reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jutro równy 31 tydzień plus 0 i mam „trzecie usg”. Ciekawa jestem ile mała waży :) z ziarenka maku do takich rozmiarów :))) cuda! Nie mogę się doczekać jutrzejszego badania choć to tylko luxmed ale w piątek będzie na lepszym sprzęcie i przy cierpliwszej Pani wiec tak głównie to czekam na piątek. Jutro mam nadzieje się po prostu uspokoić :)

udanego rozpoczęcia roku szkolnego kogo dotyczy.

reklama
Ja 3usg mam 13 września, który tc będziesz wtedy? Ja będę wtedy 30+6 i jestem ciekawa jaka jest waga bo mam cukrzycę i zaczynam się zastanawiać
U mnie będzie 31+4. W 26 tc moja lekarka zmierzyła obwód brzuszka czy aby od tej cukrzycy nie rośnie nadmiernie i mała była taka akurat co do dnia według usg.

Dziewczyny, a czy przy robieniu krzywej cukrowej zrobią mi też inne badania? Tj tsh, morfologia i mocz ogólny?
Tak, najpierw ci sprawdza glukozę z palca (jakbyś miała za wysoki cukier nie wolno robić krzywej cukrowej), pobiorą ci krew na inne badania i dopiero dadzą ci glukozę do picia. Po godzinie i po dwóch pobiorą ci krew. I to tyle.

Dziewczyny jakiej marki kupujecie laktator czy macie jakieś sprawdzone? Ja miałam aventu ręczny i była to dla mnie meczarnia. Widziałam w dobrej cenie canpolu, ale opinie różne. Z drugiej strony nie chce wydawać dużo, bo będę znając życie ściągać bardzo rzadko. Przy synku zdażyło mi się to dosłownie kilka razy jak musiałam coś załatwić. Bardziej się przydał przy odstawianiu.

Dziewczyny jakiej marki kupujecie laktator czy macie jakieś sprawdzone? Ja miałam aventu ręczny i była to dla mnie meczarnia. Widziałam w dobrej cenie canpolu, ale opinie różne. Z drugiej strony nie chce wydawać dużo, bo będę znając życie ściągać bardzo rzadko. Przy synku zdażyło mi się to dosłownie kilka razy jak musiałam coś załatwić. Bardziej się przydał przy odstawianiu.
Ja będę szła w medelę. Niestety jest drogi, ale bardzo dużo osób mi go polecało, w tym położne. To moje pierwsze dziecko, więc mogę bazować jedynie na opiniach :) Pewnie też nie będę korzystała jakoś bardzo często, ale zakładam, że to już będzie inwestycja na przyszłość, jak będziemy planować drugie dziecko. A w razie czemu, to mam siostrę, która też pewnie chętnie przyjmie, bo też planują dziecko :)

Ja będę szła w medelę. Niestety jest drogi, ale bardzo dużo osób mi go polecało, w tym położne. To moje pierwsze dziecko, więc mogę bazować jedynie na opiniach :) Pewnie też nie będę korzystała jakoś bardzo często, ale zakładam, że to już będzie inwestycja na przyszłość, jak będziemy planować drugie dziecko. A w razie czemu, to mam siostrę, która też pewnie chętnie przyjmie, bo też planują dziecko :)
Ja gdybym miała gwarancję, że będę mieć super laktacje to też bym kupiła, ale boję się że będzie to samo. Czyli żadnych nawałów, kilka kryzysów, a mleka tak akurat, więc nie bedzie co mrozić. Mój mąż twierdzi, że te moje ciąże go tak wykonczyly psychicznie że już nie chcę trzeciego dziecka. Ja w sumie też mam mieszane uczucia, bo rzeczywiscie u nas to straszna walka.

reklama
Moja położna bardzo poleca elektryczne, jeżeli ktoś już się decyduje, zrobiłam rekonesans u koleżanek i większość poleca Esperanza, więc taki też kupiłam[emoji6].

Do góry