mam skurcze ...mam wrażenie, że czegoś się najadłam bo mam gazy i burczy w brzuchu... ale czy od tego można mieć skurcze macicy?
Teraz mąż zmierzył, że jest Ok. 4 min przerwy między skurczami i zaczął mówić, że może to jednak poród się zaczyna 🙈
Ja przez cały dzień nastawiłam się, że wczoraj coś zjadłam ciężkiego i teraz się trawi ...ale teraz już sama nie wiem.
Nie chciałabym bez sensu jechać do szpitala, bo mam rodzić 100 km od miejsca zamieszkania, a z drugiej strony jeśli to to, to mogę już nie zdążyć.
Czy któraś z Was miała może podobną sytuację?
Polecam Ci apke Skurcze
Ona się sprawdziła już u dwóch z nas i daje znać kiedy są to przepowiadające a kiedy powinnaś się szykować. Do szpitala

reklama
Polecam Ci apke Skurcze
Ona się sprawdziła już u dwóch z nas i daje znać kiedy są to przepowiadające a kiedy powinnaś się szykować. Do szpitala
Właśnie jakaś godzinę temu zaczęłam nią mierzyć i każe powoli się szykować, a jeśli szpital daleko to nawet już wyjeżdżać ...
Ale ja jakoś nie do końca wierzę, że to bo cały czas oprócz skurczów (niezbyt bolesnych) czuję głównie burczenie w brzuchu i gazy ... a nie słyszałam do tej pory, żeby to mogło być objawem porodu ... No chyba ze mam 2w1 🙈

Dziewczyny,
Dziś w sumie cały dzień leżę, bo mam skurcze ...mam wrażenie, że czegoś się najadłam bo mam gazy i burczy w brzuchu... ale czy od tego można mieć skurcze macicy?
Teraz mąż zmierzył, że jest Ok. 4 min przerwy między skurczami i zaczął mówić, że może to jednak poród się zaczyna 🙈
Ja przez cały dzień nastawiłam się, że wczoraj coś zjadłam ciężkiego i teraz się trawi ...ale teraz już sama nie wiem.
Nie chciałabym bez sensu jechać do szpitala, bo mam rodzić 100 km od miejsca zamieszkania, a z drugiej strony jeśli to to, to mogę już nie zdążyć.
Czy któraś z Was miała może podobną sytuację?
Ja mam od wczoraj też takie wzdęcia, dzisiaj jest gorzej i młody bardzo kopie cały dzien. Skurcze mam, ale raczej to nie jest jeszcze to, bo nie są bolesne.

Czyli jak to są przepowiadające to wyświetla się inny komunikat?
Tak. Jak przepowiadające to pisze ze właśnie takich doświadczasz i masz mierzyć dalej a jak porodowe to pisze żeby się szykować na pobyt w szpitalu i że częstotliwość skurczy odpowiada tym porodowym.
Naprawdę polecam ta aplikacje bo kiedy sama miałam skurcze porodowe to nie miałam już głowy liczyć, mieszało mi się a tu miałam jasna i klarowna syt.

Tak. Jak przepowiadające to pisze ze właśnie takich doświadczasz i masz mierzyć dalej a jak porodowe to pisze żeby się szykować na pobyt w szpitalu i że częstotliwość skurczy odpowiada tym porodowym.
Naprawdę polecam ta aplikacje bo kiedy sama miałam skurcze porodowe to nie miałam już głowy liczyć, mieszało mi się a tu miałam jasna i klarowna syt.
Oki, dzięki :)
Noc przetrwałam, więc to nie było to. Umówiłam się na 11 na ktg i sprawdzimy cóż tam się dzieje :) ale czuję, że to może być dziś - mała jakaś spokojniejsza, a ja mam skurcze cały czas (choć nadal nie jakieś mocno bolesne ale regularne - aplikacja non stop pokazuje żeby szykować się do szpitala), czyści mnie i bardzo dużo śluzu wylatuje, takiego jak płodny (choć czop podobno już wcześniej wylatywał).

Oki, dzięki :)
Noc przetrwałam, więc to nie było to. Umówiłam się na 11 na ktg i sprawdzimy cóż tam się dzieje :) ale czuję, że to może być dziś - mała jakaś spokojniejsza, a ja mam skurcze cały czas (choć nadal nie jakieś mocno bolesne ale regularne - aplikacja non stop pokazuje żeby szykować się do szpitala), czyści mnie i bardzo dużo śluzu wylatuje, takiego jak płodny (choć czop podobno już wcześniej wylatywał).
Trzymam kciuki żeby to było to :) daj znać po KTG. Ja dzisiaj 39 tc i wizyta u lekarza. Niestety oprócz lekkich bólów kręgosłupa i podbrzusza jak na okres, nic się nie dzieje 🤦‍♀️

reklama
Do góry