reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam wszystkie te objawy co ty😅🥵🥵🥵
Ja dokładnie to samo;) dziś 37+1
Najgorsze są te bole jak na okres, bo nie wiadomo jak to interpretować, No i w krzyżu. I to spinanie brzucha, twardnienie i w ogóle Aaaaaaaaaaa…. !!!!

I to nakręcanie się… to już czy nie już?! Naprawde boli czy sobie wkręcam?
Z W A R I U J E 🙈🙉

reklama
Dziewczyny,
Jak liczą Wasi lekarze - jeśli jest ciąża 35+1 to jest 35 tydzień czy 36 tydzień? 🙈
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśleć :)

Dziewczyny,
Jak liczą Wasi lekarze - jeśli jest ciąża 35+1 to jest 35 tydzień czy 36 tydzień? 🙈
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśleć :)
Ja liczę tygodnie skończone. Właściwie wszystkie publikacje medyczne są na tygodniach skończonych. W szpitalu też operują na tygodniach skończonych.

Czyli 35+1 to jest 36? Bo wtedy 35 jest skończony i leci kolejny? Namieszał mi ten doktorek w głowie, ciąża mózg wyżarła i teraz już nic nie wiem 🤦‍♀

Dziewczyny,
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśllel

Skończyłaś 35 tygodni. Rozpoczął się 36.
Lekarze do 35+6 będą mówili ze jesteś w 35 tc.
Dokładnie tak. W nomenklaturze medycznej wszyscy posługują się skończonymi, żeby było ujednolicone :)

Ok...dzięki 😘
Mój do tej pory mówił inaczej i tydzień temu zmienił zdanie ...dlatego tak mi namieszał.
Mam dziś jakis kryzys ...ile można leżeć i gapić się w tv lub komórkę 😕 wiem, że za jakiś czas będę o tym marzyła ale na dziś po tylu miesiącach mam dość ...

Cześć Dziewczyny! :) a u mnie pojawiło się na ostatniej prostej nadciśnienie. Przeszłam już badania, żeby wykluczyć stan przedrzucawkowy, ale na szczęście jest ok. Nie mam białka w moczu i inne parametry też są dobre. Ale leki nie zadziałały jakoś super dobrze, więc od dziś mam podwójną dawkę. No i dziś mi lekarz napisał, że będziemy indukować poród najpóźniej w 39+0. Więc już wiem na pewno, że urodzę wcześniej, niż 20 listopada. Będę u niego na wizycie w czwartek, więc wtedy pewnie ustalimy dokładną datę. My też robimy pranie od wczoraj, dziś część już poprasowane, jutro reszta i jutro pakujemy torbę do szpitala. Co do czucia - pojawiła się zgaga :( nie miałam jej wcześniej. No i najgorsze są noce, nie mam siły się przekręcać, a najgorsze są bóle promieniujące od biodra, przez pośladek, aż do uda. I tak się dzieje, jak za długo leżę na jednym boku - najczęściej na lewym. Więc nie wiem już jak mam spać :)

Mam do Was pytanie odnośnie ubierania - kupujecie Waszym maleństwom od razu kombinezon zimowy? Bo my dziś kupiliśmy taki gruby śpiworek do fotelika i pani nam powiedziała, że na wyjście ze szpitala wystarczy jak ubierzemy maluszka w jakieś cieplejsze śpiochy na body, następnie wkładamy do tego śpiworka i ew. można jeszcze przykryć ciepłym kocykiem. Czy to wystarczy? Tak samo jak będziecie ubierać już na spacery do wózka? Bo my nie kupowaliśmy jeszcze takiego zimowego kombinezonu i zastanawiam się, jak to ogarnąć.

reklama
Mi mój liczy, że to 35 tydzień. Ale ostatnio w szpitalu lekarze się mnie pytali o termin porodu z ostatniej miesiączki i termin porodu z USG I trymestru. U mnie było 3 dni różnicy.

Do góry