reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Są bezpieczne. Ale wiecie turystyczne z porządnym zwykłym materacem i możliwością dwóch poziomów rządzi bo dziecko jak zacznie wam pózniej pełzać i uderzać się główka o szczebelki to się budzi a w turystycznym siatka i śpi dalej
A turystyczne, gdy dziecko jest już na etapie wstawania, stania, zaglądania nad barierką itp. jest na tyle stabilne, że się nie przewróci i nie przeważy?

reklama
Potrzebuję porady może któraś już przechodziła. Do tej pory nieoapam problemów z wypróżnieniem itd ale wczoraj wypiłam sok z dodatkiem arbuza i zjadłam domowej roboty frytki... Luuuuuudzie jak mnie biegunka złapała. Cała noc się męczyłam i mecze się teraz.. Macie jakieś sposoby na biegunkę w ciąży? Bo jak weszłam w internet to się przeraziłam.. 😑

@Unficzka
Ja w 1 ciąży zainwestowałam we wszystko 😂🙈 miałam i mam do tej pory kosz mojżesza i łóżeczko ze szczebelkami, później kupiłam turystyczne i... Jakbym teraz miała kupować ( bo oczywiście przez moje wcześniejsze widzi misie już nic kupić nie mogę 😝) to bym kupiła dostawkę na 1 miesiące i łóżeczko turystyczne do 25kg. Dostawka to moje marzenie i wg mnie jest świetne i praktyczne, ale mam kosz mojżesza 😑😂 a w łóżeczku turystycznym córka spała do tej pory a ma 4 lata w tym roku.

Jesli chodzi o łóżeczko ze szczebelkami. Nie polecam. Tanie nie było a
🍼Trzeba było do niego wstawać w nocy - więc opcja dostawki jest lepsza
🍼Po jakimś czasie ja jednak potrzebowałam ochraniaczy na połowę łóżeczka
🍼Kiedy córka już była na etapie wstawania i skakania niestety złamały się szczebelki pod materacem i wpadła do środka zarywając szufladę, która była pod spodem.

Więc dla mnie bez sensu bo teraz nawet dla drugiego nie wykorzystam..

Potrzebuję porady może któraś już przechodziła. Do tej pory nieoapam problemów z wypróżnieniem itd ale wczoraj wypiłam sok z dodatkiem arbuza i zjadłam domowej roboty frytki... Luuuuuudzie jak mnie biegunka złapała. Cała noc się męczyłam i mecze się teraz.. Macie jakieś sposoby na biegunkę w ciąży? Bo jak weszłam w internet to się przeraziłam.. [emoji58]
Sposób może kiepsko nadaje się w ciąży, ale często ratowała mnie cola i słone paluszki ^^

@Unficzka
Ja w 1 ciąży zainwestowałam we wszystko [emoji23][emoji85] miałam i mam do tej pory kosz mojżesza i łóżeczko ze szczebelkami, później kupiłam turystyczne i... Jakbym teraz miała kupować ( bo oczywiście przez moje wcześniejsze widzi misie już nic kupić nie mogę [emoji13]) to bym kupiła dostawkę na 1 miesiące i łóżeczko turystyczne do 25kg. Dostawka to moje marzenie i wg mnie jest świetne i praktyczne, ale mam kosz mojżesza [emoji58][emoji23] a w łóżeczku turystycznym córka spała do tej pory a ma 4 lata w tym roku.

Jesli chodzi o łóżeczko ze szczebelkami. Nie polecam. Tanie nie było a
[emoji480]Trzeba było do niego wstawać w nocy - więc opcja dostawki jest lepsza
[emoji480]Po jakimś czasie ja jednak potrzebowałam ochraniaczy na połowę łóżeczka
[emoji480]Kiedy córka już była na etapie wstawania i skakania niestety złamały się szczebelki pod materacem i wpadła do środka zarywając szufladę, która była pod spodem.

Więc dla mnie bez sensu bo teraz nawet dla drugiego nie wykorzystam..
Dziękuję bardzo za opinie! Właśnie miałam wątpliwości, które rozwiałaś, cały czas myślałam o turystycznym albo ze szczebelkami, ale i w jednym i drugim wariancie były jakieś ale. Poza tym u mnie problem jest taki, że mam sypialnie u góry, czyli tam Mały będzie z nami spał w nocy, a resztę pomieszczeń na dole, tam będzie spał w dzień, żebym miała go na oku, także potrzebuje dwóch rzeczy do spania... I już nie wiem co zrobić [emoji853]

Potrzebuję porady może któraś już przechodziła. Do tej pory nieoapam problemów z wypróżnieniem itd ale wczoraj wypiłam sok z dodatkiem arbuza i zjadłam domowej roboty frytki... Luuuuuudzie jak mnie biegunka złapała. Cała noc się męczyłam i mecze się teraz.. Macie jakieś sposoby na biegunkę w ciąży? Bo jak weszłam w internet to się przeraziłam.. 😑
Banany powoduja zatwardzenie, powinny pomoc

A turystyczne, gdy dziecko jest już na etapie wstawania, stania, zaglądania nad barierką itp. jest na tyle stabilne, że się nie przewróci i nie przeważy?
ono jest lzejsze od szczebelkowego, ale nigdy nic takiego nie mialo miejsca, teraz gdy syn ma duzo sil, ma 1.5 roku, jest w stanie przesunac lozko ale stojac obok niego, czasem bawi sie w nim, ma 11 kg i do tej pory nigdy nie przewazylo sie, a zabawy sa bardzo ruchowe

Dziękuję bardzo za opinie! Właśnie miałam wątpliwości, które rozwiałaś, cały czas myślałam o turystycznym albo ze szczebelkami, ale i w jednym i drugim wariancie były jakieś ale. Poza tym u mnie problem jest taki, że mam sypialnie u góry, czyli tam Mały będzie z nami spał w nocy, a resztę pomieszczeń na dole, tam będzie spał w dzień, żebym miała go na oku, także potrzebuje dwóch rzeczy do spania... I już nie wiem co zrobić [emoji853]
Do sypialni dostawkę bo napewno przy maleństwu będzie Ci wygodniej i nie bd musiała się nawet podnosic z łóżka a na dół turystyczne bo turystyczne ma też kółka bd mogła sobie postawić gdzie bd chciała a jak wyrosnie z dostawki to turystyczne można też ma górę wstawić. Te łóżeczka są do 25kg a moja córka ma 4 lata i waży 17kg więc spokojnie starczy na kilka lat.

reklama
Hej mało się udzielam bo od złamania stopy nic mi się nie chce. Zaraz mina dwa tygodnie a piątek ortopeda mam nadzieje ze będą dobre wieści. Ja ciagle zastanawiam się nad moim łóżeczkiem mam to chicco 4 w 1 z siateczkami po bokach i ten materacyk dokupiony dzisxko
Będzie spalo w spiworku no i myślałam zniżyć sobie z łóżkiem . Widzę ze właśnie jesteście w temacie łóżeczek 😀 to co myślicie ze może w tym spać pierwsze miesiące normalnie? No skoro całe dnie dzieci w tym śpią to czemu w nocy by nie mogły? Skoro dzieci zasypiają w wózkach, na łóżkach u rodziców. Doradźcie mi bo oszaleje 😀

Załączniki

• 0428BFFE-6865-4FC4-A89C-450ACF52DF61.jpeg
    0428BFFE-6865-4FC4-A89C-450ACF52DF61.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 94
Do góry