reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Tak się zastanawiam, czy jedzenie na czas porodu (banany, batoniki, itp) trzeba dać do woreczków strunowych czy po prostu w osobnej torbie/ reklamówce można mieć?
Jak Ci wygodnie, ja to uważam że lepiej mieć jak najmniej toreb, bo nie zawsze znajdzie się osoba która z tym nam pomoże. Ja to się nastawiam że i tak nic nie przełknę. Przy cc i porodzie SN wymiotowalam równo. 🙈

reklama
Tak się zastanawiam, czy jedzenie na czas porodu (banany, batoniki, itp) trzeba dać do woreczków strunowych czy po prostu w osobnej torbie/ reklamówce można mieć?
Ja przy pierwszym porodzie nie myslalam o glodzie, urodzilam o 11.30 i jeszcze podczas kangurowania dostalam obiad, w szpitalu bylam o 3, ten obiad byl moim pierwszym posilkiem tego dnia, bylam strasznie glodna. Byl ze mna maz i wode czy cokolwiek czego potrzebowalam podawal z torby. Teraz bede sama i szykuje sobie osobna torbe do porodu, koszule, kapcie, szlafrok, majtki poporodowe, dokumenty i telefon (mam nadzieje trafic na mila polozna, ktora zrobi nam pierwsze wspolne zdjecie) mam tez batonik i wode. Wydaje mi sie, ze bedzie wygodniej, a i nikt obcy nie bedzie grzebal mi w torbie (bardzo upchanej), boje sie, ze pozniej takiej przewalonej nie zamkne

reklama
Do góry