reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja po dzisiejszej wizycie. Chodzę na NFZ, więc za dużo to nie zobaczyłam, ale mała rozwija się prawidłowo. Ma już ok 1920g. Jestem w szoku. Ja na plusie tylko 4,4 kg. Obróciła się główkowo, bo ostatnio jeszcze miednicowo. Mam przyjść za tydzień na zastrzyk, bo nie było dzisiaj jeszcze mojego wyniku na przeciwciała.
A w którym tygodniu jesteś?

reklama
Hej dziewczyny. Mam nietypowa propozycje. Dostałam właśnie torbę rzeczy dla niemowlaka (1-3m) a już naprawdę mam wszystko i to dla mnie nadprogramowe rzeczy. Barwy neutralne, troche w stronę dziewczynki niektóre wzory i kolory ale ogólnie przeważa biel. Chętnie wysłałbym którejś z was lub jeśli znacie kogoś kto przygotowuje wyprawkę. Jedyna opcja wysyłki to paczkomat. Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana to proszę o kontakt prywatny. Rzeczy to głównie pajacyki bodziaki i dwa kombinezony. Piszcie na priv jak coś :)

nie ma żadnego drugiego dna. Nie lubię mieć za dużo rzeczy i nie lubię tez ich marnować.

Załączniki

• EEAACD97-C031-443C-84CE-C6319D663DEE.jpeg
    EEAACD97-C031-443C-84CE-C6319D663DEE.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 102
Już po wizycie. Lekarz zalecił urinal 2x2 i duuuuzo pić, a za tydzień powtórzyć badanie moczu. Młody waży 1700g i wagowo jest 2 tyg do przodu. Na początku października będzie podejmować decyzje jak rodzimy.
Który tc?
30 tydzień. Wydaje mi się, że trochę za dużo. Ale jak pytałam to mówili, że w normie. Z tym, ze przy takim sprzęcie jak oni robią to margines błędu pewnie jest spory. Umowie się prywatnie jeszcze, żeby sprawdzić.
U mnie 30+4 i mała waży 1790 :) nie wiem czy to dużo czy mało na ten tydzień, nie zapytałam ale też i lekarka nic nie mówiła.
Przy poprzednim usg mówiła, że dziecko jest 5 dni większe wagowo więc domyślam się, że teraz chyba jest w normie dla tego tygodnia :)

Dzisiaj dzień wizyt widzę. U mnie i Alicji też wszystko w porządku. Szyjka się trzyma, cukry bardzo dobre. Pomiarów małej nie znam, ale poznam 15 września kiedy będę mieć usg 3 trymestru.

Który tc?

U mnie 30+4 i mała waży 1790 :) nie wiem czy to dużo czy mało na ten tydzień, nie zapytałam ale też i lekarka nic nie mówiła.
Przy poprzednim usg mówiła, że dziecko jest 5 dni większe wagowo więc domyślam się, że teraz chyba jest w normie dla tego tygodnia :)
Z miesiączki 30tc a z USG i wagi 32tc.

Rozumiem Cię doskonale, z tą różnicą, że mnie zgaga męczy od początku ciąży, a teraz jest już tak nasilona, że od dobrych paru tygodni nie daje mi spać i w nocy wiele razy się przez nią budzę... Na nieprzyjemny odruch po jedzeniu polecam bardzo(ale na prawdę bardzo!) małe i częste porcje jedzenia + unikanie słodkiego, trochę pomaga! Nasz układ pokarmowy jest teraz tak ściśnięty, że w żołądku nie mieści się zbyt wiele jedzenia [emoji6].
Na początku była ale bardzo słaba ale mdłości miałam całodniowe. Kupiłam sobie Gaviscon w mleczku i biorę na sen narazie pomaga🙂

Między mną a bratem jest 1,5 roku różnicy. Dla mnie najgorsze było wieczne porównywanie nas przez rodziców. Bo Twoj brat już umiał to czy tamto w twoim wieku itp. Póżniej było coraz gorzej. Porownywanie ocen w szkole, znajomych itp. Przez to z bratem mam bardzo zimne relacje przez tą ciągłą rywalizację "kto jest lepszy". Pamietam jeszcze przed ciążą byly kometarze, że mój brat już ma syna, a ty bedziesz miec zaraz trzydziestkę i nie masz jeszcze dziecka, lata lecą itd.
Współczuję ale w każdej rodzinie jest chociaż jeden taki przykład i przez to też mam słabe relacje z siostra ale co zrobić.

Ja po dzisiejszej wizycie. Chodzę na NFZ, więc za dużo to nie zobaczyłam, ale mała rozwija się prawidłowo. Ma już ok 1920g. Jestem w szoku. Ja na plusie tylko 4,4 kg. Obróciła się główkowo, bo ostatnio jeszcze miednicowo. Mam przyjść za tydzień na zastrzyk, bo nie było dzisiaj jeszcze mojego wyniku na przeciwciała.
Łał to już prawie 2kg. Który tydzień? Moja miała 1350g i to 28 tydzień i wydawało mi się dużo

reklama
Dzisiaj dzień wizyt widzę. U mnie i Alicji też wszystko w porządku. Szyjka się trzyma, cukry bardzo dobre. Pomiarów małej nie znam, ale poznam 15 września kiedy będę mieć usg 3 trymestru.
Ja 3usg mam 13 września, który tc będziesz wtedy? Ja będę wtedy 30+6 i jestem ciekawa jaka jest waga bo mam cukrzycę i zaczynam się zastanawiać

Do góry