reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Po porodzie też trzeba się smarować kremami przeciw rozstępom? U mnie nic nie powstało w czasie ciąży, ale kiedyś słyszałam, że mogą się zrobić po porodzie właśnie, nie wiem czy to prawda. Bardzo nie lubię się smarować tymi specyfikami :/
To ja jestem razem z Tobą - nienawidzę się smarować ale na szczęście też nic mi nie powstało w ciąży ... i mam nadzieję, że to tak zostanie ;)
Teraz w ciąży smaruję się raz na jakieś 3 tygodnie 😂 No nie mogę się zmusić ...

reklama
Po porodzie też trzeba się smarować kremami przeciw rozstępom? U mnie nic nie powstało w czasie ciąży, ale kiedyś słyszałam, że mogą się zrobić po porodzie właśnie, nie wiem czy to prawda. Bardzo nie lubię się smarować tymi specyfikami :/

U mnie do ostatniego tygodnia też nic nie było. Aż wzięłam lusterko sprawdzić czy dobrze się "ogarnęłam" i tu szok, kilka rozstępów, których wcześniej w innym lustrze i świetle nie widziałam... Tzn może ich nie było? Od tygodnia się smaruje, ale teraz to już chyba za późno😁

My wciąż w dwupaku czekamy 🤰gratulacje dla mamuska🥰🥰 ja dzisiaj po ktg wczoraj miałam częste skurcze myślałam ze się coś zacznie ale jednak nie. Macie wasze zapisy ktg? Jak wyglądają wasze skurcze? U mnie tak: a bolą jak nie wiem.. byłam pod obserwacja rozwarcia brak a na jutro termin dramat 💁‍♂️ A skurcze mam mocne to ja już nie wiem serio kiedy to się rozkręci. Mam przyjechać jak będą regularne co 7minut przez 2h. I teraz łac się ciepła woda ciagle pod prysznicem .
U mnie w czwartek było tak

Załączniki

• 20211031_191743.jpg
    20211031_191743.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 96
Chciałabym mieć takie skurcze, a u mnie tylko z 3 trochę mocniejsze wzrosty podczas całego badania były 😐
Kochana, jeszcze będziesz miała 😘
Wszystko w swoim czasie ...ja mam skurcze już od dawna ...te z KTG są po nospie max 3xdziennie 😅
Nie chce myśleć jakiej mocy będą przy porodzie, skoro takie są teraz cały czas 🙈

Dziewczyny ile pieluch bierzecie do szpitala?
Właśnie zaczęłam pakować walizkę (wiem - w czas i w porę 🤣) i kurcze same jednorazówki (pieluchy, chusteczki, podpaski, podkłady poporodowe) + szlafrok to już jest cała torba 🤦‍♀️
Jedna wystarczy 20 parę sztuk i jeszcze zostanie. Dziecko nie siusia tak dużo w pierwszych dwóch dobach, a zmieniać suchą pieluszkę na suchą pieluszkę bez sensu 😉
I jeśli mogę Wam doradzić - weźcie sobie ręcznik papierowy do osuszania krocza (po porodzie SN). Nigdzie się o tym nie wspomina, a to bardziej higieniczne i tak łatwo pobrudzić sobie normalny ręcznik... Mnie bardzo tego brakowało.

Jedna wystarczy 20 parę sztuk i jeszcze zostanie. Dziecko nie siusia tak dużo w pierwszych dwóch dobach, a zmieniać suchą pieluszkę na suchą pieluszkę bez sensu 😉
I jeśli mogę Wam doradzić - weźcie sobie ręcznik papierowy do osuszania krocza (po porodzie SN). Nigdzie się o tym nie wspomina, a to bardziej higieniczne i tak łatwo pobrudzić sobie normalny ręcznik... Mnie bardzo tego brakowało.
Ja mam spakowane jednorazowe ręczniczki do krocza ...zastanawiałam się ile ich wziąć, tak jak wszystkiego: pieluch, podpasek, podkładów na łóżko 😂
Spakowalam „na oko”

reklama
Do góry