reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, będziecie kupować nianie elektroniczna/detektor oddechu? Mamy bardzo duże dwupoziomowe mieszkanie i zastanawiam się czy nie zainwestować w taki gadżet dla komfortu psychicznego...

reklama
Dziewczyny, będziecie kupować nianie elektroniczna/detektor oddechu? Mamy bardzo duże dwupoziomowe mieszkanie i zastanawiam się czy nie zainwestować w taki gadżet dla komfortu psychicznego...
My kupiliśmy nianię truelife A15 - ma bardzo dobre opinie i jest z zegarkiem zakładanym na rękę. Podobno baaaardzo wygodna forma.
Detektora oddechu nie kupujemy

Załączniki

• 57AD536D-536C-4978-8174-C6058E2D2097.jpeg
    57AD536D-536C-4978-8174-C6058E2D2097.jpeg
    19,5 KB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny z Krakowa. Czy macie może namiary na jakaś fajna polozna Srodowiskowa? Ja dziś dzwoniłam do mojej sprzed siedmiu lat i okazuje się ze od sześciu nie pracuje :/ …. Nie mam nikogo poleconego. Macie jakiś kontakt? Dziękuje!

My kupiliśmy nianię truelife A15 - ma bardzo dobre opinie i jest z zegarkiem zakładanym na rękę. Podobno baaaardzo wygodna forma.
Detektora oddechu nie kupujemy
Tak
Nianie bo też mieszkamy w domu i podglądałam sobie małą a bez detektora oddechu nie wyobrażam sobie macierzyństwa osobiście.
Dopóki go nie miałam budziłam się w nocy 100x żeby sprawdzać mała.
Detektor pozwolił mi na spokojniejszy sen i większe poczucie bezpieczeństwa.. Poza tym był zakupiony z polecenia położnej. Nie żałuję.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
Jak radzicie sobie z zatwardzeniami?
Ja do tej pory nie miałam ale przedwczoraj mnie dopadło :/ najgorzej, że nie można przeć, bo osłabia to szyjkę macicy, a mam i tak krótką i jadę na luteinie.
Ja biore co drugi dzien probiotyk Sanprobi ibs (bezpieczny w ciąży) i skończyły się problemy z zaparciami. A przez spora dawkę żelaza miała okropne. Także polecam:)

Tak
Nianie bo też mieszkamy w domu i podglądałam sobie małą a bez detektora oddechu nie wyobrażam sobie macierzyństwa osobiście.
Dopóki go nie miałam budziłam się w nocy 100x żeby sprawdzać mała.
Detektor pozwolił mi na spokojniejszy sen i większe poczucie bezpieczeństwa.. Poza tym był zakupiony z polecenia położnej. Nie żałuję.

Ty też masz ten model, który wymieniła Ja.mama? A detektor jakiś konkretny polecasz?

Ja biore co drugi dzien probiotyk Sanprobi ibs (bezpieczny w ciąży) i skończyły się problemy z zaparciami. A przez spora dawkę żelaza miała okropne. Także polecam:)
Ja właśnie do tej pory brałam probiotyk jak tylko czułam, że coś zaczyna mi się zapychać ...ale tym razem nie zadziałało. A żelaza w ogóle nie suplementuję.

reklama
Mam nianie elektroniczna z kamera pomimo mniejszego mieszkania. To jest wygoda, mogę zerknąć i wiem czy dziecko śpi czy nie. To zależy, są tacy co wola wygodę a są tacy ze dają rady bez. Nie oszukujmy się, to wydatek kolejny a tych mamy bardzo dużo

Do góry