reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, które też miały masaż szyjki macicy: lekarka mówiła, że mogę plamić, a ja po kilku godzinach miałam bardzo duże ilości śluzu najpierw mocno zbitego, później mniej, oczywiste zabarwionego krwią, pewnie to był czop? No i całą noc miałam skurcze, nad ranem przeszły... Też tak miałyście?

reklama
Mnie jednak przeziębienie wzięło, świetnie. Gardło boli przekoszmarnie, Boję się że jak urodzę to się jeszcze malutka zarazi. Niby przy karmieniu nie można, ale jak syn miał 10 dni też razem ze mną załapał pierwszy katar.

Mnie jednak przeziębienie wzięło, świetnie. Gardło boli przekoszmarnie, Boję się że jak urodzę to się jeszcze malutka zarazi. Niby przy karmieniu nie można, ale jak syn miał 10 dni też razem ze mną załapał pierwszy katar.
To niestety mit że przy karmieniu dziecko jest "chronione". W mleku są przeciwciała, ale nie na wszystkie infekcje, inaczej noworodki by nie chorowały. Na początku poza tym tego mleczka dziecko bardzo mało pije to i tych przeciwciał mało.
Moja córka miała miesiąc jak obie miałyśmy katar 😬
Trzymaj się, pij letnią herbatę z miodem, tantum verde do ssania, Syrop z cebuli. Może za 2-3 dni będzie lepiej.

Dziewczyny. Czy Wy macie zamiar wychodzić na spacer z maluchami listopad/zima?
Jak ja mówię że z małym jak tylko będę czuła się na siłach wyjdę na pół godziny na spacer to ludzie mnie słuchają jakbym na głowę upadła.
Męża siostra stryjeczna wyszła 2 tygodnie po porodzie mała dostała kaszlu i wszyscy stwierdzili ze jest teraz za zimno żeby wychodzić 🙀
To w takim razie kiedy wychodzą takie listopadowe dzidziusie? Na wiosnę?
Ja z córką urodzona w październiku wychodziłam 4 tygodnie po porodzie - bo ciężko przeszłam połóg po cc II była zdrowa jak ryba...

Jak ja mówię że z małym jak tylko będę czuła się na siłach wyjdę na pół godziny na spacer to ludzie mnie słuchają jakbym na głowę upadła.
Męża siostra stryjeczna wyszła 2 tygodnie po porodzie mała dostała kaszlu i wszyscy stwierdzili ze jest teraz za zimno żeby wychodzić 🙀
Ja z córką urodzona w październiku wychodziłam 4 tygodnie po porodzie - bo ciężko przeszłam połóg po cc II była zdrowa jak ryba...
Ja z córka urodzona pod koniec grudnia wychodziłam na spacery po tygodniu od porodu. Córka dostała pierwszy katar jak miała roczek !!!
Teraz liczę się z tym ze maluch będzie szybciej przeziębiony, ale to dlatego ze będzie miał siostrę, która ciagle nam nowe wirusy do domu przynosi🙉

Ja zamierzam wychodzi tylko nie w pierwszym tygodniu, tak jak można latem, tylko jakoś po 10 dniach. Moja położna polecala żeby jak jest zmia to najpierw raz czy dwa wystawić dziecko na balkon w wózku na 15 min a potem wiadomo spacery krótsze niż latem ale jak najbardziej żeby spacerować :) z resztą jest szansa że w listopadzie/grudniu to będzie z 10 stopni :)

Dziewczyny, które też miały masaż szyjki macicy: lekarka mówiła, że mogę plamić, a ja po kilku godzinach miałam bardzo duże ilości śluzu najpierw mocno zbitego, później mniej, oczywiste zabarwionego krwią, pewnie to był czop? No i całą noc miałam skurcze, nad ranem przeszły... Też tak miałyście?
Tak, przez dwa dni po masażu miałam krwawienie, musiałam chodzić w podpasce, i właśnie drugiego dnia po miałam wrażenie że czop mi wypadł ale pewna nie jestem. W każdym razie śluzu takiego lekko brązowego było dużo. Też po tym masażu miałam skurcze ale koniec końców masaż był tydzień temu a ja nadal nie urodziłam- rozwarcie mam, szyjka przygotowana tylko mały się zadomowił i nie chce opuszczać brzucha

Moje dzisiejsze KTG. Cały 1 skurcz 😬🙈

Lekarz wystawił skierowanie do szpitala, żeby się jutro zgłosić. Ciąża donoszona, 39 tc za nami, waga 3550, No i ta nieszczęsna cukrzyca ciazowa.
Ale ja chce chyba jeszcze dać szanse małemu kilka dni żeby samo się zaczęło… Nie wiem czy słusznie robie, ale serio nie chce lezec w szpitalu przez weekend i ten nieszczęsny 1.11 🤷🏻‍♀️
Pomyślałam ze zgłoszę się 2.11 czyli raptem za 4 dni. Tylko nie wiem czy wtedy mnie przyjmą ze skierowaniem wystawionym w dniu dzisiejszym…

Załączniki

• 94DAB075-61FC-4A20-A81A-8CCE4F43BB71.jpeg
    94DAB075-61FC-4A20-A81A-8CCE4F43BB71.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 81
Ja planuje wyjść z mała w najbliższy weekend na spacer. Bardziej od zimna martwię się jakością powietrza (krakow…) ale na pewno w domu mnie nikt nie zatrzyma. Dziś pierwsza wizyta u pediatry. Jutro polozna zdejmuje mi szew. Nie chce was zatruwać informacjami póki więcej dzidziusiow nie wyjdzie ale rozumiem ze kontynuujemy forum również po rozwiązaniu?
Powodzenia dziewczyny. Jesteście super dzielne!

reklama
Ja z córka urodzona pod koniec grudnia wychodziłam na spacery po tygodniu od porodu. Córka dostała pierwszy katar jak miała roczek !!!
Teraz liczę się z tym ze maluch będzie szybciej przeziębiony, ale to dlatego ze będzie miał siostrę, która ciagle nam nowe wirusy do domu przynosi🙉
Mój drugi zaraził się od brata przedszkolaka i w 30 dobie życia w szpitalu na 10 dni wylądowaliśmy …… nie polecam ;/

Do góry