Jak Ci wygodnie, ja to uważam że lepiej mieć jak najmniej toreb, bo nie zawsze znajdzie się osoba która z tym nam pomoże. Ja to się nastawiam że i tak nic nie przełknę. Przy cc i porodzie SN wymiotowalam równo.Tak się zastanawiam, czy jedzenie na czas porodu (banany, batoniki, itp) trzeba dać do woreczków strunowych czy po prostu w osobnej torbie/ reklamówce można mieć?
reklama
Trzymam kciuki, by jak najsprawniej poszłoJa w szpitalu miałam skurcze co 3 minuty ale nie ma rozwarcia. Teraz co 7-10 min i czekam aż się rozwarcie zrobi kilometrów to w tym szpitalu narobię więcej niż jakbym siedziała w domu. Normalnie masakra.
mamuska3
Zaangażowana w BB
5 ciąża 4 dzieckoSuper!!! Tez chce żeby mnie wzięło:-) a to twoja 1 ciąża ??
Ja.mama
Fanka BB :)
U mnie to samo ...zazwyczaj kilka razy dziennieCzy wasze dzieci też mają tyle czkawki?...
No przecież u mnie to co dzień czkawka..
Moja ma praktycznie po każdym moim posiłku.Czy wasze dzieci też mają tyle czkawki?...
pomidorowaglowa
Zaangażowana w BB
Moja to ma 5-6 czkawkę dziennie
Szczęśliwakobieta
A to dlatego szybciej pewnie to powodzenia rób km i ruszać bioderkami. Moja pierwsza5 ciąża 4 dziecko
Ja przy pierwszym porodzie nie myslalam o glodzie, urodzilam o 11.30 i jeszcze podczas kangurowania dostalam obiad, w szpitalu bylam o 3, ten obiad byl moim pierwszym posilkiem tego dnia, bylam strasznie glodna. Byl ze mna maz i wode czy cokolwiek czego potrzebowalam podawal z torby. Teraz bede sama i szykuje sobie osobna torbe do porodu, koszule, kapcie, szlafrok, majtki poporodowe, dokumenty i telefon (mam nadzieje trafic na mila polozna, ktora zrobi nam pierwsze wspolne zdjecie) mam tez batonik i wode. Wydaje mi sie, ze bedzie wygodniej, a i nikt obcy nie bedzie grzebal mi w torbie (bardzo upchanej), boje sie, ze pozniej takiej przewalonej nie zamkneTak się zastanawiam, czy jedzenie na czas porodu (banany, batoniki, itp) trzeba dać do woreczków strunowych czy po prostu w osobnej torbie/ reklamówce można mieć?
Unficzka
Dzisiaj miałam ostatnią wizytę u mojej ginekolog 38+4. Mały ma 3400g, płyn owodniowy się nie sączy i jest go dużo. Zrobiła mi masaż szyjki, rozwarcie dopiero na 1cm. Za tydzień we wtorek na pierwsze KTG. Chyba dopiero teraz dochodzi do mnie, że to już tak blisko
reklama
Codziennie 3-4 razyCzy wasze dzieci też mają tyle czkawki?...