reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

40 lub 60. Czasem jak zapomnę to 60. Generalnie niestety ta bawełna teraz nie najlepszej jakości dla dzieci. Fajna jest w ubrankach od next, Pinokio, już h&m trochy gorzej, a reszta… jedna wielka loteria. Nic złego nie zrobiłaś. Producenci oszczędzają a bawełna bawełnie nie dorównuje
Właśnie bluzeczka z H&M i chyba to pierwsza rzecz, która się tak zachowała. No, ale tragedii nie ma, dalej jest ładna, ale nie aż tak. 😁 Nic nie przebije dresu mojego syna z 5-10-15, który mi się sprał po jednym praniu całkowicie z zielonego do szarego. Na początku nie skumalam, że coś jest nie tak.

reklama
Właśnie bluzeczka z H&M i chyba to pierwsza rzecz, która się tak zachowała. No, ale tragedii nie ma, dalej jest ładna, ale nie aż tak. 😁 Nic nie przebije dresu mojego syna z 5-10-15, który mi się sprał po jednym praniu całkowicie z zielonego do szarego. Na początku nie skumalam, że coś jest nie tak.
Mi położna mówiła że 40st to minimum. Ja jeszcze nie robiłam prania ale chce spróbować prac razem z takim chusteczkami na farbowanie, może pomogą.. Jak sprawdzę to dam znać. Tylko muszę dopytać mamę skąd bierze te chusteczki bo ona z tym pierze od zawsze :)

Dziewczyny w ilu stopniach pierzecie ubranka? Ja w 40 tak jak jest dozwolone na metce, ale i tak jedna bluzeczka granatowa w białe króliczki, ma już te króliczki szare. Moja mama dzisiaj widziała jak ja wyjmuje z pralki i już mi zrobiła wykład a propo tego, że 30 wystarczy i tylko ubranka niszcze. No, ale 30 to dla takiego malucha chyba za mało? Ja to synkowi prałam chyba przez pierwszy rok wszystko na 40, a te na start nawet na 60. Tyle że ja wtedy miałam te ubranka używane.
A wrzucałas te chusteczki na wyłapywanie koloru?

Kolka po jabłkach? Serio? Czasami też mam kolkę, aż chodzić nie mogę. Myślisz że to od jabłek?
Jestem pewna, że u mnie jest ona po jabłkach... ostatnio dla próby zjadłam pół jabłka i 2 dni zgięta chodziłam, a w nocy nie mogłam się przewracać z boku na bok...
Poza tym surowe jabłka są ciężkostrawne.
Próbowałam też jeść pieczone i wtedy jest wszystko Ok :)

Mi położna mówiła że 40st to minimum. Ja jeszcze nie robiłam prania ale chce spróbować prac razem z takim chusteczkami na farbowanie, może pomogą.. Jak sprawdzę to dam znać. Tylko muszę dopytać mamę skąd bierze te chusteczki bo ona z tym pierze od zawsze :)

A wrzucałas te chusteczki na wyłapywanie koloru?
Zapomniałam o tym że to istnieje 😄 Rzeczywiście kiedyś to kupowałam w Rossmanie. Może w naszym chemicznym babeczka będzie miała.

Dziewczyny, ja nic dla dziecka nie piorę w 60. Te ciuszki będą zniszczone po kilku takich praniach.
Przecież potem prasujecie te rzeczy.... wirusy czy bakterie zdolne do zakażenia nie przeżyją poza żywym organizmem więcej jak kilka godzin. A nawet krócej. Wektorem zakażeń nie są ubrania a inni ludzie (kichanie, ziewanie, całowanie), ślina, brudne ręce...
Ciuszki nowe warto jest wstawić na podwójne plukanie, chodzi zeby wyplukac z nich ta chemię sklepową. Na większości metek jest prac w 30st.
Też piorę w 40st. i jest ok🙂

reklama
Zaraz po zakupie wypierz je w 90°C, a później zmniejszaj liczbę stopni. Kiedy maluch skończy pół roku, warto zacząć prać ubranka w niższej temperaturze – do tego czasu powinno być to co najmniej 60°C

😂😂😂😂🙈 Patrzcie to

Do góry