reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Szczerze przy takich dużych krwawieniach zawsze myślałam, że już po wszystkim. W 1 ciąży to lekarz do mnie tu pewnie już wszystko poszło ale sprawdzimy na USG. Zrobił USG a tam dziecko było. W 2 powiedział, że przy takich krwawieniach to i tak wszystko pójdzie i mam się nie nastawiać na dziecko. Ciężko było.W 3 było mi trochę łatwiej bo już podeszłam do tego na zasadzie jak będzie mi dane mieć to dziecko to się utrzyma, mam już dwoje, może ten do góry wie co robi. Ale pomimo wszystko też się ciąża utrzymała. I teraz też się boję strasznie. Ale staram się nie myśleć, zajmuje głowę wszystkim byle nie dopuszczać do siebie negatywnych myśli
Jesteś bardzo dzielna, mam nadzieje, ze ta ciąża oszczędzi Ci takich atrakcji 🥺

reklama
Przeszperalam zdjęcia i nie mam za bardzo takich z łożyskiem, albo ja go nie widze, na jednym jest widoczne, dziecko na nim leży jak na poduszce i jest po lewej dziecka (ale w dolnej części zdjęcia), więc sama nie wiem jak to interpretować xD

Wczoraj o 19 byłam nieprzytomna i tak raz po raz przysypiałam. Jutro na imprezę jedziemy na 18 mam nadzieję, że muzyka mnie obudzi, bo już się śmiałam, że może poduszkę wezmę 🫣

Ja się położyłam i nie mogę zasnąć. Jakby wszystko mnie opuściło. I senność i mdłości... Tylko macica dalej ciągnie.

reklama
Na początku jest kosmówka i z tego utworzy się łożysko. Pełna funkcję osiąga około 16-18 tygodnia ciąży. Jeżeli chodzi o płeć to ja tylko słyszałam o wyrostku płciowym można to stwierdzić dość wcześnie na USG jak ktoś się zna

Do góry