reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
💙.
Córka niestety ma cały czas zbijana gorączkę. Utrzymuje się w granicach 38 / 39. Co 4 godziny ma dostawać paracetamol na zmianę z ibuprofenem..
Mało tego poszedł mąż po IBUM do apteki którego nie było i dostał nurofen. Dobrze że spojrzałam i jej nie podałam bo dostał nurofen dla 6cio latków..
Jeśli chodzi o mnie nie wymiotuję, mam stan podgorączkowy i ból od lędźwi po brzuch.. Ale wydaje mi się że to od tych wymiotów bo brzuch był napięty..

Oby jutro było lepiej..
Dużo zdrówka kochana! Ja często borykam się z twardym i napiętym brzuchem, więc wiem, jakie to nieprzyjemne. Łączę się w bólu, trzymaj się 😘

Hej, mam pytanie:czy wiecie może, jak zabezpieczyć łóżeczko dostawne, żeby materacyk nie przeciekł jak maluch siknie albo uleje? Szukam jakiegoś takiego malutkiego ochraniacza nieprzemakalnego, ale wszystkie są na standardowe łóżeczka, a takiego mniejszego nie mogę znaleźć :/

Dużo zdrówka kochana! Ja często borykam się z twardym i napiętym brzuchem, więc wiem, jakie to nieprzyjemne. Łączę się w bólu, trzymaj się 😘

U mnie tak samo,.brzuch wiecznie twardy i napięty, a podobno im bliżej porodu tym częściej tak jest... Czasami już mam wrażenie, że zaraz mi skóra pęknie i Mały wyjdzie.

Wydawało mi się, że dietę mam dobrą, ale nad nią już też poważnie popracuję... Na szczęście mięso bardzo lubię, a od teściowej dostałam właśnie 20kg buraczków bez nawozów itp. 🙂
Ja miałam podobne wyniki trochę tylko lepsze 1mc temu, ciągle chialo mi sie spać. Zaczęłam jeść więcej rzeczy krwiotwórczych , wspomniane buraki kiszone codziennie 1/3 szklanki, rodzynki , inne suszone owoce , sok z aronii i teraz prawie wszystko wróciło na widełki, energia też. Dziennie chodzę po 8-9 km 34 tydzień. Nie brałam żadnych suplementów z zelazem bo zaparcia. A i miałam w międzyczasie problemy z żołądkiem także reszta diety też nie była idealna.

Hej, mam pytanie:czy wiecie może, jak zabezpieczyć łóżeczko dostawne, żeby materacyk nie przeciekł jak maluch siknie albo uleje? Szukam jakiegoś takiego malutkiego ochraniacza nieprzemakalnego, ale wszystkie są na standardowe łóżeczka, a takiego mniejszego nie mogę znaleźć :/
Właśnie rozpakowałam przesyłkę z prześcieradłami nieprzemakalnymi, z całego serca polecam firmę OLKA. Super prześcieradła, robiłam test z moczeniem wodą i zdały egzamin. A cena w porównaniu do innych firm jest nieporównywalna.
Prześcieradło wielkościowo jak do chicco/gondoli/kosza mojżesza 18zl, do łóżeczka dwa różne rozmiary cena 33-35zl.
Jesli chodzi o łóżeczko to mam teraz dostawkę i kupiłam większe prześcieradło żeby później jak zmienimy dostawkę na łóżeczko drewniane też pasowało, a teraz po prostu będę podwijać boki :)

Ja do kołyski kupiłam BabyMatex Oxi Proof

Sprawdź oxy od babymatex, nie wiem jaka to dostawka ale mi pasował ten mniejszy do gondoli. Jak nie to te na gumkę od Ikea (może jeszcze produkują) weź większy rozmiar a resztę po prostu podwiń i tyle

Ja miałam podobne wyniki trochę tylko lepsze 1mc temu, ciągle chialo mi sie spać. Zaczęłam jeść więcej rzeczy krwiotwórczych , wspomniane buraki kiszone codziennie 1/3 szklanki, rodzynki , inne suszone owoce , sok z aronii i teraz prawie wszystko wróciło na widełki, energia też. Dziennie chodzę po 8-9 km 34 tydzień. Nie brałam żadnych suplementów z zelazem bo zaparcia. A i miałam w międzyczasie problemy z żołądkiem także reszta diety też nie była idealna.

Dziękuję bardzo za wskazówki!🙂

reklama
Do góry