reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam wszystkie te objawy co ty😅🥵🥵🥵
Ja dokładnie to samo;) dziś 37+1
Najgorsze są te bole jak na okres, bo nie wiadomo jak to interpretować, No i w krzyżu. I to spinanie brzucha, twardnienie i w ogóle Aaaaaaaaaaa…. !!!!

I to nakręcanie się… to już czy nie już?! Naprawde boli czy sobie wkręcam?
Z W A R I U J E 🙈🙉

reklama
Dziewczyny,
Jak liczą Wasi lekarze - jeśli jest ciąża 35+1 to jest 35 tydzień czy 36 tydzień? 🙈
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśleć :)

Dziewczyny,
Jak liczą Wasi lekarze - jeśli jest ciąża 35+1 to jest 35 tydzień czy 36 tydzień? 🙈
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśleć :)
Ja liczę tygodnie skończone. Właściwie wszystkie publikacje medyczne są na tygodniach skończonych. W szpitalu też operują na tygodniach skończonych.

Czyli 35+1 to jest 36? Bo wtedy 35 jest skończony i leci kolejny? Namieszał mi ten doktorek w głowie, ciąża mózg wyżarła i teraz już nic nie wiem 🤦‍♀

Dziewczyny,
Mój lekarz tydzień temu zmienił zdanie i ja już nie wiem co myśllel

Skończyłaś 35 tygodni. Rozpoczął się 36.
Lekarze do 35+6 będą mówili ze jesteś w 35 tc.
Dokładnie tak. W nomenklaturze medycznej wszyscy posługują się skończonymi, żeby było ujednolicone :)

Ok...dzięki 😘
Mój do tej pory mówił inaczej i tydzień temu zmienił zdanie ...dlatego tak mi namieszał.
Mam dziś jakis kryzys ...ile można leżeć i gapić się w tv lub komórkę 😕 wiem, że za jakiś czas będę o tym marzyła ale na dziś po tylu miesiącach mam dość ...

Cześć Dziewczyny! :) a u mnie pojawiło się na ostatniej prostej nadciśnienie. Przeszłam już badania, żeby wykluczyć stan przedrzucawkowy, ale na szczęście jest ok. Nie mam białka w moczu i inne parametry też są dobre. Ale leki nie zadziałały jakoś super dobrze, więc od dziś mam podwójną dawkę. No i dziś mi lekarz napisał, że będziemy indukować poród najpóźniej w 39+0. Więc już wiem na pewno, że urodzę wcześniej, niż 20 listopada. Będę u niego na wizycie w czwartek, więc wtedy pewnie ustalimy dokładną datę. My też robimy pranie od wczoraj, dziś część już poprasowane, jutro reszta i jutro pakujemy torbę do szpitala. Co do czucia - pojawiła się zgaga :( nie miałam jej wcześniej. No i najgorsze są noce, nie mam siły się przekręcać, a najgorsze są bóle promieniujące od biodra, przez pośladek, aż do uda. I tak się dzieje, jak za długo leżę na jednym boku - najczęściej na lewym. Więc nie wiem już jak mam spać :)

Mam do Was pytanie odnośnie ubierania - kupujecie Waszym maleństwom od razu kombinezon zimowy? Bo my dziś kupiliśmy taki gruby śpiworek do fotelika i pani nam powiedziała, że na wyjście ze szpitala wystarczy jak ubierzemy maluszka w jakieś cieplejsze śpiochy na body, następnie wkładamy do tego śpiworka i ew. można jeszcze przykryć ciepłym kocykiem. Czy to wystarczy? Tak samo jak będziecie ubierać już na spacery do wózka? Bo my nie kupowaliśmy jeszcze takiego zimowego kombinezonu i zastanawiam się, jak to ogarnąć.

reklama
Mi mój liczy, że to 35 tydzień. Ale ostatnio w szpitalu lekarze się mnie pytali o termin porodu z ostatniej miesiączki i termin porodu z USG I trymestru. U mnie było 3 dni różnicy.

Do góry